logo

کد خبر : 23654
تاریخ خبر : 1396/03/15
رشد ۸.۶ درصدی ترانزیت در سال ۹۶

رشد ۸.۶ درصدی ترانزیت در سال ۹۶

<p><span style="font-size: larger;">سازمان راهداری آمار ترانزیت انجام شده در دو ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۶ را اعلام کرده که این رقم رشد ۸.۶ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می&zwnj;دهد.</span></p>

به گزارش مازند اصناف در فروردین‌ و اردیبهشت‌ سال ۱۳۹۶ حدود ۱۴۴۰ هزار تن کالا از ۲۲ مرز زمینی و ۱۰ مرز آبی کشور جابه‌جا شده که رشد حدود ۹ درصدی را ثبت کرده است. این در شرایطی به دست آمده که با توجه به وضعیت سیاسی بعضی از کشورهای منطقه عملا ایران توانسته با حفظ ثبات خود حرکت در مسیر توسعه ترانزیت را ادامه دهد.

در طول مدت مذکور حدود یک میلیون و ۸۱ هزار تن از کالاهای جابه‌جا شده به مواد غیرنفتی و حدود ۳۵۷ هزار تن نیز به مواد نفتی اختصاص یافته است. از مرزهای فعال ایران در دو ماهه ابتدای سال بیش از ۶۰ درصد از آمار ترانزیت مربوط به سه پایانه مرزی می‌شود.

طبق اعلام سازمان راهداری، بندر شهید رجایی و بندرعباس با جابه‌جایی بیش از ۵۰۰ هزار تن کالا حدود ۳۵ درصد از کل فعالیت‌های ترانزیتی کشور را به خود اختصاص داده‌اند. پس از آن مرزهای پرویزخان با ۱۵ درصد و بازرگان با حدود ۱۲ درصد در رده‌های بعدی قرار دارند.

بیشترین حجم تردد در طول این مدت مربوط به کامیون‌های ترانزیتی حامل بار از سمت امارات به مقصد افغانستان بوده است. در طول این مدت در خاک ایران تردد بیش از ۴۷ هزار کامیون ایرانی، ۱۰ هزار کامیون ترک و ۵۳۰۰ کامیون عراقی ثبت شده و مابقی جابه‌جایی ها را کامیون‌های دیگر کشورها ثبت کرده‌اند.

در طول دو ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۶ مازوت اصلی‌ ترین کالای ترانزیتی در ایران بوده و پس از آن برنج و پنبه قرار داشته است.

از نظر عملکرد استانی نیز مرزهای استان هرمزگان با جابه‌جایی بیش از ۶۶۴ میلیون کیلوگرم کالا در جایگاه نخست هستند و پس از آن مرزهای استان کرمانشاه و آذربایجان غربی قرار گرفته‌اند.

/ایسنا