به گزارش مازند اصناف غلامرضا مصباحیمقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، درباره آخرین وضعیت طرح «رسیدگی به دارایی مسئولان» در کمیسیون مشترک مجمع و اینکه چرا تاکنون به نتیجه مشخص نرسیده است، اظهار داشت: این طرح در اواخر سال 91 در مجلس تصویب و با تأخیر در مجمع تشخیص مطرح شد.
مصباحیمقدم در ادامه با بیان اینکه بر اساس اولویتبندی که رئیس مجمع در نظر میگیرد دستورات دیگری در جریان کار قرار گرفت، ادامه داد: سیاستگذاری برای اقتصاد مقاومتی و سیاستگذاریهای دیگر که به نتیجه رسید و تصویب شد، در دستور کار بود.
*تلاش برخی برای بازگرداندن این طرح به مجلس
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: یک نگاه این بود که این طرح به مجلس بازگردد و مجلس در آن بازنگری کند تا اگر لازم بود با توجه به شرایط تغییراتی اعمال شود و دامنه کسانی که مشمول این حکم میشوند محدودتر شود.
مصباحیمقدم با بیان اینکه در یک جلسه بحثهای مفصلی در مجمع بر روی این طرح صورت گرفت، یادآور شد: این طرح برای بررسی بیشتر به کمیسیون مشترک قضایی و اقتصادی ارجاع شد و در کمیسیون نیز بحثهای خوبی صورت گرفت لذا اصل مسئله تصویب شد و انشاءالله از چنین قانونی برخوردار شویم.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به اینکه برخی معتقدند این قانون صرفا جنبه شعاری دارد در حالی که این یک قانون جدی است، گفت: برخی معتقد بودند وسعت این قانون به گونهای است که قابلیت اجرا نخواهد داشت اما برخی دیگر در کمیسیون مطرح کردند که اگر این طرح را جدی بگیریم حتما قابلیت اجرا دارد.
*مبنا قرار دادن خوداظهاری برای رسیدگی به اموال مسئولان
وی از مبنا قرار دادن خوداظهاری برای رسیدگی به اموال مسئولان خبر داد و تصریح کرد: باید شرایط طوری باشد تا هر کس مسئولیت میگیرد در فرمی اموال خود و خانوادهاش را گزارش کند و اگر نیاز به بررسی داراییها وجود داشت، قوه قضائیه ورود داشته باشد و ظاهرا این کار 3 سال یک بار صورت میگیرد.
مصباحیمقدم با بیان اینکه این مباحث فعلا در کمیسیون مشترک مطرح شده و به صحن مجمع تشخیص نیامده است، درباره زمان قطعی شدن آن گفت: طبعا کار باید در کمیسیون پایان یابد تا در دستور کار قرار گیرد البته تا آخر سال یک جلسه بیشتر نمانده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، اولین دستورکارهای مجمع در سال آینده را طرح رسیدگی به دارایی مسئولان عنوان کرد و گفت: امیدواریم این طرح در سال آینده به نتیجه برسد.
وی ضمن اظهار بیاطلاعی از دلخوری روحانی از رفسنجانی به دلیل پرداختن به بحث رسیدگی به اموال مسئولان درباره مخالفت رئیسجمهور با این طرح در مجمع یادآور شد: من چنین موضع مخالفی از آقای روحانی ندیدهام.
مصباحیمقدم در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه شنیده شده در جلسه مجمع برخی گفتهاند طرح رسیدگی به اموال جنبه سیاسی دارد و برای پز دادن خوب است؛ گفت: شاید در صحبت برخی افراد چنین چیزی بوده است و این بیشتر برای زیر آبزنی از این طرح است تا به آن پرداخته نشود.
این نماینده مجلس ادامه داد: گفته شد 35 کشور آفریقایی این طرح را اجرا کردهاند و اموال مسئولان خود را به کنوانسیون مبارزه با فساد که یکی از شاخههای آن قوانینی برای اعلام دارایی مسئولان هر کشور است، ارجاع دادهاند و در عین حال گفته شد ما میدانیم که کار آنها برای پز دادن است و واقعیت ندارد لذا اگر ما هم در ایران چنین کاری را انجام دهیم تفسیر پز دادن میشود.
*تاکید آیتالله آملی لاریجانی برای ساختارمند و هزینهکرد طرح اعلام دارایی
وی در همین زمینه یادآور شد: من شهادت میدهم که همه اعضا و قوه قضائیه در این زمینه به دنبال کار جدی هستند و از این رو رئیس قوه قضائیه معتقد است این کار ساختار و هزینه میخواهد.
مصباحیمقدم با بیان اینکه ما باید برای این ساختار جدید در بودجه سال آینده هزینهای در نظر بگیریم، این کار را نشانه جدیت در پیگیری این طرح عنوان کرد و گفت: اگر مسئولان بخواهند دارایی خود را اعلام کنند باید ظرفیت لازم اداری برای رسیدگی به این مسئله در قوه قضائیه پیشبینی شود.