به گزارش مازند اصناف روحالله حسینیمقدم معاون بورس تهران امروز در جمع خبرنگاران گفت: عرضههای اولیه میتواند به جریان نقدینگی در بازار کمک کرده و در عین حال شرکتهای خصوصی از طریق پذیرش و ورود به این بازار خود را در معرض شفافیت و محک سرمایهگذاران حرفهای قرار دهند.
وی با اشاره به آخرین شفافسازی صورت گرفته بر روی سهام سرمایهگذار شفادارو تا قبل از عرضه اولیه امروز، عنوان کرد: سرمایهگذار شفادارو از مجموعه شرکتهای زیرمجموعه بانک ملی است که سهام آن از طریق شرکت توسعه صنعت پویا و سرمایهگذاری توسعه ملی به طور مستقیم مدیریت میشود.
معاون بورس تهران افزود: با توجه به لزوم اخذ تعهدنامه از سهامدار عمده و مسئولیت اطلاعرسانی مدیران شرکت طی دو نامهای که در روز جاری از طریق کُدال منتشر شد، به عموم فعالان بازار اطلاعرسانی شده است.
حسینیمقدم با بیان اینکه در ارزشگذاری قیمت سهام «شفا» مدل ارزش بهای تمام شده در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: ماهیت فعالیت شرکتهای هلدینگ و سرمایهگذاری عرضه و کشف قیمت سهام تک تک شرکتهای تابعه خود در بازار سهام است. بنابراین اینکه از منابع فروش شرکتها استفاده شود، یا داراییها را واگذار کنند، نمیتوان به شرکتهای سرمایهگذاری خرده گرفت.
وی عنوان کرد: شفاف شدن شرکتها فقط با دستورالعمل و مقررات مهیا نمیشود، بلکه از طریق محک سرمایهگذاران در بازار میتوان شرکتها را در معرض شفافیت قرار داد که این موضوع میتواند به عنوان یک برنامه اساسی به منظور ارتقای شفافیت در اقتصاد کلان کشور تقویت شود.
معاون بورس تهران در پاسخ به پرسش مبنی بر اینکه با توجه به لزوم حمایت از سهامدار خرد چه اقداماتی از سوی سهامدار عمده برای ایجاد انگیزه و حمایت از سهام پس از عرضه اولیه صورت گرفته است، عنوان کرد: سیاست بانک ملی ایران واگذاری داراییهاست و در این راستا علاقه به شفافتر شدن شرکت سرمایهگذاری شفا دارو از طریق عرضه اولیه آن بودهاند.
وی افزود: در این عرضه اولیه تعهد خرید 50 درصدی سهام از سوی متعهد عرضه اخذ شده و سهامدار عمده نیز با توجه به تجربه خود در شرکتهایی همچون «شوینده» نشان داده که همواره تلاش میکند تا سهم عرضه اولیه برای سهامدار ارزشمند و قابل حمایت باشد.
حسینی مقدم با بیان اینکه شرکتها باید تا پایان اردیبهشت ماه 97 همچنان پیشبینی سود خود را به بازار اعلام کنند، عنوان کرد: EPS پیشبینی سود «شفا» مبلغ 91 تومان اعلام شده و با توجه به تعهدنامه اخذ شده از سوی سهامدار عمده در صورتی که شرکت سرمایهگذاری هلدینگی بخواهد بیش از 5 درصد از سهام زیرمجموعه خود را در بازار عرضه نماید، این اجازه به وی نخواهد شد.
در انتهای این نشست نیز نصرتی نماینده اداره کل سرمایهگذاری بانک ملی با تأکید بر حمایت از سهام سرمایهگذاری شفادارو پس از عرضه اولیه امروز در برابر پرسش خبرنگار فارس مبنی بر اینکه آیا از محل عرضه این سهم و سایر داراییهایی همچون «وتوسم» مجموعه بانک ملی به دنبال خرید اوراق بدهی دولت است، گفت: به طور حتم مجموعه بانک ملی از محل منابع دریافتی و مابهالتفاوت قیمت روز داراییها به دنبال افزایش سرمایه برای بانک ملی است و در جای دیگر سرمایهگذاری نمیکند.
وی افزود: با توجه به مدل ارزشگذاری سهام سرمایهگذاری شفادارو و ارزش ذاتی آن هم اکنون NAV شفادارو معادل 65 درصد آخرین رقم برآوردی که بیش از مبلغ 700 تومان به ازای هر سهم بوده تعیین شده و این در حالی است که ارزش ذاتی این سهم اگر از شرایط امروز بگذریم، بسیار بالاتر خواهد بود./فارس