به گزارش مازند اصناف جمشید محبتخانی در حاشیه نشست مسئولان استانی و شهری در خصوص تعیین تکلیف وضعیت شکار پرندگان مهاجر در فریدونکنار به خبرنگار ما گفت: سعی بر آن داریم تا هر چه سریعتر ترمیمی در خصوص معضل شکار پرندگان مهاجر در این شهرستان صورت گیرد و شاهد کاهش تخلفات شکار غیرقانونی در فریدونکنار باشیم.
وی در خصوص ضمانت اجرایی مصوبات و تصمیمات این نشست، اظهار کرد: مصوبات شورای تأمین استان پس از ابلاغ به ارگانها، لازمالاجراست و کلیه دستگاهها مکلف به اجرای ابلاغیه هستند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه شاید یک درصد مردم فریدونکنار هم در مسیر شکار غیرقانونی قرار ندارند، افزود: در مجموع شاید بین یک الی 2هزار نفر در فریدونکنار به شکار میپردازند که غالب آنان بومی و برای ارتزاق و معیشت به گونه سنتی شکار میکنند اما گروهی دیگر که نزدیک به 140 نفر هستند از طریق ابزارآلات غیرقانونی شکار و با نگاه تجاری در حال شکار هستند که روی سخن ما در این نشست با این طبقه بود که در نهایت مقرر شد به این افراد مهلت یک هقتهای داده شود تا دامهای خود را جمعآوری کنند.
محبتخانی تأکید کرد: اگر این تعداد در برابر ابلاغیه مقاومت کنند، عین عمل را همراه با اسامی به مقام قضایی فریدونکنار اعلام میکنیم تا دادستانی نسبت به اقدامات قانونی نظیر دستگیری، ضبط آلات جرم یا شکار غیرقانونی و غیره اقدام کنند.
وی با بیان اینکه ما سعی داریم در این راستا، از ظرفیت بزرگان منطقه برای حلوفصل موضوع استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: امیدواریم با کمترین هزینه، این موضع حلوفصل شود و بهجای استفاده از مسیر قضایی، سعی بر انتخاب و استفاده از مسیر اجتماعی داریم.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه ما میدانیم برخی از شکارچیان، شکار شغلشان است و تنها از این طریق ارتزاق میکنند، عنوان کرد: ما تمایل و تصمیممان به رویارویی با مردم نیست، باید زمینه درآمدزایی برای مردم، تولید شغل و ایجاد شهرکهای صنعتی جهت اشتغالزایی این گروه فراهم شود.
محبتخانی در پایان در خصوص آخرین وضعیت بازار پرندگان فریدونکنار، اذعان کرد: مدیریت بازارچه از مدیریت تا تصمیم انتقال آن با شهرداری فریدونکنار است، اما اگر بنا باشد در فریدونکنار به روش سنتی و قانونی شکار صورت گیرد لذا باید این پرندگان بهصورت قانونی در محلی عرضه شود که زیر نظر شهرداری و با نظارت دامپزشکی باشد.
بلاغ/*