به گزارش مازند اصناف؛ محمد محمدپور عمران صبح امروز در جمع خبرنگاران استان مازندران در جلسه شورای اطلاع رسانی استان اظهار کرد: از حدود یک دهه پیش ضرورت گذار از یک اقتصاد تک بعدی در استان توسط همگان مورد وفاق قرار گرفته است و از اتکا صرف به کشور بخش های دیگر اقتصاد را فعال کنیم.
وی با اعلام اینکه سهم صنعت معدن و در اشتغال استان افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: 28 درصد اشتغال استان در بخش صنعت و معدن بوده است.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت مازندران با اعلام اینکه صنعت معدن استان به صورت کلی خصوصی است، خاطرنشان کرد: فعالیت بخش دولتی باید محدود به بهبود فضای کسب کار و توسعه زیرساختها و فضای که حامی و پشتیبان باشد.
وی با اعلام اینکه استان شاخص بینالمللی که در دنیا وضعیت ما قابل قبول نیست، افزود: در شاخص فضای بهبود کسب و کار رتبه اول را به دست آوردیم.
محمدپورعمران یادآور شد: بیش از 2 هزار مصوبه در کارگروههای تسهیل استانی و شهرستانی داشتیم که 60 درصد به اجرا رسیده و اسرار به اجرای بقیه داریم.
وی با اعلام اینکه در برخی از حوزهها در بازار دچار بیثباتی شدیم، گفت: خودرو از وضعیت کالای مصرفی به کالای سرمایهای تبدیل شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران خاطرنشان کرد: در این شرایط باید مانند دوران امام صادق(ع) که مانع انبار کردن گندم شده عمل کنیم.
وی با اعلام اینکه در سال 96 بیش از 250 هزار بازرسی انجام دادیم که بیش از 14 هزار پرونده تخلفی تشکیل شده است، افزود: به جز سه قلم کالا نرخ مصوبی که دولت اعلام کند که دولت اعلام کند نداریم، مکانیزیم قیمتگذاری ما به کنترل نرخ حاشیه سود عمده و خرده فروشی است.
محمدپورعمران با اعلام اینکه سال گذشته 58 واحد تولیدی از حالت تعطیل و نیمه تعطیل احیا شدند و در مدار تولید قرار گرفتند، گفت: در بخش رونق تولید سرجمع 181 مورد تسهیلات با مبلغ 204 میلیارد تومان صورت گرفته است و از رتبه ششم کشور قرار گرفتیم.
وی در ارتباط با تسهیلات بانکی، بیان کرد: در بودجه سال 97 برنامه گستردهتری نسبت به سال گذشته داریم در مجموع 35 هزار میلیارد تومان صورت گرفته است، درخواست ما این است که یارانه پیشبینی لازم انجام شود.
محمدپور یادآور شد: در حوزه تسهیلات روستایی نقش کوچکی داریم و 15 درصد تسیهلات در این زمینه داریم.
وی ادامه داد: در بخش تسهیلات هشت درصد حمایت ریاست جمهوری عملکرد ما مناسب بوده است و حدود 40 مورد با مبلغ 20 میلیارد تومان به متقاضیان پرداخت کردیم و غیر از آن بانک ها پرداخت مستقیم به صنایع غیر از ارتباطات و طرح های مختلف به صورت عادی در روال کاری خودشان دارند، انتظار داریم که اگر سهم صنعت استان یک سوم یا 30 درصد تلقی کنیم حدود چهار هزار میلیارد تومان تسهیلاتی که بانک ها اختصاص می دهند در بخش تولید و صنعت باشد، واحدهای تولیدی ما در زمینه تسهیلات بانکی نقطه نظرات دارند، بانک زیربار تسهیلات قرار گرفتند و اراده مناسبی در این حوزه دارند، قوانینی در حوزه پرداخت تسهیلات وجود دارد که به نظر می رسد که باید در سطح کلان برای آن تصمیم گیری شود.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت مازندران در ارتباط با وضعیت بیکاری در استان گفت: مستندات مرکز آمار ایران به عنوان مبنا است، در ابتدا دولت تدبیر و امید نرخ مشارکت مردم 39 درصد و در حال حاضر 42 درصد هست، این یکی از بالاترین نرخ مشارکت کشور است و نرخ مشارکت اقتصادی ما بالاتر است.
وی با اعلام اینکه مازندران پنجمین استان کمتر بیکار آمار مرکز آمار ایران است، گفت: اوضاع بد را یک گام تخفیف دادهایم، عمده بیکاری ما جوانان بیکار به ویژه تحصیلکرده است.
محمدپور با اعلام اینکه باور صنعتی شدن مازندران در حال شکلگیری است، افزود: در بحث توسعه معادن موجود غیر از شن و ماسه توسعه حداکثری و کاهش محدودیت حداکثری است به این دلیل که به اندازه کافی در این حوزه رونق داریم.
وی با اعلام اینکه دو درصد آب مصرفی استان در بخش صنعت است، گفت: بازچرانی آب مباحثی داریم و دقت لازم را داشته و به دنبال این هستیم که از پساب آب صنعتی استفاده کنیم.
مرجع: بلاغ