به گزارش مازند اصناف مجید خراسانی در اولین نشست خبری مرکز حامی با بیان اینکه ریلگذاری اقتصاد کشور را باید به سمت اقتصاد مقاومتی ببریم، اظهارکرد: ما در محصولات استراتژیک نیاز به الگوسازی دایم.
وی با اشاره به اینکه زنجیره تامین ما در محصولات کشاورزی و حتی همه محصولات باید کامل باشد، افزود: هفت هزار و 700 گونه گیاهی دارویی دردنیا وجود دارد که بیش از پنج هزار گونه آن درایران هست.
مسئول مرکز اقتصاد مقاومتی و کشاورزی حامی با تاکید بر همین نکته که 2 محصولات گیاهی دارویی در کشور وجود دارد، از منحصربهفرد بودن هزار و 700 گونه آن در ایران خبر داد.
خراسانی ادامه داد: با این وجود چون زنجیره تامین ما کامل نیست، این گیاهان را به کشورهای اروپایی مانند آلمان میدهیم و آنها با استانداردسازی، همان محصولات را 10ها برابر قیمت اولیه به ما برمیگردانند.
وی با بیان اینکه جای نهادهای تسهیلگر در زنجیره تامین خالی است، گفت: در پایان سال 97 میتوانیم برای اولین بار در کشور زنجیره گیاهان دارویی را تکمیل کنیم.
این مقام مسئول در ادامه به این نکته اشاره کرد که علیرغم تولید 90 درصد گوشت مورد نیاز کشور، 120 هزار تن هم از خارج وارد میشود.
خراسانی ادامه داد: پیشنهاد ما این است که اگر ما زنجیره پرورش گوشت قرمز را کامل کنیم، به تدریج میتوانیم با واگذاری دام به مردم (و درنهایت) خرید از آنها، این واردات را هم جبران کنیم.
وی با بیان اینکه این مرکز در تولید همه محصولات وارد نمیشود بلکه قصد الگوسازی برای ورود مردم را دارد، اضافه کرد: 90 درصد روغن موجود را ازخارج یا به شکل دانههای روغنی و یا به شکل روغن بیکیفیت وارد میکنیم.
مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه با بیان اینکه پیشنهاد ما این است که کل کشت را مردم انجام بدهند نه نهادهای حاکمیتی، گفت: البته چون کشاورز نمیتواند مسئله فروش را حل کند، لذا زنجیره تامین را طراحی کردیم (که الان دوره آزمایش آن را سپری میکنیم) و در آن شرکتهای تسهیلگر، از مرحله کشت تا بازار فروش را اداره میکنند.
خراسانی اضافه کرد: شنیده شده قرار است اعتبارات خرید تضمینی دانههای روغنی درسال 97 تعدیل شود که اگر صحت داشته باشد واردات روغن، رانتهای زیادی در پی دارد.
مرجع: بلاغ