به گزارش مازند اصناف؛ مجتمع تجاری- فرهنگی آدینه تنکابن در سال ۱۳۸۷ کلنگ احداث آن بر زمین خورد. پس از گذشت ۹ سال از آغاز عملیات اجرایی و ساخت، که توأم با تعویض پیمانکار و تغییرات بسیاری در نقشه و طرح آن بود، همچنان پایان نیافت و امروز تبدیل به یکی از مشکلات مهم شهرداری، مدیران شهری و شهروندان تنکابن شده است.
سابقه آدینه
بررسی در مراحل ساخت و ایجاد این بنای تجاری و فرهنگی و نحوه اجرا و چگونگی انجام آن تا به امروز، نشاندهنده مطالب و حقایق بسیاری از کوتاهی، ناکارآمدی و حتی نابلدی مدیران شهری و شهرستان تنکابن است.
طرح ساخت این مجتمع با درخواست تغییر کاربری زمین چهار هکتاری مرکز شهر تنکابن در نیمه دوم سال ۸۶ مطرح شد و در ابتدای سال ۸۷ کمیسیون ماده ۵ استان نیز با توجه به طرح ارائهشده با شرایط آن برای تغییر کاربری موافقت نمود، اما این زمین وسیع پیش از انقلاب به باغ سپهسالار شهرت داشت و در پایان حکومت رژیم سابق، در اختیار یک مالک شخصی از وابستگان دربار بود که پس از انقلاب و با حکم حکومتی به بنیاد مستضعفان و جانبازان واگذار شد.
زمین ۴۰ هزار متری باغ سپهسالار، دارای دو سند ۱۸ هزار متری و ۲۲ هزار متری بود و تا سالها از آن بهصورت باغ و زمین کشاورزی استفاده و بهرهبرداری میشد. این زمین چند سال قبل از آغاز مقدمات ساخت پروژه آدینه، توسط ستاد نماز جمعه شهرستان تنکابن، که زیر نظر شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور فعالیت داشت، از بنیاد مستضعفان خریداری شد و به دلیل عدم توان مالی این ستاد در پرداخت هزینه آن، امامجمعه وقت با چک شخصی خود امکان انجام این معامله را فراهم کرد حتی بخشی از هزینههای آن را نیز پرداخت.
بدین ترتیب این ملک چهار هکتاری در اختیار ستاد نماز جمعه شهرستان تنکابن قرار گرفت، که اسناد این مبادله در حال حاضر موجود و در ستاد نماز جمعه شهرستان نگهداری میشود، اما آغاز عملیات اجرایی و حتی رایزنی در مورد اجرای این پروژه در زمان امامجمعه بعدی تنکابن صورت گرفت.
در سال ۸۷ و پس از موافقت استان و تغییر کاربری این زمین و نیز پس از برگزاری چند جلسه و نامهنگاری بین امامجمعه وقت به نمایندگی از شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با شورای دوره سوم شهر تنکابن و شهرداری، سرانجام در تیرماه ۸۷ صورتجلسه نهایی شامل طرح و مفاد اجرای این پروژه تنظیم و مقرر شد طبق توافق حاصله ظرف مدت یک سال اجرا و احداث گردد.
طرح پیشنهادشده و موردتوافق طرفین در اجرای این پروژه شامل ۷ بند بود:
ساخت مصلی در یک طبقه روی همکف به متراژ ۱۰۲۰۰ مترمربع، ساخت حوزه علمیه برادران به مساحت ۲۲۷۵ مترمربع در دوطبقه روی همکف، حوزه علمیه خواهران در دوطبقه روی همکف به متراژ ۲۱۰۰ مترمربع، خوابگاه حوزه علمیه به مساحت ۱۹۰۰ مترمربع در چهار طبقه روی پیلوت، ساخت دفتر امامجمعه به مساحت ۳۲۴ مترمربع، منزل مسکونی امامجمعه به مساحت ۳۵۵ مترمربع و درنهایت ساخت مجتمع تجاری آدینه شامل رستوران، بانک، سینما، پارکینگ جمعاً به متراژ ۵۵۷۰۲ مترمربع که صورتجلسه مذکور در شهرداری تنظیم شد و توافقی کتبی برای انجام آن در حضور فرماندار، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، چهار تن از اعضای شورای اسلامی شهر دوره سوم، شهردار و امامجمعه وقت به امضا رسید.
