logo

کد خبر : 27173
تاریخ خبر : 1396/11/29
63 هزار هکتار از شالیزارهای مازندران شخم و شیار شد
رئيس اداره برنج جهاد کشاورزي مازندران:

63 هزار هکتار از شالیزارهای مازندران شخم و شیار شد

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه تاکنون 63 هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان شخم و شیار زمستانه شد، گفت: عملیات آب تخت در 22 هزار هکتار با استفاده از هرز آب&zwnj;های موجود و بارندگی&zwnj;ها انجام شد.</span></p>

به گزارش مازند اصناف ابراهیم قربانژاد  درباره انجام شخم و شیار زمستانه اظهار کرد: با توجه به وضعیت منابع آبی استان و استفاده از هرز آب‌های زمستانه برای صرفه‌جویی و مدیریت مصرف آب که در عملیات آماده سازی زمین تا 30 درصد آب اراضی شالیزاری در این مرحله مصرف می‌شود به کشاورزان توصیه کرد نسبت به شخم و شیار زمستانه اراضی شالیزاری اقدام کنند.

 

وی ادامه داد: کشاورزان با آب تخت اولیه و یخ آب زمستانه در اثر سرما هم در مصرف آب صرفه‌جویی کنند و هم در کنترل آفت نقش موثری دارد.

 

رئیس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: هرچه عملیات اولیه شخم و شیار اراضی شالیزاری سریع‌تر انجام شود نتیجه مطلوب‌تری حاصل می‌شود.

 

این مسؤول با بیان اینکه انهدام علف‌های هرز بویژه در داخل کانال‌های آبرسانی برای انتقال بهینه آب و انهدام علف‌های هرز حاشیه مزارع برای کنترل آفات موثر است، گفت: اگر کشاورزان بعد از برداشت برنج اقدام به شخم و شیار کنند باعث ایجاد هوادهی در زمین می‌شود.

 

قربانژاد با اشاره به اینکه تاکنون 63 هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان شخم و شیار زمستانه شد، خاطرنشان کرد: عملیات آب تخت در 22 هزار هکتار با استفاده از هرز آب‌های موجود و بارندگی‌ها انجام شد.

 

وی اظهار کرد: برخی از کشاورزان در اراضی شالیزاری اقدام به خزانه‌گیری کردند که توصیه ما بر این است در عملیات خزانه‌گیری و بذرپاشی عجله نکنند چراکه شرایط جوی قبل از فروردین و سرمای بیش از حد باعث خسارت خزانه‌ها می‌شود.

 

رئیس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: کشاورزان در صورت انجام خزانه‌گیری حتما از پوشش‌های نایلونی برای حفظ خزانه و کنترل دما استفاده کنند.

 

این مسؤول درباره اراضی شالیزاری که از آب‌بندان استفاده می‌کنند، گفت: در این‌گونه اراضی‌ها با استفاده  از امکانات موجود نسبت به آبگیری آب‌بندان‌ها اقدام کنند.

 

قربانژاد بیان کرد: با توجه به اینکه اراضی که تحت پوشش بیمه قرار ندارند از صندوق خسارت‌دیدگان غرامتی به کشاورزان  در صورت بروز خسارت پرداخت نمی‌شود.

 

وی با تاکید بر اینکه اراضی شالیزاری تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار گیرند، گفت: با انجام بیمه در صورت بروز خسارت بتوانند غرامت خود را دریافت کنند.