به گزارش مازند اصناف؛ ازدواج از سنتهای حسنه دین اسلام است در راستای ترویج فرهنگ ازدواج دولتها در زمان انتخابات بستههای ویژهای برای جوانان در این حوزهها تعریف میکنند، اما این بستهها به مرحله عملیاتی میرسد یا خیر موضوعی است که در گزارشهای بیشتری باید به آن پرداخت، اما یکی از مباحثی که دولت یازدهم در ارتباط با تسهیل امر ازدواج به آن تاکید داشت بحث پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به زوجهای جوان بوده است.
با توجه به تاکید دولت در پرداخت تسهیلات ازدواج این موضوع در زیرمجموعه و بانکها چندان مورد توجه قرار نمیگیرد.
سختگیری بانکها بماند، تعریف بروکراسی اداری طولانی مدت از مباحثی است که بسیاری از زوجهای جوان در سطح استان مازندران با آن درگیر هستند.
رضا سعیدی که برای دریافت تسهیلات ازدواج در یکی از بانکهای عامل استان ثبتنام کرده درباره روند ثبتنام و طولانی شدن زمان دریافت آن دل پر دردی دارد.
وی با اعلام اینکه نزدیک یک ماه برای دریافت کد رهگیری منتظر بودم، افزود: بعد از دریافت کد رهگیری 48 ساعت زمان برای دریافت استعلام زمان برد در حالی که با توجه به توسعه دولت الکترونیک در همان لحظه امکان استعلامگیری وجود داشت.
سعیدی به مشکلاتی که در روند ثبتنام داشت اشاره کرد و افزود: سایت ثبتنام به سختی باز میشود و حدود یک هفته هر روز پیگیر باز شدن سامانه بودیم.
وی با اعلام اینکه بنده مشکلی برای معرفی ضامن نداشتم، گفت: پس از تایید استعلامات به من اعلام کردند که حدود دو هفته بعد تسهیلات به حساب شما پرداخت میشود الان نزدیک به دو ماه هنوز هم با وعدههای امروز و فردا مواجه هستم.
سعیدی در ادامه نسبت به پرداخت کارمزد تشکیل پرونده در بانک گلایه کرد و گفت: برای تشکیل پرونده از من 50 هزار تومان کارمزد گرفتند و مستندات آن موجود است، بانکی که کارش تشکیل پرونده هست چرا باید از مردم و زوجهای جوان پول دریافت کند.
وی با اعلام اینکه رویه خاصی در دریافت ضامن وجود ندارد، گفت: از برخی متقاضیان دو ضامن و برخی دیگر یک ضامن تقاضا میکنند که به نظر میرسد که رویه ثابتی در این ارتباط وجود ندارد.
دیگر متقاضی دریافت تسهیلات ازدواج در مازندران با اعلام اینکه بسیاری از بانکها خودشان را متعهد به پرداخت تسهیلات ازدواج نمیدانند، گفت: برای دریافت تسیهلات ازدواج به چندین بانک مراجعه کردم.
سیدسجاد موسوی با اعلام اینکه برخی از بانکها اعلام کردند که منابع دولتی برای پرداخت تسهیلات ازدواج ندارند، افزود: به بنده اعلام کردند که برای دریافت تسهیلات باید صبر کند تا از منابع مالی مردم تسهیلات پرداخت شود.
وی با اعلام اینکه برای دریافت تسهیلات ازدواج به چندین بانک مراجعه کردم، افزود: پس از پیگیریهای متعدد اقدامات اولیه برای ثبت نام انجام شده و منتظر تایید مسؤولان بانک برای دریافت تسهیلات هستم.
به گزارش بلاغ، با توجه به شرایط سخت اقتصادی ایجاد شده در کشور و از طرف تاکید دولت بر رسیدگی به وضعیت جوانان و سختگیری جوانان در پذیرش امر ازدواج انتظار است که متولیان استانی و زیر مجموعه آنها حساسیتهای لازم جامعه را به مجموعه همکاران خود در بانکها منتقل و روند پرداخت در تسهیلات ازدواج را تسهیل ببخشند.
یکی از مشکلاتی که همواره پیش روی متقاضیان انواع و اقسام تسهیلات بانکی قرار دارد تامین خواستههای ریز و درشت بانکهاست. این موضوعی است که زوجهای جوان نیز در دریافت تسهیلات ازدواج از آن مستثنا نیستند و با وجود الزام و تاکید بانک مرکزی برای هموار کردن مسیر دریافت وام، همچنان بانکها ساز خود را میزنند و بیتفاوت نسبت به بخش نامههای ابلاغی، سیاستهای سلیقهای خود را اعمال میکنند.
شناخته شدنترین تسهیلات قرضالحسنه، وام ازدواج است اما پس از تصویب افزایش 15 میلیونی سقف این وام شاهد واکنشهای گوناگونی از سوی مقامات بانکی بودیم که هریک به نحوی کمبود منابع را بهانه اصلی برای شانه خالی کردن بانکها از این مسؤولیت معرفی کردند.
یکی از نکات قابل توجه درباره عملکرد بانکها طرح شعارهای تبلیغاتی برای جذب منابع قرضالحسنه است. بانکها با طرح موضوعاتی مانند اشتغال و ازدواج، افراد را برای افتتاح حساب قرضالحسنه تشویق میکنند اما برای پرداخت چنین تسهیلاتی آنطور که باید در جلب رضایت مردم موفق عمل نکردهاند.
در اولویت نبودن وامهای قرضالحسنه و صرف منابع بانکی موجود در فعالیتهای پرسود از مهمترین موانعی است که سد راه وام ازدواج شده و تا زمانی که دولت اقدامی جدی در این زمینه انجام ندهد همچنان چراغ وامهای قرضالحسنه ازدواج و اشتغال کمفروغ باقی خواهد ماند.
مرجع: بلاغ