logo

کد خبر : 25137
تاریخ خبر : 1396/05/18
چگونه بدانیم یک شامپو خوب است؟

چگونه بدانیم یک شامپو خوب است؟

<p><span style="font-size: larger;"><br /> ویژگی&zwnj;های یک شامپوی مناسب را بدانید.</span></p>

به گزارش مازند اصناف منوچهر دادگرنژاد ــ معاون اداره‌کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو؛ شامپو را ترکیب مناسبی از یک پاک‌کننده معرفی کرد که عموماً به‌صورت مایع بوده و به‌منظور شست‌وشوی بدن یا موی سر استفاده می‌شود.

دادگرنژاد اضافه کرد: این فرآورده به‌هنگام شست‌وشوی بدن یا موها چربی و آلودگی‌های سطحی را بدون آنکه اثر نامطلوبی به‌روی مو و یا پوست از خود به‌جای بگذارد پاک می‌کند.

وی افزود: اثر شامپو به‌روی پوست و موی سر یک اثر سطحی بوده و هیچ‌گونه جذب یا اثر عمقی بر آنها ندارد لذا موی سر بعد از شست‌وشو، باید براق، طبیعی، بدون شوره، سفیدک و یا شکنندگی باقی بماند. شامپوها می‌توانند علاوه بر ماده مؤثره پاک‌کننده، به‌منظور لطافت بیشتر مو حاوی مواد نرم‌کننده نیز باشند.

این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو رایج‌ترین نوع تقسیم‌بندی شامپوها را براساس قدرت پاک‌کنندگی به انواع مخصوص موهای چرب، معمولی و خشک تقسیم کرد.

وی شفافیت و عاری بودن از هرگونه مواد خارجی و یک‌نواختی را از  ویژگی‌های فیزیکی یک شامپوی مناسب ارزیابی کرد و با اشاره به اینکه یک شامپوی خوب در صورت بسته‌بندی مناسب و نگهداری در شرایط استاندارد حتماً فاقد بوی نامطبوع است؛ خصوصیات  دیگر یک شامپوی مناسب را شسته شدن سهل آن از روی پوست و بین موها و عدم‌حساسیت روی پوست و مو دانست.

دادگرنژاد تصریح کرد: ویژگی‌های دیگری مثل رنگ و بوی مطبوع و مناسب، خاصیت براق‌سازی مو و شانه‌پذیری آسان موی موطوب نشانه‌هایی از یک شامپوی قابل مصرف می‌باشد.

معاون اداره‌کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در مورد استفاده از محصولات غیراصیل هم هشدارهایی داد و گفت: چنین محصولاتی می‌توانند باعث ترشح بیش از حد چربی در مو و پوست همچنین تحریک چشم و پوست شده و اثر نامطلوب به‌روی پوست، موی سر و چشم بگذارند.

وی در پایان با برشمردن نکات قابل توجه مثل مشخصات بسته‌بندی محصولات ساخت داخل اعم از نام و آدرس کارخانه تولیدکننده، وزن آن و به‌طور کلی ترکیبات و مواد تشکیل‌دهنده در زمان تهیه شامپو، بیشترین اهمیت را در توجه به پروانه بهداشتی سازمان غذا و دارو، تاریخ تولید و انقضاء محصول و شرایط نگهداری آن عنوان کرد و در خصوص محصولات وارداتی نیز گفت که برای پیشگیری از دسترسی به کالای تقلبی و قاچاق حتماً باید از طریق برچسب اصالت آن را مورد استعلام قرار داد./تسنیم