logo

کد خبر : 26411
تاریخ خبر : 1396/09/22
 ضعف بازرگانی حلقه مفقوده تولید مازندران است
استاندار مازندران:

ضعف بازرگانی حلقه مفقوده تولید مازندران است

<p><span style="font-size: larger;">استاندار مازندران حلقه مفقوده در تولید استان مازندران را ضعف بازرگانی دانست.</span></p>

به گزارش مازند اصناف محمد اسلامی در جلسه شورای اداری عباس آباد، با بیان اینکه نکته مهم این است که همه بپذیریم مشکلاتی وجود دارد تا یکپارچه و یک صدا مشکلات را حل کنیم، بر تشخیص خوب و تجویز درست راه حل و الگوی مناسب تأکید کرد.

استاندار مازندران با اشاره به اینکه الگوی توسعه خود به خود موجب ایجاد گرفتاری شده، یکی از آن موارد را الگوی آموزش عالی برشمرد و افزود: برای چه بازاری این رشته‌های تحصیلی در دانشگاه‌ها ایجاد شده‌اند.

وی افزود: خانواده‌ها به زحمت هزینه تحصیل فرزندان خود را فراهم کرده‌اند، با این امید که به بازار کار راه یابند اما اکنون تحصیلکرده و بیکار هستند.

اسلامی با بیان اینکه استان مازندران مملو از نیروهای ارزشمند انسانی است، مهم‌ترین شاخصه آن را منابع انسانی دانست و افزود: باید با چشم باز مسیر را انتخاب کنیم.

وی از دانشگاه‌های استان خواست تا افرادی که از سال ۹۰ در هر مقطعی فارغ التحصیل شدند را فراخوان کرده و کارگروهی تشکیل تا مشخص شود که چه تعداد دارای شغل هستند و آنهایی که شاغل نیستند با آموزش دوره‌هایی، مهارتی آموخته تا بتوانند کارآفرینی کنند و منتظر استخدام دولتی نباشند.

وی با بیان اینکه اگر دولت حمایت درست از کسب و کار انجام ندهد، اشتغال هم ایجاد نخواهد شد، افزود: با دانشگاه علمی کاربردی طی تفاهم‌نامه‌ای مقرر شد تا مهارت‌افزایی علمی، دانشی و فناورانه داشته و افراد بتوانند با گذراندن دوره‌هایی برای خود کارافرینی داشته باشند.

استاندار مازندران با تأکید بر نوجه به داشته‌ها، گفت: دولت در استان برای فناوری ارتباطات و اطلاعات هزینه کرده و همین امر فرصتی برای کسب‌وکار است و با مساعدت مالی کوچک دولت این افراد می‌توانند کسب و کار اینترنتی ایجاد کنند.

وی در رابطه با حلقه‌های مفقوده کسب و کار گفت: استان علی‌رغم تولید، دارای قدرت بازرگانی نیست و ظرفیت بازرایابی و بسته‌بندی و عرضه نداریم و هنوز به شیوه سنتی در حال فروش هستیم.

اسلامی با بیان اینکه همه افرادی که در سه سال اخیر برای کمک به رونق تولید وام گرفته اند، پول خود را بازنگردانده اند چرا که متوقف هستند، افزود: مشخص است که راه حل مسئله تنها پول نبوده و باید مدل مالی متفاوتی را در پیش گرفت.

وی با بیان اینکه دولت برای اشتغال روستایی با همه ظرفیت منابع خود تصمیم خوبی گرفته است، گفت: از این فرصت می‌توان استفاده کرد تا بتوان جمعیت روستایی را تثبیت کرد و همچنین، باید توجه داشت که این تسهیلات ارزان قیمت تنها برای افراد ساکن روستا صرف شود و به انحراف نرود.

استاندار مازندران سه سر فصل گردشگری روستایی را بوم‌گردی، طبیعت‌گردی و صنایع‌دستی روستایی برشمرد و بر احیای محصولات روستایی و برندسازی آنها تأکید کرد.

وی خاطرنشان کرد: مسائل را باید در مقیاس شهرستان حل کرد چرا که راه‌حل‌ها در مقیاس کوچک، ساده‌تر و ارزان‌تر بوده و در بضاعت استان نیز خواهد بود.

اسلامی در رابطه با گردشگری مدیریت شده گفت: گردشگران را با تور و  از طریق راه‌های دریایی، هوایی و .. مختلف باید به استان آورده و با تورگردانی آنها را گردش دهیم و تور لیدر داشته باشیم و با این امر ظرفیت شغلی جدیدی می‌توان ایجاد کرد.

استاندار مازندران با ابراز گلایه از عملکرد شهرستان عباس‌آباد، دلیل حضور خود در این شهرستان را این امر برشمرد و بر هماهنگی و انجام کار تأکید کرد و گفت: عباس‌آباد باید یک برند درجه یک شود.

وی با بیان اینکه مردم اگر اعتماد ببینند بیش از هر زمان دیگری وارد عرصه می‌شوند، افزود: اما ما اعتماد مردم را سوزانده‌ایم و باید به مردم توجه و رسیدگی شود.

اسلامی بر پیگیری یک طرح جامع تأکید کرد و افزود: باید چنان جاذبه‌ای در شهر ایجاد کرد تا گردشگران در شهر توقف کنند و مردم باید با هم هماهنگ باشند.

وی بر ایجاد جاذبه برای نسل جدید تحصیلکرده برای اشتغال در شغل کشاورزی تأکید کرد و افزود: با این کار جلوی تغییر کاربری زمین‌ها هم گرفته خواهد شد.

وی بر ترویج امر کشاورزی و گردشگری در مدارس تأکید کرد و افزود: باید به کودکان آموزش دهیم که افراد تحصیلکرده هم می‌توانند کشاورز باشند و این امر مختص افراد بیسواد نیست.

استاندار مازندران با بیان اینکه ما به صورت متوازن کار می‌کنیم و در مرکز استان نگاه ما به تمام استان اعم از غرب و شرق یکسان است، بر جلوگیری از فساد در هر شکلی تأکید کرد.

 

مرجع: مهر