به گزارش مازند اصناف؛ مراسم تودیع و معارفه مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری مازندران با حضور دانیالی معاون سازمان گردشگری کشور، نبیان معاون عمرانی استاندار و مسئولان شهری و استانی در محل سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مازندران برگزار شد.
بهمریختگی سازمانی ماحصل ادغام گردشگری، میراث و صنایعدستی
سیفالله فرزانه مدیرکل جدید میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری مازندران در این مراسم با اشاره به مشکلات پیشآمده در اثر ادغام سه سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: بعد از ادغام این سه سازمان در یکدیگر، یک بهم ریختگی بهوجود آمد که هنوز نتوانستهایم خود را جمع کنیم.
وی افزود: این ادغام باعث شد تا هر یک از این سازمانها که خود یک سازمان حرفهای محسوب میشوند، هنوز هم نتوانستهاند ساختار سازمانی خود را جمع کنند و استان مازندران را هم از این چالش، بی نصیب نگذاشته است.
90 درصد از اعتبارات ما صرف حقوق کارکنان میشود
این مسئول با بیان اینکه استان مازندران دارای ظرفیتهای زیادی است، اظهار کرد: ما در میراث فرهنگی یک تشکیلاتی داریم به نام یگان، که قبلا اعتبارات آن از مرکز تأمین میشد که الان چند سال است که باید در استانها تأمین شود و بخشی از اعتبارات ما هزینه این امر میشود.
وی ادامه داد: همینجا یک گزارشی هم خدمت شما عرض کنم که 90 درصد از این اعتبارات، خرج حقوق پرسنل میشود و این بسیار اسفبار است و این موضوع مختص فقط استان مازندران نیست.
فرزانه در ادامه به برنامههای خود اشاره و بیان کرد: ما بنا داریم تا در استان مازندران حتما آموزش تخصصی را برای توانمندسازی پرسنل داشته باشیم، واقعا جای آموزش در این سازمان بسیار خالی است که انشالله همه کمک کنند تا این سازمان به جایگاه اصلیاش برگردد.
زیرساختهای داخلی گردشگری در استان تقویت شود
وی تصریح کرد: ما بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری باید سفرهای خارجی را کاهش دهیم، اما باید زیر ساختها را آماده کنیم؛ مخصوصا سفرهای داخلی را، ما هنوز در زیرساختهامان ضعف داریم و همه دستگاهها با ما ارتباط دارند و اگر دستگاههای دولتی بهخصوص نخواهند، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد!
عدم تحقق عملیاتی آزادسازی سواحل در مازندران
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری مازندران تأکید کرد: ما باید حتما برنامه محور باشیم، خیلی از برنامهها در برنامه پنجساله چهارم که بحث ساماندهی و آزادسازی سواحل بود، هنوز اجرایی نشده است، در برنامه ششم هم سازمان را بهعنوان یک محور کردند، اما باز هم کمتر دیده میشود.
ضعف مازندران در گردشگری دریایی
این مسئول اعلام کرد: ما 380 کیلومتر نوار ساحلی داریم، اما باز هم مشکلات زیادی داریم؛ گردشگری دریایی نداریم؛ ما در ارتباط با واحدهای اقامتی و پذیرایی تقریبا میتوان گفت که اشباع که نه، تکمیل هستیم، اما خدمات رفاهی نداریم.
فرزانه متذکر شد: ما در دریا هیچ کاری نکردیم؛ مدیر قبلی هم خیلی سعی کردند این کار را بکنند، اما دست او نیست؛ همه دستگاهها باید ورود پیدا کنند. بحث زباله که مطرح میشود به این نتیجه میرسیم که اراده ملی در استان مازندران باید تقویت شود.
وی افزود: ما باید بتوانیم از سواحل و دریا در حوزه گردشگری و حتی چون جاهای دیگر دنیا، از ورزشهای ساحلی بهره ببریم، ما گردشگری ورزشی نداریم، ساحلی که ما میتوانیم خیلی از آن بهره ببریم و ایجاد اشتغال کنیم؛ درست است که ما در حوزه فرهنگ هستیم اما باید نگاه اقتصادی داشته باشیم. نگاه درآمدزایی داشته باشیم، نگاهی منتج به ایجاد اشتغال داشته باشیم، ما اگر بخواهیم نگاه صرف فرهنگی داشته باشیم، مقرون به صرفه نخواهد بود.
توسعه بومگردی گرهگشای اشتغالزایی در مازندران
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری مازندران بومگردی را یکی از راههای گرهگشای ایجاد اشتغال در مازندران برشمرد و گفت: در حقیقت بومگردی، مهاجرت معکوس شهر به روستا است که دارد استقبال خوبی از آن میشود؛ ما باید کمک کنیم، بانکها باید پای کار بیایند؛ بانکها در ته کار، یک "نه" بزرگ میگویند؛ بانکها به حوزه گردشگری اهمیت دهند. همه دستگاهها هم همینطور، اگر بنا است ما در حوزه گردشگری دریایی کار کنیم باید بنادر به میدان بیاید، محیط زیست ارزیابی را بهانه قرار ندهد، منابع طبیعی، شیلات پای کار بیایند؛ ما از دریا درآمدی نداریم؛ جزء قایقموتوری که مشخص نیست که مجوز هم دارند، یا ندارند؟
فرزانه اظهار کرد: اما در همین استان سرمایهگذارانی هستند که تمایل به سرمایهگذاری دارند که ما باید یک نقطه را بهعنوان پایلوت قرار دهیم و اگر توجیه اقتصادی داشت، آنرا به شهرهای دیگر تکثیر کنیم. ما هماکنون سرمایهگذاران داوطلب در این بخش داریم، اما بوروکراسی اداری مانع تحقق و عملیاتی شدن این امر میشود.