عدم تمکین به قوانین در اجرای یک پروژه
بیقانونی و عدم اجرا و تمکین به قوانین در ساخت و ایجاد یک مجتمع تجاری فرهنگی عظیم، که هماکنون نیز در صورت اتمام بزرگترین مجتمع تجاری غرب مازندران و شرق گیلان خواهد بود، از همان خشت نخستینِ ایجاد این بنا آغاز شد. زمانی که مدیران شهریِ وقت بهجای صدور پروانه، ملاک عمل را تنظیم صورتجلسه قرار داده و قوانین بدیهی و روشن را در ساختوساز زیر پا گذاشتند.
خریداران واحدهای تجاری این مجتمع با اعتماد به نمایندگان خود در شورای شهر و اعتماد به نهاد مقدس و ارزشمندی چون شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و اعتماد به مسئولین شهرستان، بهنوعی چشمبسته اقدام به پیشخرید این واحدها نمودند و هرگز از تخلفات آشکاری که توسط مسئولان وقت صورت گرفت، آگاهی نداشتند.
با توجه به عدم صدور پروانه در این پروژه، مسائل فنی و نظارتی سازمان نظاممهندسی و سایر قوانین ساخت زیر پا گذاشته شد. بر اساس متن توافق طرفین این قراردادِ نادرست، شورای سیاستگذاری در قبال ساخت این مجتمع رقمی معادل ۵ میلیارد تومان به شهرداری مقروض شد که با توجه به عدم تمکن مالی در پرداخت مبلغ موردنظر، با تعامل اولیه مقرر شد ۲۵ باب مغازه بهدلخواه شهرداری تنکابن و یک سالن سینما، که احتمالاً در طبقه آخر قرار میگرفت، به شهرداری تحویل شود، همچنین علاوه بر در نظر گرفتن ۳۰ درصد از کل زمین به فضای سبز، باید یک خیابان ۱۶ متری از بلوار مصلی به خیابان تختی در این فضا ایجاد و احداث میشد.
بنای اولیه مجتمع تجاری آدینه بر اساس طرح اولیه شامل ۶۵۰ باب مغازه، دو سالن سینما، دو بانک، کافیشاپ، ۶ واحد رستوران که یکی از آنها در طبقه فوقانی و بام مجتمع قرار میگرفت، شهربازی کودکان، هایپرمارکت، پلهبرقی، آسانسور، Moving walk سطح شیبدار متحرک و ۱۷۰۰۰ متر پارکینگ در سهطبقهی زیرزمین بود.
در قرارداد پیشفروش واحدهای تجاری این مجتمع نیز که بین خریداران و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه منعقد شد، ۴۰۰ باب مغازه از مجموع واحدهای تجاری در طبقات مختلف و با متراژهای گوناگون واگذار شد که این پیشفروش بهتدریج و طی چند سال صورت گرفت.
بر اساس متن این قرارداد که به امضای امامجمعه نیز رسید، مقرر شد ۳۰ درصد مبلغ این قرارداد نقداً از خریداران دریافت شده، ۶۰ درصد باقیمانده آن با دریافت چک بهصورت اقساط ماهیانه، ۵ درصد زمان تحویل واحدها، ۵ درصد باقیمانده در زمان تنظیم سند در دفترخانه تسویهحساب شود.
طبق ماده ۳ این قرارداد زمان تحویل واحدهای تجاری به خریداران پس از پیشپرداخت اولیه، ۴۸ ماه شمسی معین شده بود که با احتساب سال شروع عملیات اجرایی باید در سال ۹۲ تحویل خریداران میشد.
