به گزارش مازند اصناف محمد اسلامی امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری، در پاسخ به این سؤال که بحث واردات برنج یکی از نگرانیهای عمده در مازندران است و شما بهعنوان استاندار چه اقدامی برای کاهش نگرانی کشاورزان در برنامه کاری خودتان قرار میدهید، اظهار کرد: دولت در بحث واردات برنج بهدنبال برداشتن رانت و رانتخواری است.
وی تصریح کرد: منطق دولت این بود که واردات بر اساس تقاضا و اقتصاد بر اساس ضوابط تنظیم بازار باشد.
استاندار مازندران با اعلام اینکه باید بپذیریم که یک میلیون تن کسری برنج در کشور داریم، بیان کرد: این که برنج توسط چه کسانی وارد شود یک آفت است، دولت تصمیمش بر این بود که مجوز در اختیار افراد خاص قرار ندهد اما میزان واردات به اندازه تقاضا و نیاز کشور تعیین شد.
این مسؤول اضافه کرد: برخی از واحدهای خصوصی در بازرگانی کشور ملاحظه تولید داخل را نداشته و بیرحمانه نسبت به واردات اقدام میکنند، با توجه به نگرانیهایی که نسبت به واردات برنج در استان به وجود آمد، دولت واردات این محصول را ممنوع اعلام کرد و همان مقدار واردشده در چند مدت گذشته را متوقف کرده و اجازه ترخیص داده نشد.
اسلامی یادآور شد: در بحث صادرات مرکبات با دولت مکاتبه کردیم و دغدغه کشاورزان را انتقال دادیم، سیب درختی، مرکبات و کشمش جزو اقلام پرتولید کشور است؛ مازاد داریم و باید صادر شود، دولت واردکنندگان موز را مکلف کرد در ازای واردات نسبت به صادرات مرکبات، سیب و کشمش اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: در این استان نیاز به فعالیتهای علمی در حوزه کشاورزی داریم.
استاندار مازندران تأکید کرد: تولیدات کشاورزی در مازندران نباید بهصورت لجامگسیخته باشد، بهطوری که هر کسی هر چه که دلش خواست تولید کند و وقتی که اضافه باشد و تقاضا برای بازار وجود ندارد دولت موظف به پاسخگویی باشد.
این مسؤول ادامه داد: متولیان بخش کشاورزی مازندران باید مدیریت اصلاح نژاد را اعمال میکرد، در حال حاضر بسیاری از محصولات کشاورزی در خارج از کشور بهدلیل نوع نیازمندیهای آنها مشتری ندارد.
اسلامی بیان کرد: هر کشوری ذائقه خاصی برای مصرف دارد، باید شرایطی ایجاد شود که محصولات استان دارای کیفت، تداوم برای تولید و قابل عرضه برای صادرات باشد.
وی در پایان گفت: تولید پایدار محصول خاص کشاورزی در استان باید در دستور کار قرار گیرد، تولید پایدار با کیفت مناسب و دارای قیمت رقابتی یکی از نیازهای اساسی استان است و همه به دگرگونی رفتاری در تولید محصولات کشاورزی نیاز داریم.