به گزارش مازند اصناف علی اصغر مونسان در نشست با جمعی از کارآفرینان صنعت گردشگری مازندران در رامسر افزود: پرداخت این وام در گذشته تنها در بخش ساخت هتلها بود و تلاش خواهیم کرد تا در سال آینده این وام برای بخشهای بازسازی و نوسازی هتلها نیز با همان بهره 14 درصد پرداخت شود.
وی با اشاره به وضعیت گردشگری در شمال کشور گفت: خطه شمال کشور با وجود همه داشتههای بینظیر و مزیتهای خدادادی، تحولی در بخش گردشگری نداشته و پیشرفت خوبی نکرده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: این در حالی است که در جاهای دیگر کشور که این همه زبیایی و ظرفیت وجود ندارد و امکانات با زحمت فراوان فراهم میشود، امکانات گردشگری رشد کرده است.
وی تاکید کرد: برای رسیدن به توسعه پایدار و تحول در بخش گردشگری خطه شمال کشور نیازمند همدلی و همکاری و تعامل بخش دولتی و خصوصی هستیم.
مونسان با اظهار تاسف از اینکه در کشور گردشگری جایگاه مناسبش را پیدا نکرده است، افزود: هر وقت در کشور به اندازه وزارت نفت مهم شده باشیم ، آن زمان بخش گردشگری در کشور دچار تحول خواهد شد چون گردشگری یک بخش فرابخشی است.
وی با اشاره به شرایط استان مازندران در جذب گردشگر گفت : این استان با وجود این همه مسافر پدیری ، در زمینه گردشگری پیشرفت نکرده ، دریا همچنان به صورت سنتی ای اداره می شود و اگر سرمایه گذاری درست و اجرای تورهای گردشگری در این استان رونق پیدا کند علاوه بر افزایش ارزش افزوده سبب جذب سرمایه گذاران نیز می شود.
این مسئول افزود : شاید دلیل رشد نکردن بخش گردشگری در مازندران تعدد دستگاههایی باشد که خود را متولی امر میدانند و استاندار باید به عنوان مقام عالی استان بتواند یک تمرکز در استان به وجود بیاورد تا سرمایهگذاری در بخش دریا انجام شود.
معاون رئیس جمهوری در خصوص ثبت جهانی رامسر هم گفت: مردم رامسر باید بین ثبت جهانی رامسر و ساختمان نیمه کاره مجتمع فرهنگی این شهرستان یکی را انتخاب کنند چرا که ثبت جهانی بر اساس قوانین خودشان صورت می گیرد و باید این ساختمان جمع آوری شود در غیر این صورت ثبت جهانی صورت نخواهد گرفت.
استاندار مازندران نیز با بیان اینکه طرح جامع گردشگری با نگاه سیستمی تنها راهکار توسعه صنعت گردشگری است، گفت: برای موفقیت در این بخش علاوه بر تامین زیر ساخت های گردشگری ، باید به صورت مدیریت شده و سیستمی عمل کنیم.
محمد اسلامی با انتقاد از مراکز اقامتی متعلق به دستگاههای مختلف در استان ، بیان کرد: در واقع ما با یک حبس سرمایه رو به رو هستیم، لذا نیازمند نگاه سیستمی به صنعت گردشگری در مازندران هستیم.
وی با اشاره به موضوع ثبت جهانی باغ 33 هکتاری رامسر، گفت : موضوع ثبت جهانی باغ 30 هکتاری رامسر دنبال میشود اما در عین حال برای استفاده هر چه بهتر از این باغ به عنوان یک ظرفیت گردشگری میتوان با ایجاد امکانات خدماتی، تفریحی و تجاری فضای باغ را زنده کرد.
اسلامی گفت: هم اکنون سه بندر و سه فرودگاه در مازندران نیمه متروکه هستند و باید گامهایی در جهت رونق بخشیدن انها خصوصا در زمینه گردشگری برداشته شود.
ایرنا