پس از آغاز عملیات اجرایی تحت نظارت مهندسین مشاور (طرح و سازه شمیران)، که خود حکایت مفصلی دارد، پروژه با تغییرات ناگهانی قیمتها در سالهای ابتدایی دهه ۹۰ مواجه شد و عملیات ساخت آن با حدود ۴۰ درصد پیشرفت، متوقف شد.
همچنین با عدم تحقق توافق اولیه و حصول خواستههای شهرداری تنکابن، مجدداً در یک توافق نادرستِ دیگر بین طرفین، مسئولین و مدیران شهری، مقرر شد تا شورای سیاستگذاری با تأمین اعتبار پل چهارم چشمه کیله به میزان ۵ میلیارد تومان، بدهی خود به شهرداری را تسویه و مناقشه بین این دو نهاد خاتمه یابد.
این اعتبار با رایزنی مدیران مذکور توسط وزیر اقتصاد دولت وقت، که از اهالی تنکابن بود، تأمین و بهصورت ذیحساب به استانداری مازندران پرداخت شد تا جهت انجام پروژه پل چهارم بهحساب شهرداری تنکابن واریز شود.
این مبلغ نیز ابتدا با کسورات قانونی و مالیات مواجه شد و سپس بخشی از آن بابت هزینه احداث پایهها و ستونهای نیمهکاره به پیمانکار مخلوع پل چهارم رسید و مانده آن، که بیش از یک میلیارد تومان بود، با توجه به عدم انجام و اتمام پروژه برگشت داده شد که امروز بخش عمده چالش بین دو نهاد شهرداری و شورای سیاستگذاری بر سر مبلغ بدهی مجتمع آدینه به سرنوشت این اعتبار و توافق نادرست آن مربوط است.
ورود دفتر مقام معظم رهبری به پروژه آدینه
پس از گذشت سه سال از توقف پروژه و با شکایت و اعتراض خریداران واحدهای تجاری این مجتمع، که با تشکیل هیئتامنای پنج نفره اقدام به پیگیری شکایت خود از طریق نهادهای مسئول شهرستانی و استانی کردند، دفتر مقام معظم رهبری وارد عمل شده و با دستور این دفتر پیمانکار جدیدی برای پروژه معین و عملیات اجرایی وارد مرحله تازهای شد.
این اتفاق مدتی پیش از ورود امامجمعه جدید شهرستان تنکابن آیتالله پوراکبر به تنکابن روی داد و پیمانکار جدید و مقتدر این پروژه، که از پیمانکاران مطرح کشور بود، طی بیش از دو سال گذشته توانست پروژه را به پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۰ درصدی برساند. البته این پیمانکار در ازای انجام و تکمیل این پروژه طبق توافق با شورای سیاستگذاری ائمه جمعه بهصورت تهاتر، تعداد ۳۰۰ واحد تجاری این مجتمع را مالک خواهد شد.
با ورود پیمانکار جدید و با آغاز دوباره عملیات ساخت پروژه، طرح و نقشه از پیش تعیینشده نیز دچار تغییرات اساسی شد. مغازهها به حدود ۹۰۰ واحد افزایش یافت و به خاطر بالا بودن سطح آب زمینیِ محل انجام پروژه، پارکینگ ۳ طبقه زیرزمینی به یک طبقه کاهش یافت و هایپر مارکت طبقه دوم نیز به این پارکینگ منتقل شد. بر این اساس، مساحت پارکینگ از ۱۷ هزار مترمربع به سه هزار مترمربع کاهش یافت و همچنین برخی مشاعات بنا نیز به مغازه تبدیل شد. مکان استقرار پلهبرقیها نیز تغییر کرد و چهار آسانسور از مجموعه حذف شد.
