به گزارش مازند اصناف؛ مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با حضور جوادی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی، ورداسبی ریاست مرکز نوسازی و تحول اداری وزارت، فتاحالجنان مشاور وزیر و مدیرکل هماهنگی امور استانها، مسعودی مشاور معاون وزیر، خیریانپور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران و جمعی دیگر از مسئولان استانی و مدیران برگزار شد.
از حاشیه دوری کنید و به متن بپردازید
حجت الاسلام موسوی در ابتدای این مراسم گفت: از همگان بهویژه رئیس جدید جهادکشاورزی مازندران میخواهیم که از حاشیهسازی، حاشیهبازی و هرگونه حاشیه پرهیز کنند.
وی افزود: به جای پرداختن به حاشیهها، باید به متن بپردازیم و متن ما، مزرعه کشاورز ما است.
مسؤول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: تنها راه نجات اقتصاد بیمار ما، اقتصاد مقاومتی است و چشم به بیگانگان خارجی داشتن و خیانتهای داخلی، ما را از اقتصاد مقاومتی دور خواهد کرد.
موسوی خاطرنشان کرد: باید به سمت کشاورزی دانشبنیان بهویژه در بخش برنج حرکت و آنرا تقویت و ترقی دهیم و باید بپذیریم کشاورزی سنتی یعنی هزینه بالا و درآمد کم.
استان مازندران در 19 محصول رتبه نخست کشور را دارد
حسن خیریانپور با اشاره به پتانسیل و ظرفیتهای استان مازندران گفت: مازندران میتواند میتواند با یک برنامهریزی دقیق و اهتمام مجدانه و مضاعف، کارکرد خودش را به یک کارکرد فرااستانی و کشوری ارتقا ببخشد.
وی افزود: در نگاه به ظرفیتهای بیشمار، متعدد و متنوع استان، سرلوحه تمام این ظرفیتها جمله مقام معظم رهبری است که " مردم استان مازندران دو موهبت بزرگ الهی بهرهمندند" ، موهبت دریا با تمام ذخایرش از یکطرف و جنگلها و 338 کیلومتر ساحل از سوی دیگر و حدفاصل جنگل و دریا و زمینهای حاصلخیز و متنوعو منحصر بهفرد و در کنار آن نیروی انسانی متعهد و توانمند و موقعیت استراتژیک از جمله ظرفیتهای این استان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران بهرهمندی از 389 کیلومتر راهآهن، بهرهمندی از سه فرودگاه و سه بندر فعال، همجواری با کشورهای حوزه دریای خزر و بهرهمندی از تنوع در همه عرصهها نظیر گردشگری، صنعت، معدن و تجارت و بهویژه در کشاورزی را از دیگر ظرفیتهای این استان قلمداد و خاطرنشان کرد: معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران بهرهمندی از 389 کیلومتر راهآهن، بهرهمندی از سه فرودگاه و سه بندر فعال، همجواری با کشورهای حوزه دریای خزر و بهرهمندی از تنوع در همه عرصهها نظیر گردشگری، صنعت، معدن و تجارت و بهویژه در کشاورزی را از دیگر ظرفیتهای این استان قلمداد و خاطرنشان کرد: استان مازندران سالانه با تولید بیش از 6 میلیون تن محصولات کشاورزی در تولید بیش از 19 محصول رتبه اول کشور را دارا است و همه اینها گویای این مطلب است که استان مازندران میتواند کارکرد فرا استانی و فرا ملی داشته باشد.
خیریانپور از تلاشهای 52 ماهه حیدرپور طی مدت فعالیتش قدردانی و عنوان کرد: شهیدیفر فردی خبیر، توانمند، مسلط بر امور و اشرافیت بر بخش کشاورزی است که برخواسته از همین استان و همین سازمان است و طی سالیان متمادی، با بهرهگیری از تمامی تجارب علمی و عملی، سکاندار این سازمان شد و امیدواریم منشأ بسیاری از پیشرفتها و ترقیها باشند.
اکنون وقت رفاقت است/ رکوردهای کشاورزی را ارتقا ببخشیم
جوادی نیز در این مراسم با بیان اینکه این منصفانه نیست که تلاشها و خدمات دولت را نبینیم، گفت: خوب طبیعی است که املای نانوشته غلط نخواهد داشت و دیکته نوشته شده، بعضا غلط هم خواهد داشت.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای بیشمار کشاورزی در مازندران بر هیچکس پوشیده نیست، افزود: مزیتهای استان بهویژه در بخش کشاورزی که محور توسعه این استان است، محرز است اما رکوردهایی که این استان در محصولات استراتژیک کشاورزی مثل مرکبات، برنج و گل دارد باید با تحقیقات، دانش و توسعه همراه و ترقی یابد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: نباید رکوردها و ظرفیتهایی که در استان وجود دارد ما را مجاب کند از عدم تلاش و سعی بیشتر. چون در همه زمینهها، ما توانستهایم ترقی پیدا کنیم و در این بخش هم زمینه وجود دارد.
