logo

کد خبر : 23744
تاریخ خبر : 1396/03/19
رهاسازی 97 میلیون تن بچه ماهی در دریای خزر
مدير کل شيلات مازندران خبر داد

رهاسازی 97 میلیون تن بچه ماهی در دریای خزر

<p><span style="font-size: larger;">مدیر کل شیلات مازندران از رهاسازی 97 میلیون تن بچه ماهی در دریای خزر خبر داد.</span></p>

به گزارش مازند اصناف حسینعلی رستمی مدیرکل شیلات مازندران نیز در گفت‌و‌گو با بلاغ اظهار کرد: حفظ محیط زیست از اولویت‌های همه مردم جهان است و با توجه به اینکه دریاچه ارومیه را توانستیم تا اندازه‌ای احیا کنیم، امیدواریم رودخانه‌های استان مازندران را نیز به عنوان منبع اصلی دریای خزر شکوفا شود.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته با یک شیل آغاز به کار کردیم اما امسال با 14 شیل در حال ادامه روند پاکسازی روخانه‌ها و احیای آن هستیم، افزود: در این زمینه در حال فرهنگ‌سازی در میان مردم و مسؤولان هستیم و امیدواریم تا زیستگا‌ه‌ها و شیل‌گذاری را افزایش دهیم که دولت در این زمینه اقدامات مناسبی انجام داد.

مدیرکل شیلات مازندران خاطرنشان کرد: اثرات فرهنگی اقدام احیای رودخانه می‌تواند در افزایش تولید ماهی‌ها موثر باشد.

رستمی گفت: امسال در زمینه رهاسازی حدود 97 میلیون تن تولید داشتیم به طوری که در گذشته 67 میلیون تن بود و می‌توان این میزان را افزایش داد و در آینده صید پره ها و برداشت ماهی برای حاشیه نشینان افزایش می‌یابد.

وی اظهار کرد: برای شیل‌گذاری و به منظور حفاظت از رودخانه و حقوق بیت‌المال، بر روی  12 رودخانه مطالعه انجام شد و در حال حاضر روند مناسبی را در پیش داریم.

مدیرکل شیلات مازندران گفت: مسؤولان و حاکمیت در تلاش هستند تا رودخانه‌ها و معادن شن و ماسه کنار رودخانه‌ها را جمع‌آوری کنند تا دریای‌مان احیا شود.

رستمی با بیان اینکه امروز بیش از 3 میلیون و 500 قطعه بچه ماهی وارد دریا شد، افزود: روش انتقال ماهی‌های نوزاد به دریا به این صورت است که در انتهای استخر پرورش ماهی دریچه‌ای وجود دارد که در خروجی استخر به آنها غذادهی می‌شود تا ماهی‌ها با تلاقی آب رودخانه و حوضچه از آن خارج می‌شود.

وی با اشاره به اینکه امسال تعداد مولد کمتر اما کیفیت بیشتر بود، گفت: در سال آینده حدود 200 میلیون لارو ماهی سفید و 20 میلیون کپور در تولید می‌شود.

مدیرکل شیلات مازندران در پایان تصریح کرد: در دنیا بازسازی ‌به صورت نیمه مصنوعی انجام می‌شود که تعداد مولد کمتر است اما در سال آینده با توجه به روش‌هایی که متخصصان این بخش فرا گرفتند در حدود 200 میلیون لارو تولید می‌شود.