logo

کد خبر : 27188
تاریخ خبر : 1396/11/30
تنها 200 محصول از 5 هزار محصول ساختمانی دارای استاندارد اجباری است
رئيس سازمان نظام‌ مهندسي ساختمان مازندران:

تنها 200 محصول از 5 هزار محصول ساختمانی دارای استاندارد اجباری است

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">رئیس سازمان نظام&zwnj; مهندسی ساختمان مازندران گفت: بیش از ٥ هزار محصول ساختمانی در کشور وجود دارد که حدود ٢٠٠ محصول، استاندارد اجباری دارند.</span></p>

به گزارش مازند اصناف سیف‌الله علی‌نیا در همایش استانی مهندسان مکانیک مازندران که سالن اریکه آریایی آمل برگزار شد، با بیان اینکه امروز سازمان نظام‌مهندسی استان‌ها به‌واسطه نوع و حجم فعالیت بسیار بالا در حوزه ساختمان به ظرفیتی رسیده است که همه توجهات معطوف به چگونگی فعالیت این سازمان است، اظهار کرد: اعتبار عمرانی کل دستگاه‌های اجرایی استان ٤٠٠ میلیارد تومان است و این در حالی است که گردش مالی ساختمان در حوزه سازمان نظام‌مهندسی ساختمان بالای ٤ هزار میلیارد تومان است. به همین جهت وظیفه سازمان در صیانت و حفظ سرمایه‌های ملی بسیار سنگین است.

وی با بیان اینکه امروز با خدماتی که سازمان در حوزه‌های مختلف ارائه می‌دهد توانستیم نقش بسیار مؤثری در کاهش بار مالی دولت ایفا کنیم، تصریح کرد: آموزش و ارتقاء دانش فنی اعضا از رویکرد هیئت‌ مدیره سازمان نظام‌ مهندسی ساختمان است و افتخار داریم که بیش از 2 هزار و 500 نفر از مهندسان را به‌صورت رایگان از آموزش‌های کارگاهی و حرفه‌ای به‌غیراز دوره‌های ارتقاء بهره‌مند کنیم.

رئیس سازمان نظام‌ مهندسی ساختمان مازندران با اشاره به رتبه برتر مازندران در بخش تعرفه بازرسی گاز، خاطرنشان کرد: در حوزه طراحی و نظارت در سال گذشته با حمایت کمیته چهار نفره استان، تعرفه نظارت مکانیک و برق به ٣٤ درصد افزایش یافت.

این مسئول با تأکید بر اینکه در چرخه ساخت‌وساز سه مؤلفه باید مورد توجه جدی قرار گیرد که شامل کنترل و نظارت، مجموعه مقررات ملی ساختمان و شیوه‌نامه‌ها، مصالح ساختمانی هستند، تصریح کرد: ساختمان سرمایه ملی است و به‌کارگیری مصالح ساختمانی استاندارد در ساخت‌وسازها تأثیر بسزایی در افزایش عمر مفید ساختمان دارد. بیش از ٥ هزار محصول ساختمانی در کشور وجود دارد که حدود ٢٠٠ محصول، استاندارد اجباری دارند.

علی‌نیا با اشاره به اینکه شناسایی و معرفی مصالح استاندارد از وظایف مهم مهندسان است، گفت: با توجه به مجموعه مقررات ملی، ظرفیت کاری بسیار خوبی برای مهندسان مکانیک وجود دارد. مبحث تعمیر و نگهداری، مبحث بهینه‌سازی انرژی، مبحث آسانسور و مبحث آتش‌نشانی، عمده فعالیت‌ها برای مهندسان مکانیک وجود دارد که این موضوع بیانگر اهمیت این رشته در ساخت‌وسازها است.

وی بحران آب در کشور جدی دانست و افزود: در آینده‌ای نه‌چندان دور با بحران آب مواجه خواهیم شد. مهندسان مکانیک بیشترین نقش را در رفع این بحران می‌توانند داشته باشند.

رئیس سازمان نظام‌ مهندسی ساختمان مازندران با تأکید بر اینکه مهندسان مکانیک مسئولیت سنگینی در تصفیه و دفع بهداشتی فاضلاب و به حداقل رساندن آلودگی دارند، گفت: اعتمادسازی امروز جزء مواردی است که مهندسان باید توجه کنند و با ارائه خدمات مهندسی واقعی به شهروندان باید آن را تقویت کنند.

بلاغ/*