logo

کد خبر : 26370
تاریخ خبر : 1396/09/19
استقرار صنایع پتروشیمی در مازندران، زیر پا گذاشتن اسناد داخلی و بین‌المللی است
اختصاصي/دبير شبکه تشکل‌هاي زيست محيطي و منابع طبيعي مازندران:

استقرار صنایع پتروشیمی در مازندران، زیر پا گذاشتن اسناد داخلی و بین‌المللی است

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">دبیر شبکه تشکل&zwnj;های زیست محیطی و منابع طبیعی مازندران عنوان کرد: شبه جزیره میانکاله و تالاب آن، یک ذخیره&zwnj;گاه زیست&zwnj;کره&zwnj;ای است که نسبت به آن، تعهدات بین&zwnj;المللی داریم و به&zwnj;خاطر همین امر، اسناد گوناگونی امضا شده است که منابع آلاینده در حاشیه&zwnj;&zwnj;ی خزر ایجاد نشود، که متأسفانه این امر، زیر پا گذاشتن اسناد داخلی و بین&zwnj;المللی است.</span></p>

به گزارش خبرنگار مازند اصناف؛ عصر شنبه کنفرانس مطبوعاتی شبکه تشکل‌های محیط زیست و منابع طبیعی مازندران با اصحاب رسانه با عنوان چالش‌های پیش‌روی استقرار احتمالی صنایع پتروشیمی در بندر امیرآباد بهشهر در ساری برگزار شد.

داریوش عبادی در این نشست گفت: بر اساس نامه وزرات نفت، علت استقرار صنایع پتروشیمی در شمال کشور دو مورد ذکر شده است: مورد نخست توسعه نیافتگی استان‌های شمالی، سوال اینجاست که این توسعه نیافتگی با چه شاخصی تعیین شده است؟ این توسعه نیافتگی را با چه مقایسه کرده‌اند؟

وی افزود: نکته دوم بحث اشتغال عنوان شده است، و این در حالی‌است که پتروشیمی، کمترین میزان اشتغال را دارد و این صنعت در شمال، مگر چه تعداد قابل توجهی اشتغال ایجاد می‌کند؟

دبیر شبکه تشکل‌های زیست محیطی و منابع طبیعی مازندران اظهار کرد: اگر بحث اشتغال است با گسترش گردشگری حتی می‌توان تا حدود زیادی معضل اشتغال استان را تأمین کرد، توسعه پتروشیمی در شمال کشور به بهانه اشتغال، تغییر اقلیم استان را در پی خواهد داشت.

عبادی با بیان اینکه با فرض اینکه این صنعت در مازندران اتفاق بیفتد، خاطرنشان کرد: این صنعت دارای دودکش‌های عظیمی است که از آن آلاینده‌های خطرناکی چون اکسیدهای نیتروژن، بنزن و دی‌اکسید کربن خارج می‌شود که در مازندرانی که با تراکم جمعیت و نزدیکی شهرها مواجه هستیم، دیری نمی‌پاید که هوای پاک مازندران را هم از دست خواهیم داد.

وی اضافه کرد: مشکل بعدی، آب‌ها هستند. شیوه‌‌ کار صنعت پتروشیمی آن است که آب را از چرخه خود عبور دهد و آب سرد را از دریا می‌گیرد و آب با دمای بیشتر را به دریا باز می‌گرداند که این امر، به‌طور قطع سبب از دست دادن بخشی از آبزیان خزر خواهد داشت.

استقرار صنایع پتروشیمی، زیر پا گذاشتن اسناد داخلی و بین‌المللی است

دبیر شبکه تشکل‌های زیست محیطی و منابع طبیعی مازندران عنوان کرد: شبه جزیره میانکاله و تالاب آن، یک ذخیره‌گاه زیست‌کره‌ای است که نسبت به آن، تعهدات بین‌المللی داریم و به‌خاطر همین امر، اسناد گوناگونی امضا شده است که منابع آلاینده در حاشیه‌‌ی خزر ایجاد نشود، که متأسفانه این امر، زیر پا گذاشتن اسناد داخلی و بین‌المللی است.

عبادی با بیان اینکه ما با مشکل پس‌آب‌ها و لجن‌های نفتی نیز مواجه خواهیم شد که از یک طرف به دریا و از یک طرف به آب‌های زیرزمینی صدمه می‌زنیم، تصریح کرد: ما با رشد صنعت، توسعه پایدار و ایجاد اشتغال جوانان مازندران مخالف نیستیم ولی متأسفانه به‌دلیل عدم درایت و ناکارآمدی مدیران این طرح، روال قانونی آن مطلوب طی نشده است.

مطلقا مخالف توسعه پتروشیمی نیستیم

مسعود مولانا نیز در ادامه این کنفرانس اعلام کرد: ما بسیار رسا و شفاف اعلام می‌کنیم که ما موافق توسعه به شرط پایداری هستیم و مطلقا مخالف توسعه پتروشیمی نیستیم، بلکه ما پرسش داریم، نگرانیم، ما می‌گوییم اگر قرار است اتفاقی بیفتد این می‌بایست از روند قانونی کشور که در این خصوص حتی ضعیف هم وجود دارد، طی شود.

وی افزود: در 15 آبان نامه‌ای با این مضمون که "ما می‌خواهیم مجتمع پتروشیمی را در میانکاله بندر امیرآباد بزنیم، شما موافقت کنید" ارائه و سپس در 16 آبان اعلام کرده‌اند: بر اساس توافقات حضوری، با این طرح موافقت شده است، این روال، تماما غیرقانونی و غیر شفاف است.

در این طرح، مکان‌سنجی و ارزیابی زیست محیطی مطلوب انجام نشده است

نماینده تشکل‌های مازندران و عضو شورای هماهنگی شبکه تشکل‌های محیط زیست و منابع طبیعی ایران و مازندران با بیان اینکه در این طرح، مکان‌سنجی و ارزیابی زیست محیطی مطلوب انجام نشده است، عنوان کرد: انتظار ما از کلانتری رئیس سازمان محیط زیست کشور به‌عنوان متولی این امر، این است که لااقل، حداقل‌ها را رعایت کنند.

 

انتهای پیام/