logo

کد خبر : 23931
تاریخ خبر : 1396/03/25
از رنج شبانه‌روزی برنج‌کار تا تلخی دیگر با واردات برنج خارجی

از رنج شبانه‌روزی برنج‌کار تا تلخی دیگر با واردات برنج خارجی

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">زمانی که برنج&zwnj;کاران سخت مشغول کار هستند عده&zwnj;ای بدون توجه به زحمات آنان اقدام به واردات برنج خارجی می&zwnj;کنند که در حقیقت به تولیدات داخلی لطمه سنگینی وارد می&zwnj;کند.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ همه ساله با آغاز فصل بهار تلاش و زحمت شبانه‌روزی شالیکاران برای تولید دانه‌های سپید برنج آغاز می‌شود، خوشه خوشه برنج نشان از رنج برنج‌کاری دارد که سرما و گرما نمی‌شناسد و تنها به تولید می‌اندیشد.

این روزها بیشتر شالیکاران مازندران در حال انجام وجین در مزارع شالیزاری هستند، درست است نشای برنج در بیشتر شالیزارها به اتمام رسیده اما شالیکاران مشغول تلاش شبانه‌روزی هستند و لحظه‌ای از تلاش در شالیزارها غافل نشدند تا بتوانند محصول باکیفیتی را برای سفره‌ها به ارمغان آورند.

بحث کم‌آبی و استرس آبی همه ساله نگرانی‌های بسیاری برای برنج‌کاران به‌وجود می‌آورد اما امسال کمی زودتر از سال‌های قبل به سراغ آنان آمده و در این زمینه دغدغه دارند.

کارشناسان و صاحب‌نظران بخش کشاورزی معتقد هستند برنج‌کاران با توجه به توصیه‌ها می‌توانند سال زراعی خوبی را بدون کوچک‌ترین مشکلی  پشت سر بگذرانند که البته تحقق این امر مستلزم توجه به توصیه‌ها است.

موضوعی دیگر متأسفانه زمانی که برنج‌کاران سخت مشغول کار هستند عده‌ای بدون توجه به زحمات آنان اقدام به واردات برنج خارجی می‌کنند  که در حقیقت به تولیدات داخلی لطمه سنگینی وارد می‌کند.

مازندران جزو استان‌های تولیدکننده برنج در کشور محسوب می‌شود که واردات برنج آن هم برای این استان تیر خلاصی برای برنج‌کاران خواهد  بود که آنان را روز به روز از تولید ناامید می‌کند.

برنج‌های خارجی با قیمت پایین‌تری به بازار عرضه می‌شود که با توجه به مشکلات اقتصادی موجب جلب توجه افراد می‌شود، چرا که توان اقتصادی افراد جامعه پایین است، البته این موضوع به معنای بالا بودن قیمت برنج تولیدی مازندران نیست؛ چرا که قیمت برنج استان با هزینه‌های آنان در نقطه سربه‌سری قرار دارد.

 

* جلوی هرگونه واردات برنج خارجی به مازندران گرفته شود

نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس شورای اسلامی در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: ورود برنج خارجی به مازندران ممنوع  است.

ولی‌الله نانواکناری ادامه داد: با توجه به اینکه مازندران رتبه نخست تولید برنج را در کشور دارد  هرگونه واردات در این زمینه به زحمت‌کشان این  حوزه لطمه وارد می کند.

وی با بیان اینکه درخواست ما این است از این کار منصرف شوند، افزود: نباید به تولیدکننده برنج ضربه وارد شود باید جلوی هرگونه واردات برنج خارجی به مازندران گرفته شود.

 

* دستی که بخواهد کمر برنج‌کار را بشکند باید شکسته شود

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: در چند سال اخیر قانون منع واردات برنج به  صورت کامل اجرا شده و مجلس با این موضوع به صورت جدی برخورد می‌کند.

محمد دامادی با تأکید بر اینکه دستی که بخواهد کمر برنج‌کار را بشکند باید شکسته شود، خاطرنشان کرد: برنج‌کاران تولیدکنندگان محصولات استراتژیک شالی‌کاران هستند که نباید آنان با مشکلی مواجه شوند.

وی گفت: حتما مورد پیگیری با این کار برخورد می‌شود و آن را به‌عنوان سؤال از وزیر جهاد کشاورزی در دستور کار قرار خواهم داد.

 

* گزارشی از کمبود آب در مزارع برنج مازندران  نداشتیم

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: وضعیت منابع آبی استان نیز مطلوب است  و بارندگی‌ها به بحث ذخایر آب کمک کرده تا با مشکل کمبود آب مواجه نشویم.

دلاور حیدرپور ادامه داد: سال‌های گذشته هنگام آماده‌سازی زمین با مشکل کمبود آب مواجه می‌شدیم که بارندگی در این زمینه بسیار کمک کرده است.

وی با بیان اینکه کشاورزان در زمینه منابع آبی نگران نباشند، اضافه کرد: در مصرف آب باید مدیریت شود و مصرف درست آب نباید فراموش شود.

این مسؤول با اعلام اینکه گزارشی از کمبود آب در مزارع برنج مازندران نداشتیم، بیان کرد: شالیکاران در مصرف آب صرفه جویی کنند تا با مشکلی مواوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تأکید بر توجه به توصیه‌های کارشناسان و افراد صاحب‌نظر بخش کشاورزی، خاطرنشان کرد: در صورت مدیریت و صرفه‌جویی منابع آب 25 تا 30 درصد می‌توان در مصرف آب صرفه‌جویی کرد.

حیدرپور با اشاره به اینکه کشاورزان باید آب را به‌صورت نوبه‌ای مصرف کنند، یادآور شد: لازم نیست حتماً مزارع برنج پر از آب باشد بلکه به میزانی باشد که مزرعه خشکی خفیفی به خود نگیرد که به نفع محصول برنج است.

وی در پایان گفت: هیچ مشکلی در زمینه کم‌آبی و استرس آبی برای محصول برنج مازندران نیست ولی کشاورزان باید به مصرف درست منابع آبی توجه کنند.

به گزارش فارس، کشاورزان همه تلاش خود را بکار می‌گیرند تا نشاهای سبز برنج قد کشیده و تبدیل به خوشه‌های طلایی شوند و باید در این زمینه به توصیه‌های کارشناسان و صاحب‌نظران توجه کنند تا متحمل خسارت نشوند.

انتهای پیام/