اعمال تغییرات جدید در پروژه
این تغییرات در پروژه، علاوه بر تحمیل ضرر و خسارت به خریداران، که بر اساس شرایط بنا و استقرار آسانسورها و پلههای برقی مبالغ متفاوتی پرداخت کرده بودند، موضوع مناقشه و چالشهای دیگری بین شهرداری و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه شد. کمیسیون ماده ۱۰۰ تخلفات شهرداری در سال گذشته ضمن بازدید از پروژه، میزان تخلف آن را اعلام کرد که بر اساس قوانین، این تخلف بهروز محاسبه خواهد شد و اکنون افزایش یافته است.
خریدارانی که نسبت به مکان استقرار این امکانات در طبقات مختلف مبالغ بیشتری پرداخت کرده بودند، طبق قانون باید از هر تغییر این پروژه پیش از وقوع آن اطلاع یافته و در مورد آن توافق میکردند، امروز متضرران اصلی آدینه هستند.
از سوی دیگر در متن صورتجلسه اولیه، که بین شهرداری تنکابن و شورای سیاستگذاری صورت گرفت، متراژ مجتمع تجاری ۵۵۷۰۲ مترمربع ذکر شده بود که حتی امروز نیز به گفته نماینده هیئتامنای خریداران این مجتمع، با وجود افزایش بنا و طبقات و مساحت تجاری کنونی، متراژ حاصله کمتر از قرار قبلی است و این موضوع بهنوعی تخلف این بنا را در کمیسیون ماده صد منتفی خواهد کرد.
یکی دیگر از مشکلات امروز این پروژه، که مورد اعتراض خریداران و سرمایهگذاران آن است، حضور و وجود بنای مقابل آن در کنار بلوار مصلی شامل ۳۰ مغازه و حوزه علمیه است که بر اساس متن قرارداد و تصاویر ارائهشده در زمان خرید میبایست با ساخت بنای جدید حوزه و تکمیل پروژه آدینه، حذف و به فضای سبز اختصاص یابد.
گفتنی است در زمان پیشفروش، مکان استقرار واحدهای تجاری و همچنین شرایط کل پروژه بهوسیله تصاویری به خریداران توضیح و با توجه به آن، موقعیت مکانها تشریح شد. همچنین طبق ماده یک این قرارداد مقرر شده بود که شش دانگِ مغازهها بر اساس نقشه تأییدشده، به انضمام کلیه امتیازات برق اختصاصی، آب، تلفن، گاز و امکانات سرمایش و گرمایش تحویل خریداران شود.
به گفته هیئتامنای خریداران مجتمع آدینه، سازه اصلی و عملیات ساخت بنای این مجتمع تقریباً به اتمام رسیده و تنها مجوزهای انرژی و پایان کار و مرحله تنظیم سند در دفترخانه باقی مانده است.
توافقات نافرجام
سال گذشته اعضای دوره چهارم شورای اسلامی شهر و دفتر امامجمعه تنکابن جهت حل مشکل مجتمع آدینه، که با انتقادات بسیاری از سوی رسانهها و افکار عمومی مواجه شده بودند، پس از چند جلسه نافرجام، سرانجام با وساطت فرماندار و حضور نمایندگان طرفین در فرمانداری تنکابن به توافقی برای حل این مشکل رسیدند که بر اساس صورتجلسه، این توافق در تاریخ ۹۵/۱۲/۱ و طبق بند دوم آن طرفین قول به تمکین در برابر حکم دفتر بازرسی استان مازندران دادند و متعهد شدند رأی نظر بازرسی استان را ملاک عمل قرار دهند.
رأی مربوطه نیز توسط بازرسی استان در تاریخ ۹۶/۴/۴ صادر و به طرفین اعلام گردید. بر اساس این رأی مقرر شد ۸ واحد تجاری در ازای اعطای امتیازات آب، برق، گاز، تلفن از سوی دفتر امامجمعه محترم تنکابن به شهرداری واگذار شود، اما علیرغم تمکین امامجمعه محترم به رأی صادره با اعلام مکتوب مورخ ۹۶/۴/۱۵ به شهرداری تنکابن، این رأی مورد تمکین شهرداری تنکابن و شهردار وقت و اعضای شورای اسلامی قرار نگرفت و سرنوشت آن همچنان در ابهام است. هرچند که رأی صادره از واحد بازرسی استان نیز با توجه به بندها به مواد مذکور در آن، چندان قاطع و محکم صادر نشده است.
