logo

کد خبر : 2433
تاریخ خبر : 1392/11/30
 بررسی اقتصاد و تجارت چین و ژاپن

بررسی اقتصاد و تجارت چین و ژاپن

<p><span style='font-family: Tahoma;'>&nbsp;با وجود مشکلات نظامی میان چین و ژاپن، اقتصاد این دو کشور نیز دچار تغییراتی شده&zwnj;است.</span></p>

به گزارش مازند اصناف و به نقل از تراز در روزهای گذشته خبر تهدید نظامی ژاپن علیه چین و تیره شدن روابط این دو کشور به خبر بسیاری از رسانه‌ها تبدیل شد.


 با این وجود، ژاپن در ماه گذشته میلادی ۷۹۰۰۰ ویزای توریستی گروهی به سرزمین چین صادر کرده که این رقم توانسته در جایگاهی بالاتر از ۳۰۰۰۰ ویزای فردی این کشور قرار گیرد.
در مجموع تعداد ویزاهای این کشور به چین، ده برابر تعداد ویزاهای آن در ژانویه ۲۰۱۳ بوده‌است.

روزنامه‌ای چینی زبان، در مقاله‌ای تحت عنوان "افزایش در گردشگری می‌تواند به بهبود شکاف بین چین و ژاپن کمک کند" از این وضعیت ابراز خرسندی کرده‌ و این وضعیت را مثبت برانداز کرده‌بود.

وجود تمام این تبادلات اقتصادی مثبت رخ داده‌، ژاپن در روزهای گذشته چین را برای تملک جزایر دیائویو تهدید نظامی کرده‌‌بود.

به عقیده ناظران، اختلافات عمیق در منطقه اهمیت زیادی ندارد و وضعیتی به وجود آورده که تحلیل‌گران از آن به نام " سیاست سرد و اقتصاد گرم" یاد می‌کنند.
به عقیده تحلیل‌گران اختلافات میان این دو کشور توانسته به تغییراتی در اقتصاد این دو اقتصاد بزرگ آسیا یعنی چین و ژاپن منجر شود.

منابع ژاپنی کاهش تجارت میان چین و ژاپن را به اثرات طولانی اختلاف میان جزیره سنکاکو اعلام کرده‌اند.
رسانه‌های دولتی چین نیز بر این عقیده‌اند که تجارت این دو کشور توسط اختلافات ژئوپلتیک تحت تاثیر منفی قرار گرفته‌است و برای این امر شینزو آبه را مورد سرزنش قرار داده‌اند.

جای تعجب نیست که سرمایه‌گذاری بین ژاپن و چین نیز تحت تاثیر دشمنی‌ها قرار گرفته‌است.
سرمایه‌گذاری مستقیم ژاپن در چین به ۴.۳ درصد در سال گذشته کاهش یافته، این در حالی است که سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در چین ۵.۳ درصد افزایش داشته است.
در همین زمان، سرمایه‌گذاری مستقیم چین در ژاپن ۲۳.۵ درصد کاهش داشته‌است، این اتفاق در شرایطی افتاد که سرمایه‌گذاری خروجی کل آن ۱۶.۸ درصد افزایش یافته‌است.

این کاهش زیاد در اعداد و ارقام سال ۲۰۱۳ نسبت به سال ۲۰۱۲، به دلیل وخامت روابط این دو کشور رخ داده‌است.
به عقیده سانگ جیانگ،‌ عضو وزارت بازرگانی چین شرکت‌های چینی در مورد فشار و ریسک عملیاتی قبل از سرمایه‌گذاری در ژاپن نگران هستند.

به عقیده این اقتصاددان، کاهش در سرمایه‌گذاری ژاپنی‌ها در چین به دلایل پیچیده‌تر رخ داده‌است.
بدون شک افزایش دستمزد چینی‌ها، ژاپنی‌ها را به سرمایه‌گذاری در جنوب شرقی آسیا به جای این کشور، متمایل کرده است.

گفته‌می‌شود که ریسک‌های غیر تجاری نیز یکی از بزرگترین عوامل این امر محسوب می‌شود.
به عقیده یائو هائیتی از آکادمی علوم اجتماعی چین، تنش‌های سیاسی اصلی‌ترین دلیل برای لغزش سرمایه‌گذاری ژاپنی‌ها و کاهش آن در سال گذشته بوده‌است.
یائو معتقد است که روابط میان این دو کشور در سال جاری بدتر نیز خواهد شد.