به گزارش مازند اصناف؛ یکی از موضوعاتی که همواره مد نظر رسانه ها و افکار عمومی بوده، تفاوت اعطای وام و تسهیلات خرد به آحاد مردم با وام های میلیاردی است که در اختیار برخی افراد نزدیک به موسسات مالی و پولی قرار می گیرد و همین موضوع باعث شده تا نحوه رفتار بانک های خصوصی و دولتی در این بخش، مورد توجه اهالی رسانه قرار بگیرد. بویژه آنکه در هفته های اخیر، چندین مورد مربوط به وام های نجومی بانک ها منتشر و با انعکاس گسترده همراه شده است.
بررسی جدیدترین صورت های مالی یکی از بانک های خصوصی کشورمان که از لحاظ ورود به بورس، اولین بانک ایران محسوب می شود، حاوی نکاتی درباره همین موضوع پرداخت وام است که این بار در خصوص برخی سهامداران و مدیران شرکت های وابسته به بانک "کارآفرین" رخ داده است.
اگرچه این بانک خصوصی، علاوه بر آنکه اجازه چنین کاری را دارد (با رعایت ماده 129 قانون تجارت)، حساسیت ها و انتقادهای مربوط به بانک های دولتی را نیز به دوش نمی کشد، اما از جهت میزان وام های پرداختی به یک مدیر ارشد خود، می تواند مورد توجه قرار بگیرد.
اگرچه در این گزارش بانک کارآفرین، سخنی از میزان سود و درصد تسهیلات پرداختی به میان نیامده و صرفا عبارت مبهم «طبق تعرفه های بانکی» درج شده، اما بخش مانده تسهیلات دریافتی، رقم حدودا 19 میلیارد ریال را نشان می دهد که بر این اساس، این سهامدار بانک کارآفرین که مدیرعامل بیمه کارآفرین نیز محسوب می شود، بخش قابل توجهی از این تسهیلات را بازگردانده است.
طبیعتا یک بانک خصوصی، ابزار و اختیارات لازم برای پرداخت چنین تسهیلاتی را به یک سهامدار و حتی مدیرعامل شرکت زیرمجموعه خود دارد، اما همچنان تفاوت سرعت و نحوه دریافت چنین وامی با تسهیلات پرداختی به یک فرد عادی جامعه مانند زوج های جوان موجب گلایه و تذکر بسیاری از مردم است.