وی اعلام کرد: سالیان سال است که در خصوص گردشگری مازندران، توسعه آن و گردشگری دریایی حرف میزنیم، در مورد طرحهای مختلف حرف میزنیم؛ ولی باید این حرفها و طرحها را روانسازی کنیم. چرا کشورهای دیگران میتوانند اما ما نمیتوانیم؟ استان مازندران اگر قرار است، اشتغالش، اشتغال گردشگری شود؛ باید یکدل شویم، باید اراده ملی در استان حاکم شود.
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری مازندران یادآور شد: گردشگر تمام مشکلات گردشگری را از منظر این سازمان میبیند و مطالبهگری میکند، ترافیک ببیند، انتقاد از گردشگری است؛ زباله باشد، انتقاد از گردشگری است؛ همه به گردشگری حمله میکنند، و تقاضای من از تمام مسئولان استانی این است که کارگروه گردشگری را فعالتر کنند.
حمایت از سرمایهگذاران گردشگری تا موانعی بهنام بوروکراسی اداری
فرزانه افزود: در همین استان ما کمیته بررسی نقشههای معماری را نداشتیم. اما تنها استانی هستیم که در کشور که این کمیتهمان فعال است. وقتی سرمایهگذار بتواند اهدافش را پیاده کند، اشتغال ایجاد خواهد شد؛ اما اگر سرمایهگذار نتواند به اهدافش برسد، نه تنها اشتغال ایجاد نمیشود، برایش دستانداز هم ایجاد کردهایم.
وی از فرمانداران خواست تا در کمیته برنامهریزی شهرستانها گردشگری را ببینند و ما مشکل داریم و 90 درصد اعتبارات ما صرف هزینه پرسنل میشود، یعنی ما کاری نمیکنیم و فقط داریم هزینه پرسنل پرداخت میکنیم و این باید جایش را عوض کند؛ 10 درصد شود پرسنل و 90 درصد بشود اعتبارات گردشگری و این یعنی افزایش افزایش اعتبارات هزینهای که امیدواریم بزودی محقق شود.
مازندران متعلق به تمام ملت ایران است
علی نبیان معاون عمرانی استاندار مازندران نیز در این مراسم گفت: مازندران تنها متعلق به مردم مازندران نیست، مازندران متعلق به یک جمعیت 3 میلیون و 300 هزار نفری نیست، مازندران متعلق به تمام مردم ایران اسلامی است.
وی افزود: برخی استانها تنها در ایام نوروزی مقصد گردشگریاند، اما مازندران در تمام فصول سال گردشپذیر است و بالطبع، با تلاش و کوششهایی باید صورت گیرد، تا بتوانیم این حضور را پر رنگتر کنیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران خاطرنشان کرد: طی ایام نوروز حدفاصل میان 27 اسفندماه 96 الی 13 فروردین سالجاری، استان مازندران میزبان بالغ بر 16 ملیلیون شب اقامت بود که این عدد کوچکی نیست و اینکه بتوانید طی این ایام، خدمات ارزشمندی به تمام این مسافران بدهید، کار ماندگاری است و باید بدانیم که مقصد گردشگری را اشخاص تصمیم میگیرند و خدمات ارائه شده به مسافران در این انتخاب موثر است.
محور هراز تا دو سال آینده به اتمام میرسد
این مسئول با بیان اینکه پیش از سال جدید، محور 4 بانده سوادکوه به اتمام رسید، گفت: تاکنون 60 درصد از تعریض و تکمیل محور هراز انجام شد و مابقی آن طی دو سال آینده به اتمام خواهد رسید.
نبیان با بیان اینکه طی سالیان اخیر دولت توجه ویژهای به ایجاد اشتغال روستایی داشته است، عنوان کرد: در این راستا، بخشی از منابع را ما در حوزه اقامتگاههای بومگردی هزینه کردیم و در اولین سال، بالغ بر یک میلیون شب اقامت در این اقامتگاهها حضور یافتند و امسال این میزان به حدود 3 میلیون رسید.
لزوم سرمایهگذاری در توسعه بومگردی مازندران
وی اضافه کرد: این موضوع نشانگر آن است که کشور باید یک بودجه مناسب را به مازندران جهت توسعه بومگردی روستایی تخصیص دهد تا شاهد اتفاقات زیباتری در این حوزه باشیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران در پایان گفت: نکته مهمی که باید صورت پذیرد این است که نباید مازندران با یک ادبیات ببینیم، مازندران فقط گردشگری نیست، صنعت نمیتواند به تنهایی راهگشا باشد، کشاورزی نیست؛ بلکه باید مازندران با تلفیق کشاورزی، صنعت و گردشگری به مطالبات اقتصادی و رونق برسد.