به گزارش مازند اصناف؛ حسین ایزدی در مراسم گرامیداشت روز جهانی صنایع دستی که در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران از سال 1364 عضو سازمان گردشگری شده است و رتبه ممتازی را باتوجه به موهبتها و ظرفیتهای خدادادی دارد.
وی افزود: 300 رشته بومی محلی صنایع دستی در کشور شناسایی شده است که 80 مورد آن در مازندران فعال است و از این میزان نیز حدود 25 رشته مهر اصالت را دریافت کرده اند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: توجه به صنایع دستی نباید تنها مختص به مواردی باشد که مهر اصالت را دریافت کرده اند، بلکه رشته های نیمه فعال باید مورد توجه قرار بگیرند و احیا شوند.
ایزدی بیان کرد: برخی رشته ها مانند نمدمالی، لاکتراشی و جاجیم و گلیم در حال انقراض هستند که باید از شرکتهای واسطه ای یا هلدینگ در بحث سرمایه گذاری آنها استفاده شود.
وی بیان کرد: بیمه هنرمندان، احیای انجمن صنایع دستی و تسهیل در تسهیلات بانکی مورد توجه است که باید با تشریک مساعی بتوانیم خلاهای موجود را برطرف کنیم.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: صنایع دستی در کنار اقتصاد کشاورزی جزیی لاینفک از اقتصاد مازندران است که نیاز به عنایت ویژه دارد.
ایزدی با بیان اینکه مازندران دارای پهنه جغرافیایی وسیع بوده و بسیار متنوع و کاربردی است، اظهار کرد: جنگلهای سرسبز و انبوه و کوهستانی ییلاقی همواره مامن محصولات صنایع دستی از قبیل لاک تراشی، نمدمالی و نساجی های سنتی بوده است.
وی ادامه داد: به علت خاک حاصلخیز در کوهپایه رواج سفالگری و در مناطق ساحلی نیز به دلیل وجود آببندانها حصیربافی و کوب بافی داریم.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران بیان کرد: هنرهای چوبی مانند معرق و منبت چوب، گره چینی و خراطی و نساجی سنتی شامل جاجیم، چادرشب، گلیمچه، سفره بافی همچنین نمدمالی و سفالگری از مهمترین آثار صنایع دستی مازندران هستند که سهم زیادی در درآمدزایی و صادرات استان دارند.
مرجع: فارس