به گزارش خبرنگار مازند اصناف علی یزدانی در نشست با مديران شهرک صنفی و تخصصی مواد غذايی و مرکز بين المللی تجارت و پايانه صادرات برنج ایران در آمل گفت: خروج واحدهای آلاينده و ساماندهی برخی صنوف به بيرون از مراکز شهرها در قالب ايجاد شهرک های صنفی و تخصصی در سال جاری به طور جدی عملياتی میشود.
وی افزود: مازندران از معدود استانهایی است که شهرک صنفی و تخصصی را در آستانه بهره برداری دارد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور یکی از ماموریتهای قانونی مهم شهرداریها را ساماندهی و خروج واحدهای آلاینده شهری و فراهم کردن زیرساختهای لازم از جمله واگذاری زمین برای ایجاد شهرکهای صنفی و تخصصی برشمرد و اظهار کرد: وزارت صنعت هم در این زمینه آماده همکاری است.
یزدانی در ادامه به وجود 400 اتاق اصناف در کشور اشاره و عنوان کرد: سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور این آمادگی را دارد که در خصوص صدور پروانه رایگان ساخت و پایان کار آن برای ایجاد و توسعه شهرکهای صنفی و تخصصی کالاهای مورد نیاز مردم با هدف دسترسی آسانتر آنها با شهرداریها وسرمایه گذاران این بخش همکاری کند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور تأکید كرد: متاسفانه اکنون به جز چند شهر در کشور، برای خروج واحدهای آلاینده در قالب ایجاد و یا تجمیع واحدهای صنفی به بیرون از شهرها اقدام های جدی نشده و ضروری است تا هم شهرداریها، اصناف و صاحبان واحدهای صنفی مختلف دراین راستا پیشگام شوند.
نبود صنایع فرآوری برنج در مازندران
در بخش دیگری از این نشست سید مصطفی موسوی گفت: هم اکنون 39 شهرک و ناجیه صنعتی با یک هزار و 923 هکتار در مازندران وجود دارد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی مازندران ضمن اشاره به نبود صنایع فرآوری برنج در استان، افزود: در کنار این ظرفیت بسیار مهم و نیز تشکلهای کشاورزی و شالیکوبی داران استان، باید بتوان در قالب خوشههای جدید تولیدی، خلا ایجاد فرآوردی و برند سازی برنج در استان را جبران کرد.
بهرهبرداری از فاز اول پایانه صادراتی برنج آمل طی دو ماه آینده
اسماعیل یزدانپناه در ابتدای سخنانش ضمن اعلام به به بهرهبرداری رسیدن فاز اول پایانه صادراتی برنج آمل طی دو ماه آینده، گفت: همه مجوزهای مربوط به ایجاد شهرک، پایانه صادراتی، تالار بورس، بانک، گمرک، اماکن تفریحی و رفاهی و زیرساختهای لازم آن اخذ و انجام شده و با تکمیل فاز نخست آن حدود دو هزار نفر و در فاز بعدی حدود 4 هزار نفر مشغول به کار میشوند.
مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادراتی برنج ایران ظرفیت نگهداری و مبادلهای برنج را در این مرکز بیش از 300 هزار تن و در فاز تکمیلی تا حدود 700 هزار تن اعلام و خاطرنشان کرد: 50 هزار متر مربع از این مرکز، انبار برنج و 6 هزار متر مربع نیز واحدهای تجاری و خدماتی و سالن معاملات و پنجره واحد برای صادرات است.
گفتني است، مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادراتی برنج ایران در آمل در زمینی به مساحت حدود 170 هزار متر مربع احداث و حدود 700 میلیارد ریال توسط حدود 430 سهامدار برای آن هزینه شد.
پایان پیام/