به گزارش مازند اصناف طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان با مخالفتهای جدی کارشناسان علمی و علاقمند به محیط زیست مواجه بود.
موضوع انتقال آب به حدی برای محیط زیست تلخ بود که با وجود پیگیری دولت، مدیران کل محیط زیست سابق استان مازندران حاضر به اظهار دفاع از این طرح نبوده و کمتر علاقمند به صحبت در این زمینه بودند.
با قوت گرفتن این طرح مخالفتهای جدی در سطح نمایندگان در برنامه کاری قرار گرفت و نمایندگان استان مازندران برای اولین بار به صورت مشترک نسبت به انتقال این طرح مخالفت کردند.
پس از نمایندگان مازندران، مجمع نمایندگان استانهای گیلان و گلستان هم پای کار آمده و از منتفی شدن این طرح خبر داده بودند.
بحث انتقال آب دریای خزر با توجه به مخالفتهای سنگین سه استان شمالی مورد قبول نمایندگان استان سمنان قرار گرفت و نماینده مردم دامغان در مراسم افتتاح خط لوله گاز سمنان به مازندران در گفتوگو با رسانهها از منتفی شدن این طرح خبر داد.
با تغییر در سازمان محیط زیست، بحث انتقال آب دریای خزر دوباره مطرح شده و کار به جایی رسید که علیاصغر یوسفنژاد در جمع خبرنگاران اعلام کرده بود که به لحاظ قانونی و اگر نشد مردم اجازه اجرای این طرح را نمیدهند.
در اجرای طرح انتقال آب دریای خزر ظاهرا متولیان امر حکایت ضربالمثل "به مرگ بگیرید، به تب راضی شوید" است.
متولیان استان سمنان با آغاز بحث درباره طرح انتقال آب دریای خزر، اجرای چندین پروژه انتقال آب از استان مازندران را در دستور کار خویش قرار دادند و مطرح کردن طرح انتقال آب دریای خزر موضوع انحرافی است.
زمانی که همه تلاشها برای خنثیسازی طرح انتقال آب دریای خزر مطرح است، طرح مطالعاتی و انتقال آب از چندین نقطه استان مازندران در دستور کار متولیان استان سمنان قرار گرفته و بحث انتقال آب دریایی خزر موضوع انحرافی است.
مردم نوعدوست مازندران با تامین انتقال آب از مازندران در صورتی که مشکلی برای محیط زیست استان وارد نشود مخالفتی ندارند ولی زمزمههای شروع این طرح و شوکی که به محیط زیست وارد میشود بسیار سنگین است و طرح مطالعاتی این انتقال نشان میدهد که کشاورزی مناطق حوزه آبریز به استان سمنان هم دچار تنش آبی شدید میشود.
مردم مازندران با درست کردن ابرو در برابری کور شدن چشم مخالف هستند.
اما آنچه که این روزها در فضای مجازی در ارتباط با نقشه مدیران سمنانی در ارتباط با انتقال آب از مازندان به این استان مطرح است و ممکن است فاجعه زیست محیطی سنگینتر به بار آورد، انتقال آب از چهار نقطه این استان به سمنان است.
بر اساس اطلاعات دریافتی طرح انتقال آب از سد کسیلیان، فینسک، سد چاشم و گلوگاه در دستور کار مدیران سمنانی قرار گرفته و حتی طرح مطالعاتی این طرحها به اتمام رسیده است.
انتظار است که متولیان آب منطقهای مازندران و محیط زیست نسبت به موارد مطرح شده پاسخ قانعکنندهای داشته باشند و در صورت بروز مشکلات برای مازندران از ظرفیت نمایندگان برای جلوگیری از این طرح انتقالها برنامهریزی مناسبی انجام شود.
برگ برنده طرح انتقال آب دریای خزر دولت است، توپ مخالفت اجرای این طرح در حال حاضر در زمین نمایندگان مجلس قرار گرفت و دولت از کمکاری در این حوزه تبرئه شد و حقیقتا سیاسیکاری مناسی برای جلب نظر مردم استان سمنان نسبت به خودش انجام داد.
طرح انتقال آب دریای خزر با وجود مشکلات زیست محیطی قابل طرح در مجلس نبود و فرد متولی محیط زیست باید نسبت به مطرح شدن این موضوع واکنش نشان میداد.
به گزارش بلاغ، فرصت برای ارائه پاسخگویی متولیان آب منطقهای مازندران در ارتباط با اجرای طرحهای که مشکلات زیست محیطی و تنش آبی برای کشاورزان به وجود میآورد در این رسانه فراهم است.
بلاغ/