به گزارش مازند اصناف؛ نادر قاضیپور با تاکید بر اینکه از تولید داخل حمایت میکنیم ولی شرط و شروط داریم گفت: خودروسازان در قبال این حمایت هم باید قیمتها را کاهش و هم کیفیتها را افزایش دهند.
وی با یادآوری اینکه محصولات فعلی خودروسازان کشور با قطعات با دلار 3 هزار و 200 تومان در آذرماه تولید شده است گفت: بنابراین آنها هیچ توجیهی ندارند که محصولاتشان را با دلار 4 هزار و 200 تومان یا بالاتر محاسبه کنند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی بار دیگر با تاکید بر احتکار 60 هزار دستگاه خودرو از جانب سایپا و 30 هزار دستگاه خودرو از جانب ایران خودرو و اینکه از محل دقیق احتکار این خودروها مطلع است گفت: با وجود این برخی مسئولان اعلام کردند فضایی برای نگهداری این تعداد خودرو ندارند در حالی که آنها در شهر و نمایندگیها فضاهای مناسبی در اختیار دارند.
قاضی پور در عین حال با انتقاد از وزیر صنعت گفت: از آقای شریعتمداری انتظار داشتیم به جای مصاحبه علیه ما و تاکید بر نبود احتکار بازرسانش را اعزام میکرد و حتی با سؤال و جواب از مسئولان سابق خودروسازیها به واقعیت پی میبرد.
وی یادآور شد: با گران شدن خودرو تمام اقلام مورد نیاز مردم با افزایش قیمت مواجه میشود و در حالی که وزیران مولتی میلیاردر دنبال خودروهای لوکس هستند ما معتقدیم باید برای کارگران و روستاییان و قشر کم درآمد جامعه خودروی 7-8 میلیونی تولید شود.
این عضو کمیسیون صنایع مجلس در ادامه گفت: باید وزارت صنعت، سازمان بازرسی و سازمان تعزیرات نظارت میکردند تا قیمت اقلام زیرساخت مثل فولاد، آلومینیوم و سرب گران نمیشد، تا محصول نهایی با افزایش قیمت مواجه شود.قاضی پور خاطرنشان کرد: دولت این مسائل را رها کرده و میگوید عرضه و تقاضای بازار قیمت را تعیین کند، در حالی که وقتی ما نظام تعرفهگذاری داریم یعنی حاکمیتی قیمتها را کنترل میکنیم که اگر میخواستیم قیمتها رقابتی تعیین شود باید نظام تعرفهگذاری را نیز اعمال نمیکردیم.ایسنا هم درباره این موضوع گزارش داد: در چند هفته اخیر بازار خودرو به شدت ملتهب شده است. فاصله بین قیمت کارخانه و بازار خودروها به شدت افزایش یافته و هیچ مقامی هم پاسخگو نیست.
هماکنون اختلاف بین قیمت کارخانه و بازار برخی خودروهای مشترک تولیدی با خودروسازان خارجی به حدود ۹۰ میلیون تومان نیز رسیده است. به عنوان مثال قیمت کارخانه مزدا۳ تیپ ۳ معادل ۱۳۱ میلیون تومان است اما قیمت آن در بازار به ۲۱۵ میلیون تومان رسیده است.
در این میان، مدیرکل صنایع خودروی وزارت صنعت، دوشنبهشب در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد: مشکلی در عرضه خودرو به وجود نیامده، بلکه هجوم نقدینگی سرگردان به بازار خودرو و افزایش تقاضا این حاشیه افزایش قیمتها را به وجود آورده است.
امیرحسین قناتی افزود: با اقداماتی که در مورد پیشفروش خودرو شده، تا کمتر از یک ماه دیگر بازار خودرو آرام میشود و قیمتهای حاشیه بازار از بین خواهد رفت.