به گزارش مازند اصناف؛ بهمنظور نگهداری نقدینگی و سرمایه مردم، بانکها بوجود آمدند تا علاوه بر نگهداری سرمایه و اندوخته مردم، نقدینگی گردآوریشده را در مسیر توسعه اقتصاد و عمران و آبادانی کشور، که نفعش متوجه همه مردم میشود، متمرکز کنند و در این راستا، باید از مدیریت برخوردار شوند تا اصل سرمایه مردم مورد تهدید قرار نگیرد و از این اندوختهها در مسیر غلط و چالشافزا و اختلالآفرین سوءاستفاده نشود.
نقش گمشده بانکها در رشد و توسعه کشور
بانکها باید منابع جذب شده در هر استان را به مردم و فعالان اقتصادی تسهیلات پرداخت کنند تا نقدینگی مورد نیاز جامعه تامین شود؛ اینگونه زمینه برای سوء استفاده کنندگان نیز از بین خواهد رفت. اما بررسیهای میدانی از مردمی که به برخی بانکها مراجعه میکنند، نشان از نارضایتی آنها دارد، مردم برای دریافت تسهیلات با بروکراسی اداری طولانی و بی مورد مواجه میشوند، که اکثر اوقات از دریافت آن پشیمان میگردند.
متاسفانه در چند سال اخیر سیاست بانک از پرداخت تسهیلات به مردم به سمت جذب منابع از مردم رفته است، بهگونهای که منابع جذب شده در شعب بانکها به خزانه مرکزی انتقال داده میشود.
بانکهای سوداگر و تاجر پردرآمد
عمده بانکهای خصوصي مازندران در حد شعب ویترینی هستند و سعی و تلاش آنان برای جذب منابع و هدایت نقدینگی استان به تهران است، که این منابع ارسالی نیز صرف سرمایهگذاریهای کلان و بنگاه داریهای بی مورد قرار میگیرد.
بانکهای استان مازندران جزء پر پولترین بانکهای کشور هستند، اما این استان با کمترین نقدینگی مواجه است چون بانکها تمایلی به تامین نقدینگی مورد نیاز مردم ندارند.
توجه مردم به ربا به خاطر نبود نقدینگی است، اگر این نقدینگی توسط بانکها تامین شود، یقیناً مردم با مشکلات کمتری مواجه خواهند بود. وقتی بانکی 300 میلیارد تومان اعتبار دارد ولی 18 میلیارد تومان تسهیلات میدهد، به این معنی است که 6 درصد از منابع جذب شده را به تسهیلات اختصاص داده است.
چرا بانک مهراقتصاد میان مردم محبوبیت دارد؟
این رویه موجب شده تا حجم نقدینگی استان برای رفع نیازهای خود و یا ایجاد بستر برای پیشرفت و توسعه مازندران صرف نشود. اما در این میان در بین بانکهای خصوصی نیز بانک مهر اقتصاد تنها بانکی در استان است که 90%منابع خود را اختصاص به پرداخت تسهیلات به هم استانیهای خود کرده است که در سال 95 بالغ بر 7.000میلیارد ریال را در بخش های مسکن، کشاورزی و . . . پرداخت نموده است .
بانک مهر اقتصاد از لحاظ منابع مالی ششمین بانک و هفتمین شرکت در بین 100 شرکت برتر کشور قرار دارد، اما 90 درصد منابع خود را به عنوان تسهیلات در اختیار مردم قرار میدهد. برخی از بانکها در مازندران نقش ویترینی دارند یعنی تسهیلات نمیدهند و فقط منابع جمع میکنند.
دستاورد اعتماد مردم به یک بانک
بانک مهر اقتصاد در مازندران در 10 سال گذشته بیش از 250 میلیارد تومان تسهیلات اقتصاد مقاومتی در 18 عرصه پرداخت کرده است که 70 درصد از آنها به ایجاد شغل رسیدهاند. معوقات بانک مهر اقتصاد مازندران 5/2 درصد از کل تسهیلات است چون عمده تسهیلات در قالب وام های حداکثر 25 میلیون تومانی به مردم داده شده، مردمی که متعهد به پرداخت اقساط خود هستند.
جالب اینجاست که از هر سه مازندرانی یک نفر سپرده گذار بانک مهر اقتصاد است و تمام کسبههایی که در بازار فعالیت دارند، حداقل یک بار از این بانک تسهیلات گرفتند.
متاسفانه خبر ادغام بانک مهر اقتصاد با موسسات اعتباری کوثر و ثامن الائمه موجب تشویش اذهان عمومی شد به گونهای سپرده گذران به موسسه ثامنالائمه برای برداشت سپردههای خود هجوم برند. اما شایان ذکر است ادغام بانک مهر اقتصاد با این دو موسسه صحت ندارد که توسط مدیرعامل نیز صراحتا رد شده است.
جوسازی علیه دو نهاد معتبر بانکی کشور
موسسه کوثر و ثامن هر دو از نهادهای مالی قوی هستند که سپرده گذاران نباید از شنیدن ادغام نگران شوند. ادغام به معنای انحلال نیست بلکه توان مالی و اداری این دو موسسه را تقویت می کند. بزرگترین بانک دنیا نیز وقتی 10 درصد از سپردهگذارانش برای برداشت هجمه بیاورند، نقدینگی پرداخت نخواهد داشت.
مردم نباید با این موضوع احساسی برخورد کنند منابع بانکی ذخیره نمیشوند بلکه در چرخه سرمایهگذاری قرار می گیرند، لذا سپرده گذاران موسسه مالی ثامن الائمه نباید به شایعات توجه کنند.در آخرین فهرست اعلامی بانک مرکزی، نام بانک مهر اقتصاد به چشم میخورد که این بمعنی رفع دغدغه از مردم و سپردهگذاران است.
/بلاغ