به گزارش مازند اصناف؛ چندی قبل سازمان همیاری شهرداریهای مازندران اعلام کرده بود که این نهاد نیمه دولتی، نمایندگی انحصاری سیمان نائین را برای استان مازندران به ارمغان آورده است!
جالب اینجا است که رئیس سازمان همیاریهای استان در این گزارش هدف از این موضوع را ارتقای اشتغال جوانان استان برشمرد و اعلام کرد: با توجه به پروژههای عمرانی استان فرصت خوبی برای سازمان همیاریهای شهرداری است تا بتواند با فروش سیمان نائین اشتغالزایی داشته باشد.
این حرکت سازمان همیاریها چند نکته را شامل میشود، چرا به جای حمایت از تولید استانی، نمایندگی انحصاری سیمان تولیدی یک استان دیگر را به دست آورده است؟ آیا سازمان همیاری به دنبال کسب درآمد از طریق رانت دولتی و ضربه وارد نمودن به بخش خصوصی است؟ آیا بازاریابی، فروش و واریز پول استان برای یک شرکت تولیدی در خارج استانی موجب اشتغال جوانان مازندران میشود؟
*محدودیت بازار تولیدات استان
سازمان همیاری در حالی نمایندگی انحصاری سیمان یک استان دیگر را با افتخار به عنوان دست آورد بزرگ اعلام میکند که دو شرکت بزرگ تولید سیمان در استان با محدودیت بازار مواجهه هستند.
مدیر فروش شرکت سیمان کیاسر در گفت وگو با حرف، با بیان اینکه بازار سیمان در مازندران وضعیت خوبی دارد، اظهار کرد: مشکل اصلی، حضور شرکت های تولیدی دیگر استان ها در مازندران است که بازار دو تولیدکننده داخل استان را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.
علیرضا دیندار گفت: از غرب تا شرق مازندران، سیمان شرکتهایی از مشهد، سبزوار، جوین، بجنورد، گلستان، فیروزکوه، گیلان و قزوین به وفور با قیمت ارزان وجود دارد که بازار سیمان تولید استانی را با مشکل مواجه کرده است.
وی افزود: به دلیل وضعیت نامناسب بازار، این شرکت ها به دنبال فروش بههر قیمتیهستند تا نقدینگی خود را حفظ کنند.
دیندار محصول شرکت سیمان کیاسر را بهترین نوع سیمان تولیدی در استان دانست و خاطر نشان کرد: شرکت سیمان کیاسر بهترین نوع سیمان تیپ یک را با قیمت بسیار مناسب تولید و توزیع میکند اما با ورود تولیدات دیگر استان ها، بازار سیمان کیاسر به چهار شهرستان محدود شده است!
شرکت سیمان مازندران در وضعیت خوبی نیست!
شرکت سیمان مازندران نیز در وضعیت خوبی به سر نمی برد، با توجه به اینکه شرکت سیمان مازندران واقع در شهرستان نکا، بخش عمده ای ازتولید خود را به کشورهای اطراف صادر میکرد و اکنون به دلیل ورود چینیها در بازار سیمان کشورهایی همسایه، صادرات چندانی ندارد و با بازار محدود داخل استان مواجه شد. جالب اینجاست که سیمان دیگر استانها بههیچ وجه از لحاظ کیفیت قابل رقابت با سیمان تولیدی شرکتهای سیمان کیاسر و سیمان مازندران نیست اما قیمت ارزان آنها موجب شده تا بازار برای این دو شرکت مازندرانی محدود و کوچک شود.
دلالی به بهانه اشتغال استانی
جای سئوال دارد چگونه سازمان همیاری و شهرداریهای مازندران با شعار حمایت از اشتغال جوانان به بازاریابی و دلالی برای یک شرکت خارج استانی دست زده است؟ وقتی این نهاد اعلام میکند که نمایندگی را برای حضور در پروژههای دولتی استان به دست آورده است، شائبه رانت دولتی و ضایع شدن حق بخش خصوصی مطرح میشود. وقتی سازمان نیمه دولتی با رابطه و ایجاد رانت نسبت به فروش سیمان تولید خارج استان اقدام کند، محصول تولیدکننده استانی در انبار خاک میخورد. در نهایت مجبور به تعدیل نیرو و بروز مشکلات دیگر خواهد شد.
به نظر میرسد استاندار مازندران بعنوان متولی و مافوق سازمان همیاری شهرداریهای استان ضمن اینکه از این فعالیت موازی با بخش خصوصی باید جلوگیری کند، بلکه هشدار جدی به نهادهای دولتی و نیمه دولتی بدهد که با توجه به رکود اقتصادی حاکم بر استان و کشور، این نوع دستگاهها از اقدامات مشابه پرهیز کنند.
بلاغ