logo

کد خبر : 24367
تاریخ خبر : 1396/04/16
وضعیت مطلوب تولید برنج در مازندران و افزایش 3 هزار هکتاری اراضی شالیزاری

وضعیت مطلوب تولید برنج در مازندران و افزایش 3 هزار هکتاری اراضی شالیزاری

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">استان مازندران قطب تولید برنج کشور است، به گونه&zwnj;ای که 40 درصد تولید این محصول ارزشمند را به خود اختصاص داده است.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ این روزها شالیکاران در مقطع داشت برنج هستند و شرایط آب و هوایی نیز مطلوب به نظر می‌رسد و این امیدواری را نوید می‌دهد که امسال تولید کمی و کیفی خوبی در تولید برنج داشته باشیم.

بیش از 210 هزار هکتار از اراضی کشاورزی مازندران به کشت برنج اختصاص داده شده است، برابر آمار به دست آماده نیمی از آنها با حمایت‌های دولتی تجهیز و نوسازی شده‌اند که موجب مدیریت بهتر آب و تولید کیفی برنج خواهند شد.

افزایش 3 هزار هکتار به اراضی شالیزاری مازندران

امسال کشاورزان استقبال خوبی از کشت برنج داشتند، به گونه‌ای که بخشی از اراضی بایر که آب داشت و برخی از اراضی باغی که در سرمای سال گذشته خسارت دیده بود امسال به کشت برنج روی آورند.

خوشبختانه امسال 3 هزار هکتار به اراضی شالیزاری افزوده شده است و پیش‌بینی شده 95هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت دوم برنج برود. همچنین پیش‌بینی شده است یک میلیون و 150 هزار تن شلتوک تولید شود که با احتساب کشت دوم برنج، این مقدار به یک میلیون و 300 هزار تن خواهد رسید.

به گزارش گروه اقتصادی
بلاغ، جالب آنکه بیش از 60 هزار هکتار از اراضی شالیزاری مازندران به کشت ارقام پرمحصول روی آوردند که نشان از افزایش رغبت شالیکاران به ارقام پر محصول دارد.

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران 100هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان نیازمند تجهیز و نوسازی است که طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته طی یک پروژه 5 ساله بیش از 105 هزار هکتار از اراضی شالیزاری مازندران تجهیز و نوسازی خواهند شد.

توجه به منابع آبی با مدیریت مصرف

مسئولان امر می‌بایست برای حفظ این دستاورد به منابع آبی استان توجه بیشتری داشته باشند تا در سال‌های بعد کمبود آب موجب روی گردانی کشاورزان از کشت برنج نشود. البته افتتاح سد گلورد در شرق استان پس از چند دهه موجب شده تا بخشی از ریسک آب این منطقه تا حدودی چشمگیری کاهش یابد و مراحل پایانی ساخت سد البرز آمل نیز خطر کم‌آبی مزارع کشاورزی چند شهرستان را بسیار کاهش می‌دهد.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه کرد مصرف حداکثری منابع آبی پشت سدها در کشاورزی است. مصرف 90 درصد آب پشت سدها در کشاورزی نیازمند به مدیریت و کنترل دارد چون احیای منابع آبی زمان‌بر و هزینه‌بردار است و می‌بایست منابع موجود را بی‌رویه در کشاورزی و به خصوص در فصل داشت برنج مصرف نکنیم، این‌گونه می‌توانیم به حفظ تولید پایدار و افزایشی برنج در استان امیدوار باشیم.