logo

کد خبر : 24433
تاریخ خبر : 1396/04/19
باغداران میوه‎های رسیده را سریعا از درخت برداشت کنند
جهت مقابله با مگس ميوه مديترانه‌اي

باغداران میوه‎های رسیده را سریعا از درخت برداشت کنند

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به مقابله با مگس میوه مدیترانه&zwnj;ای در باغات استان گفت: باغداران میوه&lrm;های رسیده را از درخت برداشت کنند.</span></p>

به گزارش مازند اصناف عبدالرحمن زاغی در جلسه مدیریت مگس میوه مدیترانه‌ای با بیان اینکه اواخر اردیبهشت‌ماه امسال در برخی از روستاهای استان مگس میوه مشاهده و شکار شد، اظهار کرد: با ورود کمیته پیش‌آگاهی در کنترل این آفت، تمامی میوه‌هایی که از سال قبل در پای درختان باقی‌مانده بود جمع‌آوری شده است.

وی با اشاره به اینکه مگس میوه به راحتی مدیریت‌پذیر است، گفت: اگر اقدامات برای کنترل این آفت عملیاتی شود نگرانی وجود ندارد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: شهرستان‌های بابل، بابلسر، فریدونکنار، آمل، محمودآباد، نور، چالوس، عباس‌آباد، تنکابن و رامسر از جمله شهرستان‌هایی است که مگس میوه شکار شده است.

زاغی خاطرنشان کرد: مگس میوه یکی از 10 آفت مهم خسارت‌زا برای بیش از 500 گونه محصول کشاورزی است که در بین آن بیشترین خسارت به هلو، شلیل، مرکبات، خرمالو، سیب، گلابی، انار، انجیر، آلو، ازگیل ژاپنی، آلوچه و انگور وارد می‌شود.

وی افزود: مگس گیلاس، خربزه و زیتون از خانواده مگس میوه مدیترانه است که خسارت فراوانی به محصولات باغی وارد می‌کند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه آفت مگس میوه مدیترانه برای نخستین‌بار در باغات هلو استان مشهد مشاهده شد و بعد از آن در استان‌های یزد، مازندران، آذربایجان و تهران گسترش یافت، گفت: مازندران از سال 59 تا 61 درگیر این آفت شد و بعد از آن با شروع سرمای سال 61 و با انجام طعمه‌پاشی این آفت زمین‌گیر شده بود.

زاغی اضافه کرد: در سال 85 مجددا این آفت در باغات شهرستان‌های نور، بابلسر، قائم‌شهر، ساری و جویبار مشاهده شد و در سال 86 دامنه این آفت گسترش یافت و سال 88 به بیشتر شهرستان‌ها گسترش یافته است.

وی اظهار کرد: این آفت در میوه‌هایی که در حال رسیدن است سوراخ ایجاد می‌کند و شروع به تخم‌ریزی می‌کند و روزانه یک تا 30 عدد تخم و در شرایط مناسب تا هزار عدد تخم‌گذاری می‌کند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران درباره مدیریت مگس میوه مدیترانه در باغات گفت: شکار انبوه، جلوگیری از نقل و انتقال میوه‌های آفت‌زده به مناطق غیرآلوده، برداشت سریع میوه‌هایی که از نظر فیزیولوژی به رسیدگی رسیدند، جمع‌آوری و معدوم کردن میوه‌‎های آفت‌زده در پای درختان در عمق 50 تا 60 سانتی‌متری خاک از جمله موارد مهم در مدیریت مگس میوه است.

زاغی در پایان با اشاره به مقابله با مگس میوه مدیریترانه‌ای در باغات استان گفت: باغداران میوه‎های رسیده را از درخت برداشت کنند.

 

بلاغ