logo

کد خبر : 27570
تاریخ خبر : 1397/01/22
مشکلات جدی در توسعه صادرات داریم/حال تولید کشور خوب نیست
صادرکننده نمونه کشوري:

مشکلات جدی در توسعه صادرات داریم/حال تولید کشور خوب نیست

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">&nbsp;صادرکننده نمونه کشوری گفت: سال گذشته روسیه بیش از یک میلیون تن مرکبات وارد کرده است، این بازارها می&zwnj;توانست برای ما باشد، در تولید محصولات رتبه برتر دنیا را در اختیار داریم ولی در توسعه صادرات مشکلات جدی داریم.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ خلیل قلی‌زاده در نشست فعالان اقتصادی مازندران، اظهار کرد: سال حمایت از کالای ایرانی با افزایش و مصرف حمایت توجه می‌شود، اما بخش مهم مغفول مانده است.

وی با اعلام اینکه مزیت نسبی و اینکه کدام کالا مد نظر است، بسیار دارای اهمیت است،تصریح کرد: در بخش بازرگانی به صورت مناسب و علمی کار نشده است.

این صادرکننده گل و گیاه با اعلام اینکه ایران بهترین بازرگانان در گذشته داشته است، گفت: بخش کشاورزی و بازرگانی نسبت به توسعه‌ای که در کشورهای توسعه یافته وجود دارد عقب افتاده است.

وی با اعلام اینکه استاندار مازندران توجه خاصی به بخش گردشگری، صنعت و کشاورزی دارد، افزود: حمایت از بخش کشاورزی در دو بخش مد نظر قرار گیرد، بخشی به عنوان امنیت غذایی و بخش دیگری هم برای مزیت‌ها باید مورد نظر قرار گیرد.

قلی‌زاده خاطرنشان کرد: بازرگانی مبتنی بر علمی نداریم، دانش علمی در این حوزه وجود دارد، بزرگترین ضایعات مصرف مواد غذایی در دنیا در ایران است، این با عدد و رقم قابل اثبات است.

این صادرکننده نمونه کشوری بیان کرد: ضایعات مواد غذایی اگر کاهش پیدا کند به تولید محصولات کشاورزی کمک کردیم، در تنظیم و توزیع مواد غذایی و محصولات کشاورزی عقب هستیم و این پروسه بسیار قدیمی است.

وی گفت: بیش از 80 درصد محصولات کشاورزی به صورت فله وارد بازار می‌شود، ضعف توسعه صادرات، تنظیم تولید و توزیع اگر اصلاح شود به صورت جدی از کالای ایرانی حمایت کردیم.

قلی‌زاده با اعلام اینکه بیش از 35 درصد واردات محصولات کشاورزی مربوط به روسیه، عربستان، عراق و کویت است، بیان کرد: سال گذشته روسیه بیش از یک میلیون تن مرکبات وارد کرده است، این بازارها می‌توانست برای ما باشد، در تولید محصولات رتبه برتر دنیا را در اختیار داریم ولی در توسعه صادرات مشکلات جدی داریم.

این صادرکننده خاطرنشان کرد: سرما‌گذاری به صورت کلان و با کاهش ریسک باید همراه باشد، استانداری به عنوان بالاترین قدرت تصمیم‌گیری در این حوزه باشد، در گذشته نبوده است و امیدواریم که باشد.

قلی‌زاده اضافه کرد: در حال حاضر محدودیت منابع داریم، دسترسی به منابع سرمایه‌گذاری باید داشته باشیم، مقام عالی باید سمت‌دهی کند و بهترین پروژه‌ها باید توسط استانداری انجام شود.

حال تولید کشور خوب نیست


رئیس کانون زنان بازرگان مازندران نیز با اعلام اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی سال حمایت از کالای ایرانی را مطرح کردند، تصریح کرد: این شعار نکته‌های زیادی دارد، طرح این شعار هوشمندانه بوده است و قسمت سنگین آن برای حاکمیت است.

مریم نصیری با اعلام اینکه کارآفرین و تولید کننده باید با آرامش نسبت به تولید محصول با کیفیت اقدام کند، گفت: شرایط تسهیل صادرات و بازاریابی مناسب داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: تولیدکننده چه مقدار باید درگیر مجوز برای تولید باشد، زیرساخت‌های تولید اگر به شدت مورد بررسی قرار گیرد، تولیدکننده می‌تواند نفس بکشد.

نصیری با اشاره به هزینه‌های بسیار زیاد تولید، گفت: تورم، رکود، دریافت مجوز، تبعیض در دریافت مجوز، دارایی، ارزش افزوده و از همه مهم‌تر بحث پرداخت حقوق و سود کلان بانکی که مشکل جدی است.

وی با اعلام اینکه به عنوان کسی که در حال فعالیت هستم، افزود: تولیدکنندگان تسهیل شرایط کسب و کار ایجاد شود، مقررات دست و پاگیر و شرایط کسب مجوز حل و فصل شود، در بازارهای جهانی رقبای داریم که قیمت تمام شده بسیار کمتری دارند.

این کارآفرین با اعلام اینکه قوه مقننه و مجریه برنامه‌های خود را برای حمایت از تولید اعلام کنند، گفت: مدیران تولیدکنندگان را از سرگردانی خارج کنند.