مازند اصناف : به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اداره کل روابط عمومی و تشریفات قوه قضاییه، رئیس قضاییه امروز در دیدار با رئیس و قضات دادسرای انتظامی قضات با تأکید بر اینکه دستگاه قضایی از ارکان اصلی نظام اسلامی است، از دادسرای انتظامی قضات نیز به عنوان رکن مؤثر دستگاه قضایی نام برد و گفت: با چنین نگاهی قطعاً میتوان به روشنی جایگاه و اهمیت بالای کار دادسرای انتظامی قضات را درک کرد.
آیتالله آملی لاریجانی «قوه قضاییه سالم و مقتدر» را مرهون داشتن ابزار مناسب دانست و افزود: دادسرای انتظامی قضات حسب قانون نقش بسیار پر رنگی در رسیدن به قوه قضاییه سالم و مقتدر دارد.
رئیس قوه قضاییه به «قانون نظارت بر رفتار قضات» و وظایف و اختیارات دادسرای انتظامی مبتنی بر این قانون اشاره و تأکید کرد: مطابق قانون نظارت بر رفتار قضات، وظایف سنگینی بر دوش دادسرای انتظامی قضات گذاشته شده است که اخلاص، پشتکار و تلاش بیوقفه قضات این دادسرا را در تحقق این وظایف که همان نظارت جدی و مستمر بر رفتار و عملکرد قضات است، میطلبد.
آیتالله آملی لاریجانی افزود: در اهمیت و حساسیت وظایف قضات دادسرای انتظامی قضات همین بس که کار این مجموعه، قضاوت درباره عملکرد قضات است و البته این مسئله مستلزم رعایت نکات و شرایط خاصی است.
رئیس دستگاه قضا«توجه جدی به حفظ استقلال قضات» را یکی از مهمترین نکاتی دانست که باید در روند رسیدگی به تخلفات احتمالی قضات به آن توجه شود.
وی گفت: به عنوان رئیس قوه قضاییه همواره مدافع حفظ استقلال قاضی و دستگاه قضایی بودهام مگر اینکه در مواردی آرایی خلاف شرع صادر شده باشد که موظف به مخالفت با چنین آرایی هستم.
رئیس قوه قضاییه تأکید کرد: روند بازرسیها و نظارتهای دادسرای انتظامی قضات نباید به گونهای صورت گیرد که شجاعت قاضی را سلب و به استقلالش خدشه وارد کند.
آیت الله آملی لاریجانی با تأکید بر تذکر دادن درباره تخلفات جزئی و شکلی قضات در صدور آراء خواستار برخورد جدی با تخلفاتی شد که موجب تغییر آرا و احجاف به مردم میشود.
رئیس قوه قضاییه افزود: باید از ورود به حریم خصوصی قضات به بهانه پیگیری و نظارت بر رفتار و عملکرد آنان و به احتمال وقوع تخلف و خطا پرهیز و در عین حال با جرایم و عملکردهایی که موجب تأثیرگذاری ناصواب در صدور رأی میشود، برخورد جدی و قاطع شود.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه گاه ممکن است تخلفات، خطاها و برخوردهای نامناسب معدودی از قضات را به پای تمام قوه قضاییه بنویسند و دادسرای انتظامی قضات به همراه سایر ارکان نظارتی این قوه وظیفه دارند ضمن برخورد با قضات متخلف موجب اعتماد بیش از پیش افکار عمومی به دستگاه قضایی شوند، به ضرورت بازدارندگی احکام این دادسرا نیز اشاره کرد و گفت: این مسئله حساب معدود قضات متجری شده در دستگاه قضا را از اکثریت قضات پاکدامن، شریف و پرتلاش و عادل جدا میکند.
رئیس قوه قضاییه تأکید کرد: قوه قضاییه از طریق نظارت، بازرسی و پیگیری عملکرد قضات و اطلاع رسانی نتایج آن به مردم، به آنان بگوید و اطمینان دهد که خودش تخلفات احتمالی را میبیند و فضای تخلف را از قضات میگیرد.
آیت الله آملی لاریجانی «مجموعه فعالیتهای انجام شده در قوه قضاییه را با وجود برخی کاستیها و مشکلات، بسیار ارزشمند دانست» و افزود: بسیاری از مردم با مفاهیم حقوقی و وظایف قوه قضاییه و شرایط و نحوه خدمت رسانی قضایی آشنا نیستند و حتی برخی افراد خاص نیز اطلاع ندارند که قوه قضاییه چگونه عمل میکند و حتی نمیدانند که قوه قضاییه دارای قانون، ساختار و تشکیلات نظارت بر عملکرد قضات است و اینگونه مسایل مناسب است که به خوبی اطلاع رسانی شود.
در ابتدای این جلسه حجت الاسلام والمسلمین شفیعی دادستان انتظامی قضات با ارایه گزارشی از عملکرد این دادسرا از رسیدگی به سه هزار و 121 پرونده در شش ماه نخست امسال خبر داد و گفت: مجموع پروندههای بررسی شده در شش ماه نخست امسال منجر به صدور رأی تعلیق در 3 درصد از این پروندهها شده است.