logo

کد خبر : 26439
تاریخ خبر : 1396/09/24
مازندران رتبه پنجم کیفیت پخت نان در کشور را دارد
معاون بازرگاني شرکت غله و خدمات بازرگاني منطقه دو کشور: ‏

مازندران رتبه پنجم کیفیت پخت نان در کشور را دارد

<p><span style="font-size: larger;">معاون بازرگانی شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور گفت: مازندران رتبه پنجم کیفیت &rlm;پخت نان در کشور را دارد، که نشان از ظرفیت تولید آرد بسیار مناسب است&lrm;.&lrm;</span></p>

به گزارش مازند اصناف محمود کاظمی نژاد در همایش‎ ‎تکریم از پیشکسوتان صنف نانوایان ‏شهرستان نوشهر با بیان اینکه مازندران به لحاظ كيفيت و کمیت آرد و نان در شرايط خوبي قرار ‏دارد، اظهار کرد: مازندران در آرد رتبه سوم کشور و در بحث نان رتبه پنجم را به خود اختصاص داده ‏است. ‏

وی تعداد کارخانه‌های آرد فعال مازندران را 19 کارخانه عنوان کرد و گفت: 6 ميليارد تومان ‏تسهيلات با بهره ٢درصد برای بازسازی نانوایی‌های مازندران اختصاص یافت و 130 واحد تاکنون ‏بازسازي شده است‎.

معاون بازرگانی شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور خاطرنشان کرد: سالانه 100 هزار تن ‏گندم در مازندران تولید می‌شود که مصرف سالانه مردم 400 هزار تن است و 70درصد این نیاز از ‏استان گلستان تامین می‌شود.‏

نماینده نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس نیز در این آیین با بیان اینکه حرفه نانوایی مقدس ‏است، گفت: برگزاری این‌گونه جلسات برای آسیب‌شناسی مشکلات این صنف و گوش‌دادن به ‏دغدغه‌های نانوایان ضرورت دارد.‏

وی گفت: همه باید برای حل مشکلات به این صنف کمک کنیم، افزود: آزادپزی نباید منجربه این ‏شود که زحمات نانوایان با تجربه فراموش شود، در واقع در بحث سقف‌های صنفی به گونه‌ای دیده ‏شود که به پیشکسوتان آسیب وارد نشود.‏

قاسم احمدی لاشکی تصریح کرد: امروزه دورریز نان بسیار زیاد شده است که یا به سبب پخت ‏بی‌کیفیت نان یا اسراف مردم است. ‏

وی خاطرنشان کرد: در لایحه پیشنهادی دولت برای بودجه 97 یارانه نان کم شده است که البته این لایحه دولت ‏است و ممکن است در تلفیق تغییراتی ایجاد شود، در یارانه‌ها ما زنجیره آرد تا نان را دیدیم که ‏بگوییم خرید تضمینی گندم نیز مهم است، بخشی از یارانه در خرید تضمین گندم و بخشی مربوط ‏به آرد است‌. ‏

امام جمعه نوشهر هم با توجه به اهمیت مصرف نان در زندگی مردم، گفت: به سبب اینکه مردم در ‏هر روز از این وعده غذایی استفاده می‌کنند به کیفیت پخت نان، بهداشت نانوایی و.. اهمیت ‏می‌دهند.‏

وی با بیان اینکه نوع تغذیه در سلامت مردم دخیل است، متذکر شد: توقعات به حق مردم باید ‏رعایت شود.‏
حجت‌الاسلام محمود مشایخ محدودبودن درآمد، نداشتن تعطیلی، افزایش بی‌رویه نانوانی‌ها را از ‏جمله مشکلات این صنف بیان کرد.‏

رییس صنف خبازان شهرستان نوشهر ضمن قدردانی از همکاران صنفی خود و با اشاره به دغدغه‌ها ‏و مشکلات پیش‌روی صنف نانوایان گفت: در سال اقتصاد مقاومتی و تولید اشتغال و تبعیت از ‏فرمایشات رهبری باید در راستای کاهش ضایعات نان تدابیر کارشناسی مناسب صورت گیرد.

وی با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید پس از فراز و نشیب‌ها در سال‌های اخیر جشن شکر ‏خودکفایی گندم از لحاظ کمی در کشور برگزار شد، افزود: این دستاورد بزرگ و مهم در جهت تامین ‏محصول تمام استراتژیک کشور از جنبه‌های مختلف امنیتی، اجتماعی و پدافند غیر عامل دارای ‏اهمیت ویژه و جای اقتدار است.‏

رضایی با بیان اینکه نانوایان دارای مشکلات خاص هستند، گفت: باید نسبت به اصلاح نواقص و ‏مشکلات گام‌های موثری برداشت و برای ارتقاء کیفیت فعلی گندم، آرد، نان و کاهش ضایعات تلاش ‏کرد.‏

وی ادامه داد: این کار مستلزم اصلاحات واقعی و جهادی در زنجیره چندین ساله کشور از کشت بذر ‏گندم تا تهیه نان در سر سفره‌های مصرف‌کنندگان، هدفمندنمودن یارانه پرداختی نان، و یکپارچه و ‏تک نرخی‌کردن آرد و نان به جهت تولیدی نان‌های صنعتی و سنتی است.‏

 

مرجع: نوشهرآنلاین