عدم تعامل این دو نهاد شهر تنکابن و عدم همکاری اعضای شورای اسلامی در حل این مشکل در شرایطی صورت گرفت و ادامه دارد که پروژه در شرف اتمام بوده و خریداران و سرمایهگذاران در انتظار اتمام کامل و افتتاح آن هستند.
در حال حاضر اعضای شورای اسلامی شهر و شهرداری با عدم تمکین به رأی صادره، عملاً به ادامه مناقشات دامن زده و ضرر بیشتر خریداران را موجب شدهاند. این در شرایطی است که پروژه آدینه علیرغم مشکلات و طرح نادرست، برای شهر و شهرستان تنکابن یک ظرفیت و امکان مناسب جهت جذب مسافران و گردشگران محسوب میشود.
این مجتمع با داشتن سالنهای سینما، همایش، کنفرانس، هایپر مارکت، پنج رستوران، فود کورت، واحدهای تجاری با امکان حضور برندهای معتبر، شهربازی، پارکینگ اختصاصی و ظرفیت ایجاد اشتغالی که دارد، در کنار موقعیت جغرافیایی مناسب آن، بهراحتی میتوانند به یکی از اماکن مطلوب گردشگری در منطقه تبدیل شود.
این مجتمع همچنین دارای یک نیروگاه گازی CHP بوده تمام انرژی برق موردنیاز پروژه آدینه از طریق آن تأمین خواهد شد. هزینه احداث این نیروگاه از سوی پیمانکار آن، ۴ میلیارد تومان برآورد شده و حتی امکان فروش برق مازاد آن به شبکه وجود دارد.
دودی که به چشم مردم میرود
در شرایط کنونی اختلاف بین نهاد شهرداری و شورای شهر تنکابن با دفتر امامجمعه به نمایندگی از شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، تنها به ضرر خریداران و شهروندان مجتمع تمامشده که قطعاً به ضرر و زیان شهر و شهرستان منتج میشود.
در این زمینه گفتگو کردیم با تعدادی از خریداران مجتمع آدینه، یکی از آنها به خبرنگار ما اظهار کرد: پولی که بابت خرید یک واحد تجاری این مجتمع در سال 87 پرداخت کردم، اگر در جای دیگری سرمایهگذاری میکردم حتماً سود بیشتری به دست میآوردم.
وی افزود: سرنوشت خریداران درگرو رفع مشکلات میان نهادها است، اما آنها بدون توجه به این مسئله همچنان به دعواهای خود ادامه میدهند و در این میان دودش به چشم ما میرود.
خریدار دیگری عنوان کرد: باید مغازهها چند سال پیش بر اساس قرارداد تحویل ما میشد، ولی متأسفانه تاکنون این اتفاق صورت نگرفته است.
وی اضافه کرد: همه خریداران معترض این قضیه هستند و نمیدانند چهکاری باید انجام دهند.
این خریدار با بیان اینکه تاکنون خریداران معترض و مستأصل چندین تجمع مقابل فرمانداری تنکابن برگزار کرده و خواهان رسیدگی اصولی به این موضوع هستند، یادآور شد: خریداران همچون توپ فوتبال بین طرفهای درگیر در مجتمع آدینه، در رفتوآمد هستند و هریک دیگری را مقصر تأخیرها میدانند.
حاضریم تهاتر کنیم
رئیس شورای اسلامی شهر تنکابن در گفتوگویی با انتقاد از قرارداد وضعشده بین شهرداری و طرف مقابل، یادآور شد: این قرارداد، کلاهی بزرگی بر سر شهرداری تنکابن گذاشته و این مردم هستند که بیشترین ضرر و آسیب را دیدهاند.
