به گزارش مازند اصناف مجید قربانی در گفتوگو با بلاغ در خصوص مشکلات افزایش حجم نقدینگی در دست مردم گفت: در اقتصاد اصلی وجود داردکه هر چه حجم نقدینگی افزایش یابد، تورم نیز افزایش پیدا میکند.
وی افزود: علت این پدیده ایناست کهبا افزایش نقدینگی، تمایل به مصرف از سوی مصرفکننده بیشتر میشود و یا بهعبارت دیگر، شاهد افزایش تقاضا خواهیم بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور با بیان اینکه در اقتصاد مازاد تقاضا به خودی خود منجر به افزایش قیمت و ایجاد تورم میشود؛ تصریح کرد: علت این امر ایناست که چنانچه بخشی از افزایش نقدینگی بهجای آنکه در مسیر گفته شده منجر به صرفا یک اتفاق منفی بهنام تورم شود که مانند یک حباب پوشالی، بدون آنکه هیچ کمکی به افزایش تولید و در نتیجه عرضه و در نهایت ایجاد اشتغال کند، صرفا منجر به افزایش قیمت و یا همان تورم میشود.
قربانی با بیان این مطلب که در اقتصاد ایستا، اولین اثر قطعی افزایش حجم نقدینگی، تورم است؛ اظهار کرد: نمونه بارز این موضوع، افزایش قیمتها در بازار، در مقطع زمانی واریز حقوق و یا حتی یارانه است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: وقتی قیمتها افزایش مییابد، تقاضا کم میشود و وقتی این افزایش، از حدی بگذرد، مصرف کاهش مییابد؛ مگر آنکه مصرفکننده مجبور به تهیه آن کالای ضروری نظیر انسولین یا نان و ... باشد.
این استاد دانشگاه و دانشجوی دکترای اقتصاد تأکید کرد: متاسفانه در کشور ما، بهجای آنکه پول بهدست آمده، از سوی مردم برای آینده سپردهگذاری شود، صرف خرید کالاهای غیر ضروری یا کالاهای لوکستر نظیر خانه، ماشین و ... میشود که این امر موجب کاهش میزان پسانداز در بانکها میشود.
قربانی در پایان اذعان کرد: وقتی پول در بانکها پسانداز شود، از سویی نقدینگی کاهش مییابد و از سویی دیگر، تولیدکنندگان میتوانند با اخذ تسهیلات از بانکها، به تولید کالا بپردازند و این امر نیز در نهایت منجر به ایجاد اشتغال و حرکت در مسیر خودکفایی اقتصادی میشود.
/پایان پیام