این مسئول تأکید کرد: ما در کشور خودمان، آیا در نقاط مختلف کشور ارزش آب چقدر است؟ تفاوت ارزش آب در جاهای مختلف هم معنوی و هم مادی چقدر است؟ تفاوت ارزش خاک چقدر است؟ ما در تغییر کاربریها چقدر توانستیم حفاظت کنیم؟ نباید به دستاوردهای فعلی در استان قانع باشیم و هر روز باید به دنبال این باشیم که رکورد تازهای بزنیم.
جوادی با بیان اینکه تنظیم بازار مواد غذایی و امنیت غذایی با ما است؛ گفت: باید این امنیت را برقرار کنیم. داستان برنج کشور اینجا است. دام و طیور اینجا است. پرورش ماهی اینجا است. و باید با همت استانی، همه مردم، کشاورزان، نمایندگان استان، تشکلها و همه و همه این ظرفیت را ارتقا بببخشیم.
وی ادامه داد: ما باید در راستای اقتصاد مقاومتی و تولید داخلی، تولید را حمایت کنیم. ما موظیم امر به تولید کنیم. ما باید از تولیدکننده خوب، بد، خنثی با هر مرام و منش را کمک کنیم. تولید را ببریم بالا، اشتغال را افزایش دهیم. باید منایع را در داخل کشور حفظ کنیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: نباید طوری شود که تولیدکننده ما، کشاورز ما تولید کند و بگوید نمیدانم با محصولاتم چکار کنم؟ یا اینکه مدتها گذشته و نتوانستم بفروشم؟ ما باید برنامه داشته باشیم. صنایع تبدیلی فراهم کنیم. بستهبندی مناسب را فراهم کنیم. ماسیاستگزاریم و ناظر. ما تصدیگری نمیکنیم، ما خودمان نمیتوانیم امری را ایجاد کنیم. ما باید تعاونیهامان را تقویت کنیم. حلقههای تولید را تقویت کنیم. ما باید زنجیرههای تولید را از مزرعه تا سفره حمایت کنیم.
این مسئول یادآور شد: مشکل اساسی که در جاهای مختلف ما داریم مدیر کارآمد و توانا است، اگر مدیر ما مدیری باشد که ضریب هوشی خوبی داشته باشد، متخصص باشد، دلسوز و متعهد هم باشد از گردنهها و چالشها عبور میکند و پاسخ مدیر بالادستی را هم میدهد و این جمله کلیشهای را نمیگوید: " اعتبار نداریم."
جوادی اضافه کرد: مدیر باید با ظرفیت خودش تحرک ایجاد کند. پتانسیل ایجاد کند. رو به جلو باشد. اگر اینطور بود، تأمین اعتبار هم خواهد شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه جناب آقای شهیدیفر برای این سمت انتخاب شده است، گفت: من از همه کسانیکه تا قبل از این حکم در این رقابت بودند و از همه تشکلهای حامی آنها میخواهم که اکنون رقابتها تمام شده است و الان وقت رفاقتها است، وقت تعامل است، وقت کمک کردن است، وقت برقراری جوانمردی است.
حاشیهای در جهاد کشاورزی وجود ندارد
عزیزالله شهیدیفر رئیس جدید سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در این مراسم، اولین برنامه و بحث خود را حفظ بستر تولید اعلام و اظهار کرد: بستر تولید نظیر زمین که باید به شکل جدی به آن نگاه کرد؛ عرصههای کشاورزی، منابع طبیعی و محیطزیست را باید حفظ و به بحران آب توجه جدی کرد.
وی بابیان اینکه مازندران نیز درگیر بحران آب و خشکسالی است و خواهد بود، یادآور شد: نگرانیهای در بخش تولید در میان کشاورزان و تشکلها وجود دارد که با ان دستوپنجه نرم میکنند؛ باید به تکنولوژیهای بخش کشاورزی و فناوریهای روز دنیا روی آوریم و به آبیاری قطرهای و مدرن برای افزایش بهرهوری آب توجه اساسی داشته باشیم.
شهیدیفر ادامه داد: مطمئنا هیچگونه حاشیهای در بدنه و مدیران جهادکشاورزی وجود ندارد و نخواهد هم داشت.
وی برلزوم مدیریت مصرف منابع آبی در بخش کشاورزی تأکید کرد و گفت: هفت درصد تولید و ۱۰ درصد ارزش افزوده محصولات به مازندران اختصاص دارد که بیشک منوط بر اینکه کار کنیم و دل بسوزانیم میتوانیم این میزان را ارتقا ببخشیم.
رئیس جدید سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه نباید به وضع موجود قانع باشیم، گفت: امیدواریم با یک بدنه واحد با همدلی و ساعی و همفکری هم این مسیر سخت و پر فراز و نشیب بخش تولید را در درجه اول حفظ و سپس ارتقا ببخشیم.