علیرضا فلاحتکار افزود: بر اساس قرارداد مذکور، مقرر شد جهت صدور پروانه ریالی دریافت نشود و بهجای آن 25 باب مغازه به مساحت هر یک 12 متر و درمجموع 300 متر به شهرداری واگذار شود. اگر در سال 87 قیمت هر متر از مغازهها 3 میلیون تومان در نظر گرفته شود، طرف مقابل برای دریافت پروانه تنها 900 میلیون تومان به شهرداری پرداخت کرده است درحالیکه پرداخت ریالی 55 هزار و 702 متر زیربنا با کسری 40 واحد پارکینگ، 8 هزار و 603 متر پروانه تجاری و مازاد تراکم 80 درصد مبلغی حدود 6 میلیارد و 500 میلیون تومان بود.
وی با بیان اینکه اقدامات بسیار خوبی با این مبلغ دریافتی در سال 87 میتوانست در شهر صورت گیرد، خاطرنشان کرد: متأسفانه دلیل چنین تصمیمی از سوی مدیران شهری در سال 87 هنوز مشخص نیست و باید در این زمینه پاسخگو باشند.
رئیس شورای اسلامی شهر تنکابن تصریح کرد: مجموع بدهی طرف مقابل بر اساس سال 87 مبلغ 30 میلیارد تومان خواهد بود و اگر آنها توان پرداخت ریالی این مبلغ را ندارند میتوانیم با تهاتر این مشکل را برطرف نماییم.
به گفته این مسئول، بر اساس بند 32 آییننامه مالی شهرداریها، در زمان صدور پایان کار و گواهی عدم خلاف باید ملک موردنظر تسویهحساب نقدی انجام داده باشد، اما به خاطر شهروندان و خریداران حاضر هستیم تهاتری عمل نماییم تا این مشکلات برطرف شود.
نرمش قهرمانانه
رئیس شورای اسلامی شهرستان تنکابن نیز دربارهی پروژه آدینه عنوان کرد: این پروژه به معضلی برای مردم شهر و خریدارانی که حاصل یکعمر تلاش خود را سرمایهگزاری کردند، تبدیل شده است.
این مسئول با اشاره به اینکه از ابتدا خشت این بنا کج نهاده شد، افزود: تأکید ما از روز اول این بود که حقوق مردم تنکابن که شهرداری مأمور وصول آن است، باید پرداخت شود. این عزیزان از بدهی میلیاردی خود سر باز میزنند و حاضر به پرداخت نیستند.
تقی پزشکی اضافه کرد: نرمش قهرمانانه ما این بود که حاضر به تعامل شدیم و اعلام کردیم بجای پول میتوانند ملک یا هر چیزی که قابلیت مالی دارد را بدهند.
وی با بیان اینکه تا به امروز اتفاقی رخ نداده، گفت: تا حقوق شهرداری را ندهند، هیچگونه خدماتی را در قبال آنها ارائه نخواهیم کرد.
تعامل و همدلی برای مردم
اما در این میان امامجمعه تنکابن نظر دیگری دارد و معتقد است که بر اساس اسناد و مدارک موجود، مجتمع آدینه حتی یک ریال به شهرداری بدهکار نیست و باید هر چه سریعتر پایان کار این پروژه را صادر نماید.
حجتالاسلام پوراکبر در گفتوگویی خاطر نشان کرد: برای گرفتن پایان کار مشکلاتی وجود داشت و میگفتند اگر از تنکابن به شهر دیگری بروی این مشکلات برطرف میشود. بنده نیز به خاطر اینکه خریداران بیش از این متضرر نشوند این مسئله را قبول کردم، اما وقتی مردم متوجه شدند به این موضوع اعتراض کرده و خواستار ماندن بنده شدند.
وی عنوان کرد: در روزهای نخستین عقد قرارداد مصوب گردید که 25 باب مغازه بهعنوان عوارض به شهرداری پرداخت شود، اما بعدازآن و به شهادت فرماندار وقت غلامرضا مشایخی 25 باب مغازه به 5 میلیارد تومان نقدی تبدیل شد و با این مبلغ اقدام به ساخت پل چهارم چشمه کیله نمودند، اما ازآنجاکه قدرت جذب تمامی این مبلغ را نداشتند، مبلغ قابلتوجهی از این پول برگشت داده شد.
