به گزارش مازند اصناف؛ عزتالله یوسفیانملا در گفتوگو با خبرنگار ما با اشاره به فرار مالیاتی اظهار کرد: آمارهای متفاوتی از میزان فرارمالیاتی ارائه می شود اما از آنجایی که رقم دقیقی از میزان درآمد در کشور نداریم نمیتوانیم عدد درستی از فرار مالیاتی را ارائه و تایید کرد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آمار 7 یا 8 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی تخمینی است به این نحو که گفته می شود برای واردات خودرو باید چه درآمدی کسب می شد بنابراین می توان برآورد کرد چه میزان مالیات باید وصول می شد.
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فرار مالیاتی در درآمدهای میلیاردی است، بیان داشت: هر موعدی بالاتر باشد میزان فرار مالیاتی بیشتر است، بنابراین هر چه به سمت دریافت مالیات از قشر ضعیف جامعه می رویم فرار مالیاتی صفر می شود، به طور مثال از کارمندان دولت مالیات بر درآمد پیش از پرداخت حقوق برداشت می شود در حالی که در اعداد بزرگ امکان وصول مالیات وجود ندارد.
وی گفت: در حال حاضر مالیات از داد و ستددهای شناخته شده دریافت می شود در حالی که داد و ستدهایی وجود دارد که نه از آن خبر داریم و نه می دانیم چرخش مالی آن چه اندازه است.
یوسفیان ملا علت فرار مالیاتی را واکاوی کرد و ادامه داد: در مجلس دو بار قانون ارتقا سلامت اداری تصویب و مدت اجرای آن منقضی شد، اما در دولت فعلی و قبلی توجهی به آن نشد البته جز نوبخت هیچ دستگاهی نسبت به تدوین آیین نامه اجرایی آن اقدامی نکرد.
این مسئول با اشاره به نقش مجلس در فرار مالیاتی، گفت: قانون ارتقاء سلامت اداری برای جلوگیری از فرار مالیاتی موثر بود اما عزم جدی در دولت و مجلس برای مقابله با فرار مالیات وجود ندارد.
وی در این باره که سازمان امور مالیاتی در فرار مالیاتی نقش دارد، بیان داشت: در هر سازمانی ممکن است افراد با اتکا به تعدد قانون فرصت فرار مالیاتی را فراهم کنند، علت اصلی فرار مالیاتی را می توان تعدد قانون دانست چرا که با تعدد قوانین راه های متعددی برای فرار وجود دارد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: درآمد مالیاتی کشور قابل برآورد نیست اما 30 وصولی فرار مالیاتی دارد.
مرجع: بلاغ