logo

کد خبر : 23317
تاریخ خبر : 1396/03/03
مرزنشینان گروگان مافیای قاچاق شده‌اند

مرزنشینان گروگان مافیای قاچاق شده‌اند

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">یک کارشناس اقتصادی گفت: منفعت گروه های مافیای قاچاق، در پایین نگه داشتن وضعیت اقتصادی مرزنشینان است تا بتوانند تسهیلات و معافیت های اعطایی دولت برای رونق مناطق مرزنشین را جذب خود کنند.</span></p>

به گزارش مازند اصناف محمد حسین برخوردار در گفتگو با تسنیم، ضمن اشاره به مطالبات اقتصادی اقشار آسیب پذیر از دولت دوازدهم اظهار داشت: با اعلام نتایج انتخابات، باید بگوییم که دوره وعده و وعیدهای انتخاباتی و شعارهای جذاب و موج آفرین به سر رسیده و مردم منتظر تحرک دولت برای حمایت از اقشار آسیب پذیر هستند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: فارغ از پرداخت یارانه های نقدی، دولت باید برای حمایت از اقشار ضعیف و محروم، برنامه دیگری را مدنظر قرار دهد. این موضوع به ویژه در خصوص روستائیان، عشایر، مرزنشینان و زنان سرپرست خانواده از اهمیت و حساسیت بیشتری برخوردار است و قطعا با توجه به افزایش بلوغ سیاسی در کشور، مردم موضوع را رصد خواهند کرد.

وی با اشاره به وضعیت مرز نشینان تصریح کرد: آن ها، هموطنان ما هستند که اغلب با دشواری معاش خود را تامین می‌کنند و برخی تصور می کنند که با چشم پوشی از رونق فعالیت های بازرگانی غیر رسمی در این مناطق، یا با پرداخت یارانه های نقدی می توان به معیشت ایشان کمک کرد، ولی این ذهنیت از اساس نادرست است.

به گفته برخوردار، تا زمانی که مشوق های فعالیت رسمی و شناسنامه دار برای این مناطق ایجاد نشود و زیرساخت‌های اصلی اقتصادی، اجتماعی برای آن ها فراهم نشود، حمایت های غبارآلود یا پرداخت های نقدی به نتیجه نخواهد نرسید و سطح زندگی این عزیزان بهبود پیدا نخواهد کرد.

برخوردار ادامه داد: امروز شاهد آن هستیم که علی رغم تسهیلات ویژه مرزنشینان، بدلایل مختلف، آن ها نتوانسته اند از تسهیلات تعیین شده از سوی دولت ها به منظور ارتقاء کیفیت زندگی خود بهره برداری کنند و با گذشت این همه سال، هنوز هم جزء اقشار آسیب پذیر هستند.

وی با تاکید بر این نکته که این تسهیلات و معافیت ها به نام مرزنشینان و به کام مافیای قاچاق است، اضافه کرد: بی شک عده‌ای سودجو و فرصت طلب از امتیازاتی که دولت برای مرزنشینان تعریف کرده، سوء‌استفاده می کنند و با پرداخت های ناچیز، از افراد مرزنشین به منظور امور لجستیک کالاهای قاچاق استفاده می کنند. و در نهایت، مرزنشینان بازهم همان گروه های آسیب پذیر باقی مانده اند. خصوصا این که خلا بسترهای آموزشی نیز در این مناطق، بیداد می کند.

به گفته برخوردار، سود ومنفعت قاچاق، در جیب گروه های مافیایی متمرکز در مناطق مرزنشین می رود و این درحالی است که خود مرزنشینان از حداقل امکانات اقتصادی، بهداشتی و آموزشی بی بهره می مانند. با این رویه، این مناطق هیچ گاه رنگ آبادانی را به خود نخواهند دید، چرا که منفعت مافیای قاچاق، در پایین نگه داشتن سطح اقتصادی مرزنشینان است.

برخوردار اضافه کرد: واقعیت این است که تجربه این چند سال نشان داد که پرداخت یارانه ها به صورت نقدی و همچنین تخصصی تسهیلات بدون برنامه ریزی و توجه به الزامات اولیه آن، نمی تواند مشکلات اقشار آسیب پذیر و محروم را پوشش دهد. و دولت باید به صورت ریشه ای، به این موضوع بپردازد و خانواده های ضعیف را حمایت کند.به طوری که این حمایت ها باید به گونه ای باشد که در دسترس این اقشار قرار گیرد، نه اینکه فرصت طلبان و گروه های سازماندهی شده مافیایی که همواره به گروه های قدرت وصل هستند، بتوانند این تسهیلات را به نام اقشار آسیب دیده، جذب خود کنند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: چرخه اقتصاد در مناطق مرزنشین باید به سرعت بازبینی شود و تجربیات جهانی نیز در این بازبینی مورد توجه قرار گیرد. به طوری که دولت متولی اصلی تامین زیرساخت های لازم برای توسعه کارآفرینی و تاسیسات زیربنایی برای رونق تولید در مناطق مرزنشین بوده و نسبت به آن گزارش های دوره ای ارائه کند، نه اینکه با قانونی کردن مبادلات تجاری، سعی کند صورت مساله را پاک کند.