logo

کد خبر : 23582
تاریخ خبر : 1396/03/14
 سرمایه‌گذاری 1000 میلیاردی در بندر کاسپین

سرمایه‌گذاری 1000 میلیاردی در بندر کاسپین

<p><span style="font-size: larger;">معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد انزلی ضمن تشریح آخرین وضعیت بندر کاسپین از بهره&zwnj;برداری کامل این پروژه در اسکله&zwnj;های مختلف تا پایان ...<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد انزلی ضمن تشریح آخرین وضعیت بندر کاسپین از بهره‌برداری کامل این پروژه در اسکله‌های مختلف تا پایان شهریورماه سال جاری خبر داد. بنا به گفته مجید فاتحی،‌ برای اسکله مارینا در منطقه آزاد انزلی که بزرگ‌ترین اسکله تفریحی ایران در دریای خزر است، در فاز اول ۵۰‌میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صورت گرفته است و در مجموع این پروژه دارای چند فاز است که بخش مربوط به ساخت موج‌شکن و زیرساخت اسکله توسط سازمان منطقه آزاد با مشارکت بخش خصوصی مدنظر قرار گرفته و فازهای دیگر پروژه در اختیار بخش خصوصی است.

افتتاح مجتمع بندری کاسپین با حضور رئیس‌جمهور

در فروردین سال جاری، دو پست از اسکله‌های مجتمع بندری کاسپین منطقه آزاد انزلی به عنوان بزرگ‌ترین بندر ایران در دریای خزر و بزرگ‌ترین پروژه زیرساختی مناطق آزاد کشور افتتاح و عملیات اجرایی احداث اسکله مارینا به عنوان بزرگ‌ترین اسکله گردشگری دریای خزر و همچنین بزرگ‌ترین آکواریوم و باغ خزندگان ایران در این منطقه با مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی آغاز شد. مجتمع بندری کاسپین در فاز نهایی دارای ۲۲ پست اسکله با ظرفیت ۱۵‌میلیون تن خواهد بود و اسکله‌هایی که با حضور رئیس‌جمهور به بهره‌برداری رسید، هر یک به طول ۱۷۵ متر بوده که یک پست آن اسکله تجاری با سرمایه‌گذاری مستقیم سازمان مناطق آزاد و دیگری اسکله نفتی دلفین با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ساخته شده است.

 

ارزش سرمایه‌گذاری سازمان منطقه انزلی در احداث این مجتمع بندری ۷۰۰‌میلیارد تومان و همچنین میزان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حدود ۳۰۰‌میلیارد تومان است.همچنین مجتمع گردشگری دریایی مارینای منطقه آزاد انزلی دارای بخش‌هایی نظیر اسکله قایق‌های تفریحی، هتل، رستوران دریایی، مرکز ورزش‌های دریایی و امکانات تفریحی مرتبط با ساحل و دریا است. این مجتمع به عنوان بخشی از مجتمع بندری کاسپین تا پایان سال جاری به اتمام خواهد رسید که امکان پهلوگیری ۳۵۰ قایق مسافری - تفریحی به صورت همزمان و کشتی کروز در این اسکله فراهم می‌شود. بزرگ‌ترین پروژه آکواریوم و باغ خزندگان کشور نیز با سرمایه‌گذاری ۳۰‌میلیون یورویی خارجی احداث می‌شود که این پروژه گردشگری در مدت ۳۶ ماه در فضایی به مساحت ۱۰‌هزار متر مربع ساخته خواهد شد که شامل بزرگ‌ترین آکواریوم و باغ خزندگان کشور است.

50‌ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در فاز اول اسکله مارینا


معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد انزلی از بهره‌برداری کامل این پروژه در اسکله‌های مختلف تا پایان شهریورماه سال جاری خبر داد. مجید فاتحی با اشاره به افتتاح اسکله مارینا در منطقه آزاد انزلی، گفت: برای اسکله مارینا در منطقه آزاد انزلی که بزرگ‌ترین اسکله تفریحی ایران در دریای خزر است، در فاز اول ۵۰‌میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صورت گرفته است و در مجموع این پروژه دارای چند فاز است که بخش مربوط به ساخت موج‌شکن و زیرساخت اسکله توسط سازمان منطقه آزاد با مشارکت بخش خصوصی مدنظر قرار گرفته و فازهای دیگر پروژه در اختیار بخش خصوصی است.

