به گزارش مازند اصناف محمدعلی شاعری در برنامه زنده تلویزیونی گفتوگوی ویژه خبری با موضوع بررسی جدیدترین طرح ایجاد اشتغال با استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی اظهار کرد: در بخش کشاورزی و روستایی بعد از انقلاب در زمینههای زیربنایی و عمرانی سرمایهگذاریهای خوبی انجام شد اما در ایجاد اشتغال و بازار کار، سرمایهگذاری جدی صورت نگرفت که همین امر موجب مهاجرت شدید روستائیان به شهرها شده است.
نماینده مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 25 درصد جمعیت در روستاها باقی ماندند، ادامه داد: بقیه با مهاجرت به شهرها باعث ایجاد حاشیهنشینی در کلانشهرها شدند.
وی گفت: اگر این لایحه به خوبی اجرا و نظارت شود و تحت یک سامانه جامع و هوشمند قرار گیرد، میتواند قوت طرحهای قبلی اشتغالزا را تقویت و ضعفهای آن را از بین ببرد.
شاعری تصریح کرد: زمانبندی، چارچوب عقد قرارداد و پذیرش طرحهای اشتغال روستایی در این تسهیلات تابع آئیننامه مصوب دولت است.
وی دوره بازپرداخت این تسهیلات را 6 سال عنوان کرد و افزود: دوره تنفس این تسهیلات یکسال پس از بهرهبرداری طرح و نرخ سود میانگین آن حدود 6 درصد است.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: هر استان متناسب با نرخ بیکاری، نرخ جمعیت، اولویتها و شاخصهای روستایی برنامهریزی لازم را برای جذب این تسهیلات انجام خواهد داد.
شاعری با اشاره به تجربه ناموفق دولتهای قبل در اعطای تسهیلات بنگاههای زودبازده و ایجاد مشاغل خانگی خاطرنشان کرد: اگر دقت و نظارت کافی و لازم در اعطای این تسهیلات وجود نداشته باشد و منابع به صورت تدریجی تزریق نشود و منجر به انتخاب طرحهای غیراقتصادی شود، ممکن است دچار انحراف شود و آسیبهای جدی به ایجاد اشتغال و جذب تسهیلات وارد شود.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در پایان خواستار دقت نظر لازم و عدم تعجیل در تخصیص اعتبارات مربوط به ایجاد اشتغال روستایی شده است.
فارس*