به گزارش مازند اصناف؛ علی فاضلی در نشست با نمایندگان کمیسیون حمایت از تولید ملی گفت : شیوه کنونی اخذ مالیات بر ارزش افزوده ، بنگاههای تولیدی، توزیعی و خدماتی را با بحران رکود مواجه کرده است و باید هرچه سریعتر این شیوه اصلاح شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از اتمام بررسی لایحه قانون مالیات برارزش افزوده درکمیته مالیاتی مجلس خبر داده است.
به گفته وی، بررسی لایحه از هفته آتی در کمیسیون اقتصادی آغاز می شود و پس از آن گزارش کمیسیون اقتصادی به صحن علنی مجلس ارایه خواهد شد.
جلسه سه شنبه گذشته کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با حضور دکتر لاریجانی رییس مجلس برگزار شد و نتایج کمیته مالیاتی کمیسیون اقتصادی در مورد اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد اصلاح این قانون در صحن کمیسیون اقتصادی آغاز شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اشکالاتی در خصوص اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده وجود دارد؛ بنابراین اصلاح موضوعات مربوط به قانون گذاری در حوزه مالیات بر ارزش افزوده و مشکل در اجرا باید رفع شود.
وی افزود: به دلیل وجود دیدگاههای مختلف در خصوص مالیات بر ارزش افزوده و تغییر مدل اجرایی آن، این جلسه با حضور کارشناسان، اساتید دانشگاه، مدیران مربوطه و تشکلهای بخش خصوصی برگزار شد و نهایتا جمعبندی کمیسیون با نظر رییس مجلس این بود که متناسب با شرایط اقتصادی کشور اصلاحات مربوط به قانون مالیات بر ارزش افزوده اعمال شود.
به گفته پور ابراهیمی، حدود ۳۵ تا ۴۰ محور اشکالات اساسی در این قانون وجود دارد که بخشی بر اساس آییننامه قابلیت اصلاح دارد که سازمان امور مالیاتی آن را اعمال کرده و بخشی نیازمند اصلاح قانون است. قرار است نمایندگان اتاق های اصناف، بازرگانی و تعاون نیز نظرات خود در خصوص اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده را در هفته آینده به کمیسیون اقتصادی مجلس ارائه کنند.
رییس مجلس شورای اسلامی در نشست با کمیسیون اقتصادی پیشنهاد تمدید اجرای آزمایشی این قانون برای سه سال آینده را پیشنهاد داد .
رییس مجلس تصریح کرد: در صورتی که ظرف سه سال آینده اصلاحیه قانون اجرای موفقیتآمیزی داشت با رفع اشکالات احتمالی بعدی،قانون دائمی خواهد شد.
سیستم مالیات بر ارزش افزوده یک نظام مالیاتی است که برای نخستین بار توسط کشور فرانسه و در سال ۱۹۴۸ اعمال گردید. این نظام مالیاتی با وجود اینکه در آغاز مورد اقبال قرار نگرفت، اما بتدریج در کشورهای توسعه یافته و پس از آن در سایر کشورها گسترش یافت و هم اکنون بعنوان یکی از ارکان اصلاحات نظام مالیاتی در هر کشوری محسوب می شود.
مالیات بر ارزش افزوده در مقایسه با سایر مالیات¬های مرسوم یک مالیات جدید است که با تلاش اقتصاددانان برای رفع یا کاهش اختلال و نارسایی¬های مالیات¬های سنتی و نیز افزایش درآمد دولت¬ها شکل گرفت. در واقع، مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات بر فروش است که باید از مصرف کننده ودر مرحله نهایی اخذ شود اما بنابر اظهارات فعالان اقتصادی و مدیران تشکل های صنفی در مراحل مختلف زنجیره واردات، تولید، و هر مرحله از توزیع وگاها تا ۴برابر مقرر در قانون اخذ می¬گردد.
بر اساس روش اخذ مالیات در کشورهای توسعه یافته مالیات پرداختی در هر مرحله از زنجیره واردات-تولید-توزیع به عنصر مرحله بعدی زنجیره انتقال می یابد تا در نهایت توسط مصرف¬کننده نهایی پرداخت گردد.
هفته گذشته در نشست کمیسیون ویژه حمایت از تولید و نمایندگان اتاق اصناف ایران بر ضرورت اصلاح فوری روش های اخذ مالیات تاکید شد.
در این نشست فولادگر رییس این کمیسیون تایید کرد که دولت خود نیز بر اخذ چند برابری مالیات برارزش افزود اذعان دارد اما می گوید اگر این روش نادرست اصلاح شود با کمبود منابع مالیاتی مواجه خواهد شد!!
پایان پیام/