logo

کد خبر : 26483
تاریخ خبر : 1396/09/27
نظر فعالان و مسئولان محیط زیست مازندران درخصوص استقرار صنایع پتروشیمی در استان/ آلاینده‌ها، نابودگر استعدادهای خدادای مازندران

نظر فعالان و مسئولان محیط زیست مازندران درخصوص استقرار صنایع پتروشیمی در استان/ آلاینده‌ها، نابودگر استعدادهای خدادای مازندران

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">استقرار احتمالی صنایع پتروشیمی در منطقه ویژه امیرآباد بهشهر، که با هدف ایجاد اشتغال و توسعه&zwnj;ی استان&zwnj;های شمالی با انتشار نامه&zwnj;ای در فضای مجازی مطرح شده؛ موضوعی&zwnj;است که این روزها، دغدغه فعالان محیط زیست و مردم منطقه را برانگیخته است.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ استقرار احتمالی صنایع پتروشیمی در منطقه ویژه امیرآباد بهشهر که با هدف ایجاد اشتغال و توسعه‌ی استان‌های شمالی با انتشار نامه‌ای در فضای مجازی مطرح شده؛ موضوعی‌است که این روزها، دغدغه فعالان محیط زیست و مردم منطقه را برانگیخته است.

متأسفانه تحقق این امر، زیر پا گذاشتن اسناد داخلی و بین‌المللی است

داریوش عبادی در گفت‌وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه با فرض اینکه این صنعت در مازندران اتفاق بیافتد، خاطرنشان کرد: این صنعت دارای دودکش‌های عظیمی است که از آن آلاینده‌های خطرناکی چون اکسیدهای نیتروژن، بنزن و دی‌اکسید کربن خارج می‌شود که در مازندرانی که با تراکم جمعیت و نزدیکی شهرها مواجه هستیم، دیری نمی‌پاید که هوای پاک مازندران را هم از دست خواهیم داد.

دبیر شبکه تشکل‌های زیست محیطی و منابع طبیعی مازندران عنوان کرد: شبه جزیره میانکاله و تالاب آن، یک ذخیره‌گاه زیست‌کره‌ای است که نسبت به آن، تعهدات بین‌المللی داریم و به‌خاطر همین امر، اسناد گوناگونی امضا شده است که منابع آلاینده در حاشیه‌‌ی خزر ایجاد نشود، که متأسفانه این امر، زیر پا گذاشتن اسناد داخلی و بین‌المللی است.

ما مطلقاً خواهان طولانی کردن این طرح نیستیم

مسعود مولانا نیز در گفت‌وگو با
بلاغ با بیان اینکه در این طرح، مکان‌سنجی و ارزیابی زیست محیطی مطلوب انجام نشده است، عنوان کرد: بر اساس توافقات حضوری، با این طرح موافقت شده است، این روال، به‌طور کامل غیرقانونی و غیرشفاف است.

نماینده تشکل‌های مازندران و عضو شورای هماهنگی شبکه تشکل‌های محیط زیست و منابع طبیعی ایران و مازندران با بیان اینکه ما مقابل توسعه نمی‌ایستیم، بلکه ما مقابل روال غیرقانونی می‌ایستیم، اذعان کرد: ما مطلقاً خواهان طولانی کردن این طرح نیستیم، ما می‌گوییم این طرح با حداقل آسیب و بر اساس سند ملی، ارزیابی و آمایش سرزمینی و نظر ارزیابان، به‌صورت قانونی پیگیری شود.

هرگونه اظهار نظر در خصوص آسیب‌های این طرح، مستلزم ارزیابی است

زمان احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ما ضمن اظهار بی‌اطلاعی از استقرار صنایع پتروشیمی در منطقه میانکاله گفت: بنده تنها در حد یک خبر در فضای مجازی از این موضوع مطلع و آگاهم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا صدمات و آسیب‌های ناشی از استقرار این صنعت را به ذخیره‌گاه میانکاله و دریای خزر تأیید می‌کنید؛ عنوان کرد: هرگونه اظهارنظر در این خصوص، مستلزم ارزیابی زیست محیطی از این طرح است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بهشهر با بیان اینکه پالایشگاه‌ها و صنایع پتروشیمی مشمول طرح ارزیابی زیست‌محیطی جهت همخوانی با مکان مورد نظر و یا عدم آن می‌شود؛ خاطرنشان کرد: در گذشته هم در خصوص جانمایی استقرار پالایشگاه بهشهر، با نظر ارزیابان محیط زیست، مکان پیشنهادی مورد مخالفت و به مکان دیگری در محل فعلی تغییر یافت.

هیچ مکاتبه رسمی به سازمان حفاظت محیط زیست مازندران ارسال نشد

حسینعلی ابراهیمی کارنامی نیز در گفت‌وگو با
بلاغ گفت: تا این لحظه هیچ مکاتبه رسمی به سازمان حفاظت محیط زیست مازندران واصل نشد.

وی افزود: در خصوص بحث کارشناسی این موضوع نیز تا استعلامی نیاید، نمی‌شود نظری داد.

رئیس سازمان محیط زیست مازندران تصریح کرد: هرگونه استقرار صنعتی به‌صورت بالقوه دارای مشکلاتی است. در خصوص صنایع پتروشیمی نیز باید دید در این طرح مواد اولیه چیست؟ مواد و کالای خروجی این صنعت چیست؟ هم‌اکنون نمی‌شود گفت که چه صنعتی با چه خروجی و چه مواد اولیه‌ای، می‌خواهد مجوز بگیرد.

نگرانی تشکل‌ها و رسانه‌های حامی دولت

ابراهیمی به خبرنگار بلاغ درخصوص اظهارات و اعتراض تشکل‌های محیط زیست در خصوص آسیب‌های تحقق استقرار احتمالی صنایع پتروشیمی در مازندران، پاسخ داد: بی‌شک این تشکل‌ها، نگرانی کلی دارند و طبیعتاً حق دارند. نگرانی تشکل‌ها و هشدار رسانه‌ها به دولتمردان و مسئولان کشور در تصمیم‌گیری اجرایی یا لغو این طرح، کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه در همین کشور صنایعی نظیر سیمان وجود دارد که با مدیریت درست، هیچ‌گونه آلودگی ندارند و این بیانگر این مطلب است که می‌شود با برنامه و کارشناسی صحیح، آسیب‌ها را شناسایی و کنترل کرد.

رئیس سازمان محیط زیست مازندران در پایان اذعان کرد: حساسیت رسانه‌ها، افکار عمومی و تشکل‌ها، موجب می‌شود تا تصمیم‌گیران این طرح، با بکارگیری و انتخاب تکنولوژی برتر، آسیب‌ها و حساسیت‌ها را به حداقل برسانند.

در پایان امیدواریم این طرح در صورت اجرا با حداقل آسیب، بر اساس سند جهت‌گیری‌های ملی آمایش سرزمین، با لحاظ موقعیت استراتژیک منطقه ویژه بندر امیرآباد و ذخیره‌گاه بین‌المللی میانکاله و همچنین حفظ حیات آبزیان دریای خزر و آب‌های زیرزمینی، با تأیید کارشناسان ارزیاب بومی و استان در حوزه حفاظت محیط زیست انجام گیرد و دغدغه مطروحه اشتغال و توسعه نیافتگی استان‌های شمالی، چشم مسئولان را به روی صدمات قابل پیش‌بینی و روشن این طرح نبندد.

 
*********************
گزارش از مجتبی قربانی
**********************