او در مورد آخرین وضعیت بندر کاسپین نیز، بیان کرد: دو پست از اسکله‌های بندر کاسپین با حضور رئیس‌جمهوری افتتاح شد و هم‌اکنون در حال انتخاب پیمانکار تخلیه و بارگیری برای بندر هستیم چرا که امورات مربوط به تخلیه و بارگیری پروژه به بخش خصوصی واگذار شده است و در این رابطه فراخوان‌های لازم صادر شده تا فعالان بخش خصوصی بتوانند این بخش از کار را بر عهده بگیرند. معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد انزلی با اشاره به اینکه دو پست از اسکله‌های بندر کاسپین افتتاح شده است، گفت: سه پست دیگر از اسکله‌های بندر کاسپین با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حال انجام است و مجموعا تاکنون چهار پست از اسکله‌ها با سرمایه‌گذاری ۳۰۰‌میلیارد تومانی بخش خصوصی مدنظر قرار گرفته است.

علاوه بر این باید خاطرنشان کرد که بخش سرمایه‌گذار در این پروژه بخش خصوصی داخلی بوده است که از نکات قابل اشاره در مورد پروژه بندر کاسپین است. فتاحی ادامه داد: در مورد سایر اسکله‌هایی که در طرح جامع بندر کاسپین لحاظ شده است، سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی متفاوت بسیاری پس از افتتاح دو پست اولیه از اسکله‌های این بندر توسط رئیس‌جمهوری درخواست همکاری کردند و با توجه به اینکه اسکله‌ها محدود هستند در حال مذاکره و رایزنی با سرمایه‌گذاران هستیم. در نهایت نیز بهترین مجموعه‌ای که می‌تواند پروژه را به بهره‌برداری برساند، به منظور تحویل آن انتخاب می‌شود.

او با بیان اینکه بندر کاسپین با رویکرد توسعه صادرات به کشور ساخته شده است، عنوان کرد: معتقدیم این بندر نقش مهمی در توسعه اقتصادی منطقه دارد و می‌تواند به موتور محرک اقتصادی در دریای خزر تبدیل شود. معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد انزلی با اشاره به اینکه بندر کاسپین شامل دو فاز بوده که یک فاز آن مربوط به موج‌شکن‌ها و زیرساخت‌هاست که توسط سازمان منطقه آزاد انزلی مدنظر قرار گرفته است، اظهار کرد: تاکنون بر اساس سرمایه‌گذاری به روز شده‌ای که مدنظر قرار گرفته،‌هزار‌میلیارد تومان اعتبار لحاظ شده است که بخشی از آن را سازمان منطقه آزاد تقبل کرده و بخش دیگر نیز که شامل ۳۰۰‌ میلیارد تومان است، توسط بخش خصوصی فراهم شده است.

فتاحی افزود: سایر سرمایه‌گذاری‌ها درمورد بندر کاسپین، سرمایه‌گذاری‌های مربوط به ساخت موج‌شکن‌ها و زیرساخت‌ها نخواهد بود چرا که موج‌شکن‌ها ساخته شده و حوضچه آرامش نیز به مرحله بهره‌برداری رسیده است، بنابراین مابقی سرمایه‌گذاری در اسکله‌ها صورت می‌گیرد و اسکله‌ها شامل اسکله‌های سوختی، گردشگری و... خواهد بود که هر کدام سرمایه‌گذاری خاص خود را می‌طلبد. او با تاکید بر اینکه فرصت‌های سرمایه‌گذاری امکان‌سنجی شده بندر کاسپین به‌طور کامل از سوی سازمان منطقه آزاد انزلی مدنظر قرار گرفته است، یادآور شد: این برنامه‌ توسط سازمان منطقه آزاد انزلی تدوین شده و قطعا پس از انتخاب پیمانکار تخلیه و بارگیری، تصور بر این است که تا شهریورماه سال جاری عملیات نهایی انجام شود و پروژه به بهره‌برداری کامل برسد.

ایران جیب