امامجمعه تنکابن یادآور شد: متأسفانه این توافقنامه در جایی ثبتنشده که این مبلغ بهعنوان عوارض شهرداری بابت آدینه است و همین مسئله مشکلاتی را به وجود آورد.
به گفته حجتالاسلام پوراکبر، در سند اولیه بیش از 50 هزار مترمربع مجوز ساخت بود و اکنون کمتر از آن ساخته شده و کارشناسان شهرداری نیز به این موضوع اذعان دارند که اضافه بنایی صورت نگرفته است.
وی اضافه کرد: فضای مصلی قبلی را به فضای سبز تبدیل خواهیم کرد و 17 هزار متر در اطراف مجتمع عقبنشینی داریم و پارکینگ مصلی جدید نیز در اختیار عموم مردم قرار خواهد گرفت.
امامجمعه تنکابن به ارجاع پرونده به سازمان بازرسی کشور اشاره کرد و گفت: این سازمان پس از بررسیهای صورت گرفته حکم به واگذاری 8 باب مغازه به شهرداری داد تا در مقابل، شهرداری خدمات چهارگانه را به آدینه واگذار نماید اما شهرداری و شورای اسلامی شهر این حکم را قبول ندارند.
این مسئول با اشاره به اینکه راهاندازی 900 واحد تجاری میتواند بخش قابلتوجهی از مشکلات و معضلات، ازجمله بیکاری را در منطقه کاهش دهد، متذکر شد: احداث مصلی در کل کشور بر عهده شهرداری است. هشت پروژه آدینه در کشور در حال ساخت است و هیچکدام از آنها با چنین مشکلی مواجه نیستند و باید هر چه سریعتر آن را با تعامل و همدلی برطرف نماییم.
محمد زرودی شهردار تنکابن نیز دربارهی پروژه آدینه به خبرنگار ما اظهار کرد: در اولین روزهای آغاز به کار رسمی خودم بهعنوان شهردار تنکابن با تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر و نماینده شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور جهت پیگیری همین پروژه در عباسآباد بهشهر خدمت استاندار رسیدیم و خوشبختانه در این نشست پذیرفتند که به شهرداری بدهکار هستند و این گام مهمی در پیشرفت و تکمیل کار این پروژه است.
مردم در انتظار تعامل دو نهاد!
نکته جالب و قابلتأمل این است که هیچیک از طرفین این مناقشه طولانی، که ۹ سال به درازا کشیده، حاضر به تعامل و همکاری جهت حل این مشکل به نفع شهر و شهروندان نیستند؛ حال اینکه دو سوی این دعوی را نهادهایی تشکیل دادند که با آرای مردم و نظر مستقیم یا غیرمستقیم آنان تعیین شدند و رسالت اصلیشان رفع و حل مشکلات مردم است.
بیش از ۴۰۰ خریدار این مجتمع، که جملگی شهروندان تنکابنی هستند و در حقیقت بیش از ۴۰۰ خانواده میباشند که اکثر آنان تمام دارایی زمان خود را برای خرید یک واحد تجاری و اشتغال خود یا فرزندانشان در آینده با اعتماد به نهاد مقدس و جایگاه امامجمعه و اتکا به نمایندگان خود در شورای شهر، سرمایهگذاری کردند و امروز پس از گذشت قریب به ده سال هنوز به حق مسلم خود نرسیدهاند و منتظر تعامل این دو نهاد مردمی هستند.
راهاندازی کامل این پروژه با شرایط مندرج در قرارداد، پرداخت خسارت دیرکرد، آزادسازی محیط مجتمع و تخریب ساختمانهای اضافی، تأمین کسری پارکینگ آن، از مهمترین خواسته خریداران این مجتمع تجاری است.
بلاغ/*