به گزارش مازند اصناف حسین اکبری در گفتوگو با بلاغ در ارتباط با چالشهایی که در حوزه جهاد کشاورزی مازندران وجود دارد، اظهار کرد: اقدامات مناسبی در حوزه جهاد کشاورزی استان برای افزایش تولید انجام شده ولی عمده نگرانی ما در این بخش عدم تزریق به موقع منابع مالی است.
وی با اعلام اینکه منابع مورد نیاز کشاورزان باید به موقع در اختیار استانها قرار گیرد، افزود: طرح توسعه کشت مکانیزه ارضی باید به صورت جدی مورد حمایت دولت قرار گیرد.
رئیس خانه کشاورز مازندران با اعلام اینکه ضعفها در تمام سطوح وجود دارد، بیان کرد: مدیران در حال فعالیت هستند و خانه کشاورز به دنبال مطالبات صنفی است.
اکبری ادامه داد: ضعف وجود دارد و منکر این ضعفها نیستم ولی به شکلی نیست که به سمت یک مدیر یا مسئول نشانه برود، ضعف کمبود منابع وجود دارد که کشاورزان ما را راضی نگه نمیدارد، میتوانیم با اقدامات لازم زمینه رشد و توسعه کشاورزی را فراهم کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا به چشماندازهای تعریف شده در حوزه کشاورزی مازندران طی این سالها دست پیدا کردیم، اضافه کرد: چشماندازهایی که در جهان وجود دارد با ایران متفاوت است، میزان پیشرفتها خوب بوده ولی راضیکننده نیست.
رئیس خانه کشاورز مازندران بیان کرد: صنعت ما با اروپا و کشورهای غربی فاصله جدی دارد، باید زمینهسازی برای ورود ادوات کشاورزی مورد نیاز فراهم شود و اجازه بدهیم که تکنولوژیهای مورد نیاز کشاورزان وارد شود.
اکبری خواستار کاهش هزینههای گمرکی برای واردات ادوات کشاورزی شد و تصریح کرد: تسهیلات سنگین بانکی و هزینههای بالای گمرکی از دغدغههای جدی فعالان بخش کشاورزی استان است.
وی با اعلام اینکه در صادرات محصولات کشاورزی مشکل داریم، گفت: وزارت خارجه باید بستر برای صادرات محصولات کشاورزی کشور به خاورمیانه، اروپا و دیگر کشورها را فراهم کند.
رئیس خانه کشاورز مازندران در ارتباط با عدم فروش برنج استان مازندران، گفت: ذائقه مردم نسبت به مصرف برنج تغییر کرده است.
اکبری خاطرنشان کرد: در ارتباط با عدم فروش برنج ضعفهایی وجود دارد، باید تلاش کنیم که این ضعفها برداشته شود.
وی در ارتباط با صادرات مرکبات مازندران، اظهار کرد: رایزنیها برای ارسال مرکبات در حال انجام است، از مدیران استانی و ملی توقع داریم که قبل از باردهی محصول، بستر برای صادرات را فراهم کنند.
رئیس خانه کشاورز مازندران ادامه داد: رایزنیها برای صادرات مرکبات باید 6 ماه پیش انجام میشد، بستر برای صادرات محصول باید توسط مدیران وزارت خارجه فراهم شود.
اکبری در پایان گفت: طرح توسعه کشاورزی در ایران باید به صورت ملی دیده شود، در این بخش نیاز به حمایتهای ملی داریم و باید دغدغههای صادرات مرکبات به صورت جدیتر مورد بررسی قرار گیرد.