به گزارش مازند اصناف دلاور حیدرپور در نشست خبری ایام دهه فجر با اصحاب رسانه اظهار کرد: 75 پروژه در ایام دهه فجر امسال و در روزهای مختلف با برنامهریزیهای انجام شده در سطح مازندران به اجرا در میآید.
وی افزود: این پروژهها با 107 میلیارد و 800 میلیون تومان سرمایهگذاری انجام شد که بخشی از این مبالغ از طریق دولتی، بخشی خصوصی و بخشی هم در قالب تسهیلات فراهم شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: مجموعا 9 هزار و 566 خانوار روستایی و بهرهبردار از این پروژهها بهرهمند میشوند و در عرصه 111 روستا قابلیت اجرایی پیدا میکند.
حیدرپور گفت: از این پروژهها، 14 پروژه تولیدی و در زمینههای دام، طیور، شیلات، زراعت، باغبانی و یک عدد کارخانه شالیکوبی و 59 پروژه نیز در زمره طرحهای زیربنایی آبی و خاکی است که تجهیز و نوسازی، لاینینگ کانالها، احیای آببندانها، آبیاری تحت فشار و جاده بین مزارع را شامل میشود که برای پایداری تولید، دسترسی مزارع و استفاده ماشینآلات در زمره پروژههای اثرگذار خواهند بود.
وی مجموع اعتبارات دولتی پروژههای ساخته شده را 281 میلیارد ریال عنوان و اضافه کرد: 672 میلیارد ریال نیز از طریق بخش خصوصی و تسهیلات دریافتی صرف اجرای این پروژهها شد که کشاورزان استان از آن بهرهمند میشوند.
تخصیص 663 میلیارد ریال تسهیلات به بخش مکانیزاسیون
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در ادامه از تخصیص 663 میلیارد ریال تسهیلات به بخش مکانیزاسیون بخش کشاورزی در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: از این میزان تاکنون، 565 میلیارد ریال جذب شده است که 85 درصد عدد ابلاغی است که البته 25 درصد آن در بانکها مصوب و 85 درصد آن نیز پرداخت شد که در نهایت ماشینآلات در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
پرداخت 565 میلیارد ریال تسهیلات بسته رونق طی سالجاری
وی به پرداخت تسهیلات به 900 طرح در سال گذشته طی بسته رونق تولید سامانه بهینیاب اشاره کرد و یادآور شد: طی سالجاری نیز در حدود 2 هزار و 700 تقاضا در این سامانه داشتیم که از این میزان حدود یکهزار و 190 طرح بررسی شد و پس از تأیید کمیته فنی به بانکها معرفی شدند که 378 طرح در حال تکمیل مدارک، 205 طرح تکمیل و به 198 طرح نیز مبلغ 565 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه در راستای سیاست دولت برای اشتغال روستایی از محل مصوبه مجلس و صندوق توسعه ملی، 1.5 میلیارد دلار برای اشتغالزایی در اختیار دولت قرار گرفت، متذکر شد: از این سهمیه 165 میلیارد تومانی، 45 درصد آن مختص به بخش کشاورزی است که باید در اختیار روستاها قرار بگیرد.
ثبتنام 950 متقاضی بخش کشاورزی در سامانه کارا
وی ادامه داد: بیش از یکهزار و 300 نفر در سامانه کارا ثبتنام کردند که 950 متقاضی آن مربوط به بخش کشاورزی است که پس از تأیید کمیته فنی شهرستانها به کمیته فنی استانی ارجاع میشود. البته تسهیلات تا سقف 250 میلیون تومان در حیطه تصمیمگیری کمیته فنی شهرستانی و بالاتر تا سقف 2.5 میلیارد تومان در اختیار کمیته استانی قرار دارد.
سود 4 تا 11 درصدی تسهیلات اشتغال روستایی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی به سود و بازپرداخت این تسهیلات اشاره و تصریح کرد: البته این طرحها در مناطق مرزی و محروم با سود 4 درصد، در مناطق کوهستانی با سود 6 درصد و برای سرمایه در گردش طرحهای صنعتی و در شهرهای زیر 10 هزار نفر با بهره 10 الی 11 درصدی در اختیار متقاضیان قرار میگیرد. باز پرداخت آن نیز دو سال دوران مشارکت، یکسال تنفس و حداکثر 6 سال زمان بازپرداخت بسته به نظر کمیته فنی است.
رتبه برتر مازندران در غالب رشتههای کشاورزی
وی در پایان با بیان اینکه مازندران در مجموع 14 رشته، حائز رتبه برتر کشوری است، اذعان کرد: استان در بخش شلتوک برنج با یکهزار و 350 میلیون تن رتبه اول، مرکبات سالانه با 2.5 میلیون تن رتبه اول، تولید کیوی با 180 هزار تن رتبه اول، گل و گیاه زینتی با 360 میلیون قطعه شاخه و گلدان رتبه اول و دانههای روغنی با 40 هزار تن رتبه دوم و علوفه نیز با 900 هزار تن رتبه دوم کشوری را دارا است.