logo

کد خبر : 24368
تاریخ خبر : 1396/04/16
عدم سرمایه‌گذاری خارجی در بازار بیمه، دلیلی دیگر بر وجود تحریم‌ها/ بیمه صنعتی پرسود و نیازمند شکوفایی

عدم سرمایه‌گذاری خارجی در بازار بیمه، دلیلی دیگر بر وجود تحریم‌ها/ بیمه صنعتی پرسود و نیازمند شکوفایی

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">هم&zwnj;زمان با توافق هسته&zwnj;ای و انعقاد برجام، شاهد گسیل بسیاری از شرکت&zwnj;های خارجی به خصوص شرکت&zwnj;های بیمه&zwnj;ای به کشور بودیم.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ هم‌زمان با توافق هسته‌ای و انعقاد برجام، شاهد گسیل بسیاری از شرکت‌های خارجی به خصوص شرکت‌های بیمه‌ای به کشور بودیم، رفت و آمدهای زیادی صورت گرفت و نشست‌های متعددی برگزار شد، اما پس از گذشت دو سال همچنان شاهد عدم حضور شرکت‌های خارجی در بازار بیمه‌ایران هستیم، شرکت‌های اروپایی و به خصوص آسیای دور بسیار علاقه‌مند بودند، که در رشته‌های جدید بیمه‌ای سرمایه‌گذاری داشته باشند، جالب‌تر اینکه‌ اکثر سرمایه‌گذاران، بازار بیمه‌ایران را بکر خوانده بودند که فرصت‌های بسیاری برای سرمایه‌گذاری دارد! اما چرا این اشتهای وصف‌ناپذیر به ناگاه به سیری رسید و دیگر خبری از این شرکت‌ها در بازار بیمه‌ایران نیست؟

آیا حضور آنان موجب کسادی بازار شرکت‌های داخلی می‌شود؟ آیا مانعی موضوع باعث مانع تراشبی شده‌است؟

در این خصوص با چند تن از فعالان و صاحب نظران صنعت بیمه مازندران به گفت و گو نشستیم.

ایران، کشور پرسود برای شرکت‌های بیمه‌ای خارجی
محمد ایمانی از فعالان بیمه‌ای مازندران با بیان اینکه شرکت‌های بیمه خارجی بسیار علاقه مند برای ورود به بازار بیمه‌ایران هستند، اظهار کرد: قبلاً با شرکتی ژاپنی در این خصوص صحبت کرده بودم، آنها اذعان داشتند سرمایه‌گذاری 10 ساله در آسیای میانه و سود حاصل از آن را می‌توان در 5 سال در ایران به دست آورد!

وی افزود: این مهم نشان می‌دهد جامعه‌ایران هنوز در حوزه بیمه نتوانسته بازارهای جدید را بشناسد.

*قانون تجارت و بیمه‌ایران اصلاح شده نیست
ایمانی با بیان اینکه شرکت‌های خارجی بر این اصل اعتقاد دارند که هر کس زودتر به بازار ایران برسد برنده‌است، تصریح کرد: متاسفانه نبود شناخت درست از رشته‌های بیمه‌ای جدید، نبود تجربه و استاندارد به روز موجب شده بسترهای لازم برای ورود شرکت‌های خارجی وجود نداشته باشد.

این کارشناس صنعت بیمه مازندران به رشته‌های جدید بیمه‌ای در دنیا اشاره کرد و گفت: در حوزه بیمه‌های سایبری اصلاً ورود پیدا نکرده‌ایم چون نه ریسک آن را می‌دانیم و نه‌اطلاعاتی در مورد آورده مالی آن داریم.

ایمانی دلیل این نقص را نبود قانون دانست و تاکید کرد: قانون تجارت و بیمه‌ایران اصلاح شده نیست، قانون تجارتی که قدیمی است چگونه می‌تواند نیاز قانونی تجارت الکترونیک و سایبری را تامین کند؟

شرکت‌های خارجی در ایران پول پارو می‌کنند
وی در پاسخ به‌این پرسش که آیا ورود شرکت‌های بیمه خارجی موجب محدود شدن بازار شرکت‌های داخلی می‌شود؟، اظهار کرد: خارجی‌ها به دنبال فرصت سوزی نیستند به دنبال پول درآوردن هستند، آنها در بازار رقابت ناسالم قرار نمی‌گیرند و جالب اینکه در رشته‌هایی که‌ الان در کشور ما وجود دارد، اصلاً سرمایه‌گذاری نمی‌کنند.

ایمانی افزود: یقیناً در حوزه شخص ثالث ورود پیدا نمی‌کنند، چون شرکت‌های بیمه داخلی نیز به دنبال فرار از این مقوله هستند.

وی خاطر نشان کرد: به دلیل نقص قانون تجارت نیز شرکت‌های خارجی نمی‌توانند در بیمه عمر سرمایه‌گذاری کنند.

تحریم‌ها موجب افزایش ریسک سرمایه گذاری
هرچند ذکر این موضوع نیز مهم است که تحریم‌های غرب نه تنها امکان حضور شرکت‌های خارجی را سلب نکرده، بلکه در صورت حضور امکان ورود سرمایه به داخل کشور را نیز بسیار محدود کرده‌است، و این مشکل برای سرمایه گذاران خارجی بسیار حائز اهمیت است، جالب‌تر آنکه محدودیت ارز موجود در کشور و عدم امکان تهاترهای مالی موجب شده تا ریسک سرمایه گذاری در بازار بیمه‌ایران بسیار بالا برود، این موضوع عقب نشینی شرکت‌های خارجی را به همراه داشته‌است.

تحریم‌ها، ریسک سرمایه‌گذاری داخلی را کاهش می‌دهد
سید محمد موسوی از کارشناسان صنعت بیمه مازندران نیز در این خصوص بیان کرد: تحریم‌های یک جانبه غرب و تشدید هر روز آن موجب شد تا ریسک سرمایه‌گذاری در ایران هر روز بیشتر شود، و لذا شرکت‌های بیمه که‌ ارزیابی آن‌ها از ریسک درآمد، منوط به پایین بودن ریسک سرمایه گذاری در کشور هدف است، از حضور در بازار ایران منصرف شده‌اند.

وی افزود: بازار بیمه‌ایران شبیه جزیره‌ای است که در اقیانوس دست نخورده باقی مانده‌است، اما طوفان‌های اطراف این جزیره باعث شده تا ملوانان دل به دریا نزنند!