به گزارش مازند اصناف به نقل از صبحانه، یکی از موضوعاتی که همواره مد نظر رسانه ها و افکار عمومی بوده، تفاوت اعطای وام و تسهیلات خرد به آحاد مردم با وام های میلیاردی است که در اختیار برخی افراد قرار می گیرد و همین موضوع باعث شده تا نحوه رفتار بانک های خصوصی و دولتی در این بخش، مورد توجه اهالی رسانه قرار بگیرد.
بررسی جدیدترین صورت های مالی یکی از بانک های خصوصی کشورمان که از لحاظ تعداد شعب، کوچکترین بانک اایران محسوب می شود، حاوی نکاتی درباره همین موضوع پرداخت وام است که این بار در خصوص برخی اعضای هیات مدیره و هیات عامل بانک "خاورمیانه" رخ داده است.
اگرچه این بانک خصوصی، علاوه بر آنکه اجازه چنین کاری را دارد (با رعایت ماده 129 قانون تجارت)، حساسیت ها و انتقادهای مربوط به بانک های دولتی را نیز به دوش نمی کشد، اما از جهت میزان وام های پرداختی به مدیران ارشد خود، می تواند مورد توجه قرار بگیرد.
بر اساس اطلاعات منتشره، بانک خاورمیانه در سال ۱۳۹۱ به عنوان هجدهمین بانک خصوصی کشور تأسیس شده و مدیرعامل این بانک پرویز عقیلی کرمانی است که پیش از این مدیرعامل بانک کارآفرین بود. این بانک در حال حاضر دارای حدود 15 شعبه در سراسر کشور است و راهبرد در نظر گرفته شده بر آن این است که به جای استفاده از شبکه وسیع شعب، از شبکه محدود ولی با کیفیت اجرایی بالا و خدمات بانکی و اعتباری گسترده استفاده کند.
تسهیلات میلیاردی هیات مدیره «بانک خاورمیانه» به برخی اعضای خود +سند
طبق جدیدترین صورت های مالی این بانک که مربوط به سال مالی 1395 است، مشخص شده که تعدادی از اعضای هیات عامل و هیات مدیره بانک خاورمیانه، در سنوات قبل اقدام به دریافت وام کرده اند که بر این اساس، پرویز عقیلی کرمانی مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره، با دریافت "تسهیلات کارکنان" که مصوب هیات مدیره بانک بوده، مبلغی را به عنوان تسهیلات دریافت کرده که مانده آن تا 30 اسفند سال قبل، 30 میلیارد ریال است.
همچنین خسرو نایبی اهرنجانی رییس هیات مدیره این بانک نیز همین نوع تسهیلات را دریافت کرده که مانده آن تا پایان اسفند سال قبل، 21 میلیارد ریال است. روزبه پیروز دیگر عضو هیات مدیره این بانک نیز از تسهیلات مشارکت مدنی مصوب هیات مدیره بانک استفاده کرده که مانده این تسهیلات تا تاریخ فوق نیز، 30 میلیارد ریال است.
جواد جوادی قائم مقام مدیرعامل بانک خاورمیانه نیز دو نوع تسهیلات مشارکت مدنی و کارکنان بانک را دریافت کرده که مانده وام دوم، 20 میلیارد ریال تا پایان اسفند 1395 است.
به نظر می رسد ستون مربوط به "سود ناخالص معامله" نیز توضیح بانک درباره سود خود از اعطای این تسهیلات باشد که در صورت برداشت صحیح ما از این موضوع، میزان سود بانک از این وام های میلیاردی نیز قابل توجه و بررسی است.