logo

کد خبر : 23901
تاریخ خبر : 1396/03/22
تبدیل مازندران به قطب اقتصادی کشور در صورت اجرای درست سیاست‌های اقتصادمقاومتی
شکوفايي مازندران مرهون تلفيق کشاورزي،صنعت‌و گردشگري

تبدیل مازندران به قطب اقتصادی کشور در صورت اجرای درست سیاست‌های اقتصادمقاومتی

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">پس از ابلاغ سیاست&zwnj;های اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری مردمان استان مازندران مانند رزمندگان لشکر 25 کربلا با اطاعت از ولی امر خود دراین عرصه قدم نهادند و به موفقیت&zwnj;هایی دست یافتند.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف کلیدواژه اقتصادمقاومتی چندسالی است که در کشور ما توسط مقام معظم رهبری به عنوان شعار سال اعلام می‌شود. این کلید واژه می‌تواند شاه کلید گشایش مشکلات اقتصاد کشور باشد. اقتصادمقاومتی شاید به گمان برخی به عنوان ریاضت اقتصادی است، اما بالعکس اقتصاد مقاومتی فعال و پویاست نه یک اقتصاد منفعل و بسته، چنان‌که مقاومت برای دفع موانع پیشرفت و کوشش در مسیر حرکت و پیشرفت تعریف می‌شود.

این کلید واژه به عبارتی کاهش وابستگي‌ها و تأکيد روي مزيت‌هاي توليد داخل و تلاش براي خوداتکايي است، ازاین رو با ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی توسط رهبری تمام نهادها برای تحقق این امر بسیج شدند و با ارائه طرح‌های اقتصادی و حمایت از این طرح‌ها به سمت خودکفایی و خوداتکایی داخلی حرکت کردند.

استان مازندران نیز به عنوان یک سرزمین سرسبز با آب‌وهوای معتدل، وجود دریای خزر و خاک حاصلخیز، از پتانسیل بسیار بالایی در اجرایی شدن گفتمان اقتصادمقاومتی برخوردار است.

پس از ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری، مردمان استان مازندران مانند رزمندگان لشکر 25 کربلا با اطاعت از ولی امر خود در این عرصه قدم نهادند و به موفقیت‌هایی دست یافتند.

در این میان زنان نقش بسیار مهمی در تحقق این مسیر دارند به طوری که خانم معصومه ولیپور بانوی قائمشهری با بهره‌برداری محیطی که شاید زیاد برایش مهم نبود، امروز به یک پرورش دهنده موفق گل تبدیل شده است.

به گفته وی با وجود مشكلات زيادي كه پيش روی او قرار داشت مقاومت كرده و الان حدود هفت سال است با آغاز فعاليت در پاركينگ منزل مسكوني خود با راه‌اندازي گلخانه اجاره‌اي به تأمين معيشت خانواده اهتمام دارد.

خانم ولیپور گفت: كارخود را از حيات خانه و قلمه‌زدن گلدان‌ها يكي پس از ديگري آغاز و عرضه در بازارهاي محلي و هفتگي قائمشهر، جويبار و ساري شروع كردم، تقريبا اولين مشتري گل‌هايم، كه يك سري از كاكتوس‌هاي پرورش يافته گلخانه محقرم را به ارزش يكصدهزار تومان خريداري كرد، خواهرزاده همسرم بود و اين مرا ترغیب کرد تا فعاليت گل و گياه را گسترش دهم.

وی با بیان این‌که با حدود 2ميليون تومان کار خود را شروع کردم افزود: با 2 میلیون تومانی که از فروش در بازارهاي هفتگي پس‌انداز شده بود توانستم مقداري گلدان پلاستيكی و اسكلت فلزي خريداري کنم و كمي فني‌تر در منزل خود گل پرورش دادم و سپس با وام و فروش طلاهايم زميني را اجاره كرده و گلخانه‌اي را راه‌اندازي كردم.

پرورش‌دهنده گل و گیاه با اشاره به این که زن بودن هيچ محدوديتي براي حضور در بازار كار برايم رقم نزده است گفت: انسان موفق هستم چرا كه توانستم با لطف و عنايت خداوند متعال براي خود و خانواده‌ام درآمدزایی کنم.

ولیپور به سختی‌های دوران زندگی خود اشاره می‌کند و می‌گوید: روزي فرزندم از سربازي به مرخصي آمده بود و پول زيادي نداشتم كه براي برگشت وي اختصاص دهم؛ گل‌هايم را به بازار هفتگي جويبار برده و گلدان‌ها را يكي پس از ديگري با قيمت ارزان‌تر به دست مصرف كننده رساندم و در اين روز با توكل به خدا و اقامه نماز حاجت در آغاز كار روزانه توانستم 400هزار تومان گل عرضه کنم و نزد فرزندم شرمنده نشوم.

وی در پایان گفت: با پشت‌سر گذاشتن هر مشكلي در كنار بساط گل‌هايم، سجده شكر به جا مي‌آورم و از مسئولين در جهادكشاورزي، سپاه، اموربانوان و خانواده استانداري، شهرداري‌ها تقاضا دارم اگر توان ارائه حمايت مادي به كارآفرين را ندارند لحظاتي را براي دلجويي، خدا قوت و دلگرمي به توليدگران و كارآفرينان در نظر بگيرند.

