logo

کد خبر : 23924
تاریخ خبر : 1396/03/25
 تعطیلی نیمی از واحدهای صنایع غذایی مازندران
رئيس انجمن صنايع غذايي و دارويي مازندران مطرح کرد:

تعطیلی نیمی از واحدهای صنایع غذایی مازندران

<p><span style="font-size: larger;">رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران گفت: تاکنون نیمی از واحدهای دارای پروانه بهره برداری صنایع غذایی در استان تعطیل شدند.</span></p>

به گزارش مازند اصناف اسماعیل خاتمی مقدم بعدازظهر چهارشنبه نشست هم‌اندیشی و بررسی مشکلات و مسائل واحدهای تولیدی غذایی شهرستان‌های مرکزی استان اظهار داشت: انجمن غذایی و دارویی استان بر مبنای دانایی محوری حرکت می‌کند و جزو علمی‌ترین و فعال‌ترین تشکل‌های صنعتی استان محسوب می‌شود و خوشبختانه کرسی انجمن در ۵ دستگاه تخصصی و نظارتی استان شامل سازمان صنعت، معاونت غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی، استاندارد، جهاد کشاورزی و دامپزشکی قوی و مؤثر است که همین اعتماد باعث هم‌افزایی، تعامل بیشتر و پیشبرد امور می‌شود.

خاتمی مقدم افزود: بانک اطلاعات صنعت غذای استان جامع‌ترین و تخصصی‌ترین آمار و اطلاعات صنایع غذایی استان به شمار می‌آید که توسط انجمن ما تدوین و منتشر شد و بر اساس ارزیابی این اطلاعات می‌توان اعلام کرد: حدود نیمی از واحدهای که تاکنون از هر دو سازمان صنعت و جهاد کشاورزی استان پروانه بهره‌برداری گرفتند تعطیل شدند.

وی افزود: همچنین با ارزیابی این بانک آماری برداشت می‌شود حدود ۶۰ درصد کل پروانه‌های بهره‌برداری واحدهای غذایی از سوی سازمان صنعت صادر و بیشترین اشتغال نیز در این واحدها اتفاق افتاد.

خاتمی مقدم بابیان اینکه با بررسی‌های به عمل‌آمده می‌توان عنوان کرد که عمده کارخانجات غذایی استان زیان ده هستند و بهره‌وری در این بخش نیز به حد مطلوب نرسیده است، خاطرنشان کرد: هشت درصد محصولات غذایی کشور (به‌غیراز آب‌معدنی) از سوی استان مازندران تأمین می‌شود.

خاتمی مقدم سپس به مشکلات و موانع اشاره و اظهار کرد؛ ما به التفات قیمت از در کارخانه تا قیمت مصرف‌کننده تولیدات صنایع غذایی تا حدود ۵۰ درصد است که می‌توان دریافت بیشتر سود را عملاً عوامل بازار توزیع می‌برند به‌ویژه آنکه تعدد فروشگاه‌ها، هزینه توزیع را به‌شدت افزایش دادند.

وی ادامه داد: توجه و اعتماد به شایعات آن‌هم در فضای گسترده مجازی در کشور ما زیاد است که متأسفانه گفتار غیرواقعی و غیر کارشناسی برخی مسئولین مزید بر علت شده و ضرر و زیان‌های هنگفتی را تاکنون به صنعت غذا وارد ساخت البته که طریق دستگاه‌های قضایی پیگیر این موضوع هستی.

وی ازجمله مشکلات را رکود و فله فروشی مطرح و خواستار رفع آن‌ها شد و انتزاع صنعت تبدیلی از وزارت صنعت و واگذاری آن به وزارت جهاد کشاورزی را اشتباهی استراتژیک خواند و از پیگیری حذف لیبل ها (برچسب قیمت‌ها) که وجود آن در هیچ کجای دنیا مرسوم نیست خبر داد.

خاتمی مقدم در ادامه خواستار تجدیدنظر در استراتژی صادرات تولیدات غذایی باارزش افزوده بالا در کشور شد.

سپس فضل اله بهمنی رئیس اداره صنعت شهرستان بابل خواستار اصلاح قیمت‌های فروش، تبلیغات سازنده و مفید رسانه‌ها برای تقویت سبد غذایی خانوارها و هم‌افزایی تشکل‌ها و سازمان‌های مربوطه و ارائه راهکارهای لازم برای برون‌رفت از مشکلات شد.

 

مهر