به گزارش مازند اصناف؛ سیدمحمد جعفری در نشت هماندیشی با رسانههای مکتوب و مجازی مازندران با بیان اینکه بهرهبردار اصلی شرکت غله و خدمات بازرگانی، کشاورزان هستند، اظهار کرد: طی سالجاری، 19 هزار تن کلزا خریداری شد که مبلغ 51 میلیارد تومان از مطالبات کشاورزان نیز در موعد مقرر پرداخت شد.
پیشبینی خرید 40 هزار تنی کلزا در سال آتی
وی با بیان اینکه در سالجاری، سطح زیر کشت کلزا در استان سه برابر شد، افزود: ما در کشاورزی بحثی داریم بهنام الگوی کشت لذا اگر اقتصاد و جیب کشاورز را ببینیم، الگوی کشت مطلوب نیز بهبار خواهد نشست.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی مینطقه دو کشور گفت: پیشبینی میکنیم در سال آتی، میزان خرید کلزا در استان به 40 هزار تن برسد و خودکفایی این محصول را که هماکنون کمتر از 10 درصد است به 35 درصد برسانیم.
خودکفایی گندم به مزاج دلالان واردات خوش نمیآید
جعفری با بیان اینکه کشور طی سالجاری عزم خود را برای خودکفایی راسخ کرد، خاطرنشان کرد: نزدیک به 9 هزار تن گندم در کشور خریداری شد که سهم شرکت غله منطقه دو از آن یکمیلیون و 330 هزار تن و سهم مازندران 100 هزار تن است.
وی ضمن هشدار به وجود برخی سودجویان و دلالان در موضوع گندم، عنوان کرد: برخی دلالان و مافیای واردات گندم، این خودکفایی به مزاجشان خوش نمیآید و بهگونههای مختلف نظیر زیر سوال بردن کیفیت گندم و تکثیر نگرش عدم کیفیت آن، بهدنبال تخریب این محصول و واردات این محصول هستند.
مدیرعامل شرکت غله با بیان اینکه ما بهطور جد بهدنبال استمرار خودکفایی این محصول هستیم، یادآور شد: اینکه گفته میشود گندم ما کیفی نیست باید بگوییم طی سالجاری، 3 میلیون تن گندم کشور با نگرش صادرات در بورس بهفروش رفت و 15 هزار تن گندم که معادل 13 هزار و 300 تن آرد است از سه کارخانه مازندران نیز صادر شد.
جعفری اضافه کرد: 11 هزار و 500 میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران نیز پرداخت شد.
خرید بیش از 4 هزار تن سویا در استان
وی ادامه داد: طی سالجاری نزدیک به 4 هزار و 200 تن سویا و 100 تن آفتابگردان در مازندران خریداری شد که بخشی از مطالبات پرداخت و مابقی نیز در آیندهای نزدیک تسویه خواهد شد.
مدیرعامل شرکت غله منطقه دو کشور به اهمیت حمل ریلی در انتقال محصولات استان اشاره و بیان کرد: ضمن اینکه طی سالجاری موفق به ارسال 130 هزار تن گندم از مازندران به سایر نقاط کشور شدیم، متعهد شدیم تا 150 هزار تن از گندم استان گلستان را نیز از طریق حمل ریلی به سایر استانهای مقصد ارسال کنیم.
جعفری با بیان اینکه تأمین گندم کیفی از نکات اصلی تحقق افزایش کیفیت و کاهش ضایعات نان است، متذکر شد: تا به امروز 80 هزار تن سیلوی گندم در استان ساخته شده است و فعالیت پنج کارخانه آرد درجه یک در استان نیز پشتوانه خوبی برای تحقق این مطلب است.
لزوم تغییر ذائقه مردم در مصرف نان سفید
وی ضمن هشدار و پرهیز شهروندان استان از نان سفید، تصریح کرد: در پخت نان سفید از آرد بدون سبوس استفاده میشود و به مرور زمان موجب ناراحتیهای گوناگونی نظیر مشکلات گوارشی میشود. متأسفانه با حذف قانون فواصل صنفی شاهد افزایش روزافزون نانواییهای آزادپز و قرار گرفتن سهم بیشتری از نان سفید در سبد غذایی مردم هستیم که این موضوع به لحاظ سلامت خانوادههای استان کمی نگرانکننده است.
مدیرعامل شرکت غله با بیان اینکه همه باید دست به دست یکدیگر دهیم و کمک کنیم تا با فرهنگسازی نسبت به تغییر ذائقه مردم استان قدم برداریم، افزود: در حالحاضر میزان فروش هزار نانوایی آزادپز استان مازندران با میزان فروش 3 هزار و 500 نانوایی دولتی ما برابری میکند که این مسئله باید بهطور جدی مورد پیگیری قرار گیرد تا سلامت شهروندان در دراز مدت به مخاطره نیفتد.
خرید 60 تن برنج پرمحصول در مازندران
جعفری در ادامه سخنانش از خرید توافقی 60 تن برنج پرمحصول در مازندران خبر داد و اظهار کرد: 48 تن در نکا و 12 تن برنج نیز در بابل خریداری شد که قیمت خرید توافقی برنج ندا و نعمت با 8 درصد شکستگی، 4 هزار و 800 تومان و قیمت شیرودی با همین میزان شکستگی 5 هزار و 450 تومان است.
وی با بیان اینکه استان مازندران بالاترین ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را دارد، خاطرنشان کرد: 30 تا 35 درصد بخش کشاورزی استان معادل با 7 هزار میلیارد تومان مربوط به برنج است که سهم بهسزایی است.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور در پایان با بیان اینکه مراکز خرید توافقی برنج پرمحصول در استان تا 15 بهمنماه دایر است، اذعان کرد: در مراکز خرید برنج تنها از کشاورزانی خریداری خواهد شد که دارای معرفینامه از سازمان جهاد کشاورزی باشند.
**/