سید بهنام ذبیحی یکی دیگر از فعالان اقتصاد مقاومتی و از پرورش دهنگان موفق قرقاول در کشور و اهل شهرستان جویبار که چندسالی است وارد این عرصه شده و به گفته خودش به موفقیت‌های خوبی دست پیدا کرده است.
وی به علت ورودش به این عرصه اشاره‌کرد و گفت: به فاصله یک کیلومتر از منزل ما در جویبار می‌توان قرقاول وحشی دید، به همین دلیل به این پرنده علاقمند شدم و با یک بررسی متوجه شدم هزینه و زحمت پرورش قرقاول در قیاس با سایر طیور به طرز شگفت‌آوری ناچیز و در مقابل تقاضا برای گوشت و تخم این پرنده بسیار است.

این فعال اقتصادی افزود: کار پرورش را با خرید 7 عدد قرقاول مولد و نگهداری از آن‌ها در منزل شروع کردم‌، عمداً کار را با تعداد کم شروع کردم تا به مرور تجربه پیدا کنم و وضعیت بازار و هزینه‌های تولید نیز بهتر برای مشخص شود تا خدای نکرده ضرر نکنم.

ذبیحی خاطرنشان‌ کرد: تفاوت قرقاول با دیگر پرندگان این است که از اواخر زمستان تا اواسط تابستان تخم‌گذاری می‌کند و قیمت هر عدد تخم قرقاول بسته به شرایط بین 5 تا 35 هزار تومان به فروش می‌رسد، و باید بگویم که تخم قرقاول در حال حاضر گران‌ترین تخم در میان پرندگان است و علت آن هم تقاضای زیاد و تولید کم است و من فقط از فروش تخم قرقاول در سه ماه اول سال 20 میلیون تومان سود خالص دریافت کردم.

وی به هزینه پایین پرورش قرقاول و مقرون به صرفه بودن این کار اشاره و عنوان‌کرد: هزینه پرورش قرقاول خیلی کم است که تقریبا می‌توان آن را صفر در نظر گرفت، هزینه غذای 150 قرقاول مولد در سال رقمی کمتر از 2 میلیون تومان بوده و غذای قرقاول همان غذای مرغ است با این تفاوت که قرقاول بی‌نیاز از واکسن و فقط خوب است برای تأمین نیازهایش مولتی ویتامین دریافت کند، نگهداری از قرقاول هم بسیار آسان است.

گفتنی است گوشت قرقاول در عین لذیذبودن کمترین میزان چربی و بالاترین خواص را داراست و به همین دلیل توسط پزشکان به بیماران توصیه می‌شود.

بنابراین واضح است که می‌شود با ابتدایی‌ترین وسایل و امکانات و حتی خنده‌دارترین ایده‌ها به موفقیتی دست یافت که نه تنها وضعیت اقتصادی اشخاص بلکه شهر و استان و کشور نیز با تحولاتی روبرو خواهد شد، و این خوداتکایی در عرصه‌های مختلف می‌تواند با همت مردم و حمایت‌ نهادهای مرتبط با اقتصادمقاومتی محقق شود.

مازندران با توجه به ساحل طولانی در بحث پرورش ماهیان خاویاری، در کشاورزی، پرورش طیور، پرورش گل وگیاه، بازیافت مواد، شرکت‌های دانش بنیان و تولید محصولاتی با کیفیت و صدور آن به کشورهای حوزه دریای خزر می‌توانند به تنهایی قطب اقتصادی کشور باشد، اما سیاست نادرست برخی از مسئولان و عدم حمایت از کشاورزان و واحدهای تولیدی و وعده‌های غیر عملی موجب شد تا مقام معظم رهبری سال 96 را نیز سال تولید و اشتغال، اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل بنامد و دراین رابطه ایشان افزودند تا اقدام‌های عملی از شعار و حرف خارج شده و در تولید و اشتغال خود را نشان دهد.

اما متأسفانه مسؤولان هیچ‌گونه اقدام عملی برای حل مشکلات اقتصادی مردم انجام ندادند و این نشان می‌دهد که دولت در این زمینه با شکست مواجه شد.

به هر روی عدم توجه مسئولان به تولید از یک سو و واردات بی‌رویه از سوی دیگر موجب شد تا اقتصاد کشورمان ضعیف‌ترین دوران خود را سپری کند؛ جالب این که کشاورزی، باغداری و دامداری که در مازندران تقریبا عمومیت دارد از مصادیق بارز اقتصاد مقاومتی است که رهبر فرزانه به درستی بر اجرای اقتصاد مقاومتی اصرار دارند ولی متاسفانه مسئولان در این مورد سیاست درستی را اعمال نکردند تا در نتیجه واحدهای تولیدی متضرر و به دنبال آن عده زیادی بیکار شوند و نهایتاً در این چند سال سرانجام سختی بر کشور و استان سرسبزمان تا کنون رقم بخورد....

 

بلاغ