logo

کد خبر : 24336
تاریخ خبر : 1396/04/10
صنعت موتور محرک اقتصاد/توجه به قابلیت‌ها و پتانسیل‌های شهرستان در جهت رفع موانع توسعه

صنعت موتور محرک اقتصاد/توجه به قابلیت‌ها و پتانسیل‌های شهرستان در جهت رفع موانع توسعه

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">بخش صنعت به&zwnj;عنوان موتور محرک اقتصاد و مبنای توسعه پایدار و محور تحولات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نقش کلیدی در عبور از اقتصاد نفتی ایران را بر عهده دارد چراکه واحدهای صنعتی کوچک و متوسط بیشترین سهم را در صنایع کشور و اشتغال صنعتی دارند.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ دهم تیرماه بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز صنعت و معدن نامیده شده است.

یکی از پایه‌های و چرخ‌های مهم پیشرفت و توسعه هر منطقه را می‌توان در صنعت و صنعتگران دید.

ناحیه صنعتی سنگتاب حدود ۲۰ هکتار وسعت داشته و در کیلومتر پنج جاده کیاکلا به قائم‌شهر مجاور روستایی به همین نام واقع‌شده است و به‌عنوان یکی از حدود ۴۰ شهرک و ناحیه صنعتی مازندران مشغول فعالیت است.

کلنگ احداث این ناحیه صنعتی در سال ۱۳۷۲ به زمین زده و در سال ۱۳۷۴ به بهره‌برداری رسید و بر اساس آمار رسمی حدود ۴۰ واحد صنعتی در شهرک صنعتی سنگتاب مشغول به فعالیت هستند که برخی واحدها فعال، برخی نیمه فعال و برخی هم غیرفعال هستند.

طی چند سال اخیر با راه‌اندازی سامانه بهین یاب و ارائه بسته‌های رونق تولید اقداماتی برای فعال کردن واحدهای نیمه فعال و غیرفعال صورت گرفته است اما به دلیل نرخ بالای تسهیلات و سخت‌گیری‌های بانک برای قبول ضامن ارائه این تسهیلات به واحدهای صنعتی به‌کندی پیش می‌رود.

نزدیک به ۱۷ شرکت شهرک صنعتی سنگتاب هم با طی سال‌های اخیر در سامانه بهین‌یاب برای دریافت این تسهیلات ثبت‌نام کردند که تاکنون چهار واحد صنعتی موفق به دریافت این تسهیلات شدند.

بخش صنعت به‌عنوان موتور محرک اقتصاد و مبنای توسعه پایدار و محور تحولات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نقش کلیدی در عبور از اقتصاد نفتی ایران را بر عهده دارد چراکه واحدهای صنعتی کوچک و متوسط بیشترین سهم را در صنایع کشور و اشتغال صنعتی دارند.

این روز بهانه‌ای شد تا به گفت‌وگو با رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان سیمرغ بپردازیم.

*‌ اعطای تسهیلات 48 میلیارد ریالی به واحدهای صنعتی سیمرغ

مجید ابراهیم‌نژاد ضمن تبریک روز صنعت و معدن به صنعتگران، اظهار کرد: در سال ۹۵ توانستیم به چهار واحد صنعتی که در سامانه بهین‌یاب ثبت‌نام کردن تسهیلاتی به ارزش چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعطا کنیم.

وی افزود: ۶ واحد دیگر هم در پروسه بانکی قرار دارند و در روزهای آتی وام‌های خود را دریافت می‌کنند.

رئیس اداره صمت شهرستان سیمرغ بابیان اینکه چندی پیش سامانه بهین‌یاب باز شد، تصریح کرد: تا امروز ۶ متقاضی دیگر در این سامانه جهت دریافت تسهیلات رونق تولید ثبت‌نام کرده و در حال انجام کارهای اداری هستند.

وی ادامه داد: ۴۰ واحد صنعتی در شهرک صنعتی سنگتاب داریم که ۱۹ واحد فعال و هفت واحد نیمه فعال هستند که با دریافت تسهیلات رونق تولید فعال می‌شوند همچنین چند واحد فصلی مثل سورتینگ و جعبه سازی در این شهرک داریم.

ابراهیم‌نژاد با اشاره به اینکه دو واحد از واحدهای شهرک سنگتاب در تملک بانک هستند و دو واحد هم دچار حریق شدند، اظهار کرد: چهار واحد صنعتی خارج از شهرک صنعتی سنگتاب مشغول به فعالیت هستند.

وی افزود: از مسؤولین محترم شهرستان و اعضای ستاد رفع موانع تولید تشکر ویژه داریم که به مشکلات واحدهای صنعتی توجه می‌کنند.

* صدور 25 جواز تاسیس از طرف سازمان صنعت، معدن و تجارت

رئیس اداره صمت شهرستان سیمرغ بابیان اینکه از چندی پیش تورهای صنعتی را در شهرستان آغاز کردیم، تصریح کرد: این تورها با حضور مسؤولین استانی و شهرستانی و رؤسای ادارات انجام می‌شود و قرار است تورهای دانش‌آموزی هم برای دانش‌آموزان هنرستانی و دبیرستانی آغاز شود.

وی در پایان گفت: در سال ۹۵ توانستیم ۲۵ جواز تأسیس از طرف سازمان صنعت، معدن و تجارت صادر کنیم.

تسهیلات رونق تولید، گامی مهم در رفع مشکلات واحدهای تولیدی است اما به‌شرط اینکه در این مسیر مشکلات پیش روی صنعت‌گر و تولیدکننده برداشته شود و مسیر دریافت این تسهیلات هموار شود.

یکی از ابزارهای حمایتی که ترغیب بخش خصوصی را به دنبال دارد، رفع مشکلات ساختاری در اقتصاد دولتی است.

تسهیل سرمایه‌گذاری، کاهش بروکراسی اداری، تحلیل مشکلات بخش صنعت با نگاه تولید صادرات گرا ازجمله مواردی است که باید موردتوجه قرار گیرد.

در کنار اقداماتی که برای روشن کردن موتور صنعت شهرستان انجام می‌شود باید به قابلیت‌ها و پتانسیل‌های شهرستان در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و انسانی نیز توجه نمود تا بتوان در وهله اول قضاوت صحیحی در مورد وضعیت موجود داشت و ثانیاً تصمیم‌گیری مناسب و به هنگام در جهت رفع موانع توسعه شهرستان برداشت.

یکی از مواردی که می‌تواند به رشد و توسعه صنعت شهرستان کمک کند ایجاد صنایع مربوط به بخش کشاورزی است.

سیمرغ کوچک‌ترین شهرستان مازندران با جمعیت نزدیک به ۲۰ هزار نفر حدود ۸۷٫۶ کیلومترمربع مساحت دارد و منبع اصلی درآمد مردم در شهرستان هم کشاورزی است که به گفته کارشناسان و اهل‌فن مرغوب‌ترین خاک کشاورزی استان هم در سیمرغ قرار دارد.

باوجوداین ظرفیت در شهرستان می‌توان با حمایت از ایجاد کارخانه‌های، شرکت‌های صنعتی کوچک و صنایع تبدیلی درزمینهٔ کشاورزی می‌توان گام مثبتی در رشد اقتصادی شهرستان برداشت که لازم است مسؤولین امر به این موضوع توجه داشته باشند و بررسی این موارد را در برنامه‌های خود قرار دهند.

 

سیمرغ ما