logo

کد خبر : 23216
تاریخ خبر : 1396/03/01
 بیشتر کمباین‌های مازندران چینی و نامناسب برای کشاورزی استان هستند/ اعزام کمباین‌های مازندران به 10 استان کشور
مديرعامل اتحاديه کمباين داران مازندران:

بیشتر کمباین‌های مازندران چینی و نامناسب برای کشاورزی استان هستند/ اعزام کمباین‌های مازندران به 10 استان کشور

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">مدیرعامل اتحادیه کمباین&zwnj;داران مازندران با بیان اینکه این تشکل صنفی دارای 10 شرکت تعاونی در سطح شهرستان&zwnj;های استان است، گفت: 810 کمباین&zwnj;دار غلات و 346 کمباین&zwnj;دار برنج عضو اتحادیه کمباین&zwnj;داران مازندران هستند.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ برزو بابایی با حضور در پایگاه خبری بلاغ طی گفت‌وگویی اظهار کرد: صدور و تعویض دفترچه، شناسنامهدار شدن کمباین‌ها، تامین سوخت، بیمه و تجهیز و بازسازی کمباین‌ها جزو وظایف تعریف شده اتحادیه کمباین‌داران مازندران است.

وی افزود: 75 درصد کمباین‌های مازندران عمر بالای 15 سال دارند و 15 درصد نیز بیش از 20 سال فعالیت کرده‌اند.

مدیرعامل اتحادیه کمباین‌داران مازندران با بیان اینکه نوسازی و تجهیز کمباین‌ها نیازمند تسهیلات دولتی است، تصریح کرد: امسال دو هدف اصلی را در نظر گرفته‌ایم تا بتوانیم ریزش و ضایعات کمباین‌ها را در زمان برداشت کنترل و انتقال کمباین‌ها به 10 استان دیگر را سامان‌دهی و سازماندهی کنیم.

عضو ستاد برداشت شمال کشور گفت: معیانه فنی و بازدیدهای دوره‌ای از کمباین‌های مازندران به صورت مسمتر توسط کارشناسان جهاد کشاورزی و اتحادیه در فصول برداشت انجام می‌شود.

*برگزاری دوره‌های آموزشی متعدد

مدیرعامل اتحادیه کمباین‌داران مازندران به دوره‌های آموزشی این تشکل اشاره و بیان کرد: 44 جلسه آموزشی در مرکز استان و شهرستان‌ها برای برداشت کلزا، غلات، جو و گندم برگزار شد، همچنین تا به الان 22 جلسه آموزشی نیز برای کمباین‌داران برداشت برنج برگزار شده است.

http://www.bloghnews.com/images/docs/000290/n00290551-r-b-003.jpg


بابایی با بیان اینکه 95 درصد برداشت برنج اراضی شالیزاری مازندران توسط کمباین‌های زنجیره‌ای انجام شده است، اضافه کرد: سال گذشته بیش از 60 هزار هکتار از اراضی گندم و 11 هزار هکتار از اراضی کلزای استان نیز توسط کمباین‌های مازندران برداشت شده است.

وی خاطرنشان کرد: نیمی از هزار و 200 دستگاه کمباین مازندران قادر به برداشت تمامی اراضی کشاورزی استان خواهند بود و کشاورزان مشکلی در بحث برداشت نخواهند داشت.

بابایی تجربه اتحادیه کمباین‌داران مازندران را در معاینه فنی سه ساله دانست و تاکید کرد: در سال 94 برای اولین بار در کشور بیش از 800 نفر از کمباین‌داران پس از شرکت در دوره‌های آموزشی کارت گواهی مهارت دریافت کردند.

وی اظهار کرد: از میان این افراد، 35 نفر پس از گذراندن آزمون موفق به اخذ کارت کارشناسی شدند که در حال حاضر 6 نفر از آن‌ها کارشناس مکانیزاسیون هستند.

*کمباین‌های مازندران ریزش 4 درصدی دارند

وی با بیان اینکه بیش از 2 هزار و 100 دستگاه کمباین توسط اتحادیه کمباین‌داران معاینه فنی شده‌اند، تصریح کرد: این معاینه فنی جوازی بر ارائه 4 میلیون و 400 هزار لیتر سوخت یارانه‌ای به کمباین‌داران استان بود.

http://www.bloghnews.com/images/docs/000290/n00290551-r-b-001.jpg


بابایی از افزایش رضایت کشاورزان نسبت به بهبود عملکرد کمباین‌های استان خبر داد و بیان کرد: کمباین‌های داخلی ساخت دهه‌های 60 تا 80 به هیچ وجه ریزش بالای 10 درصد ندارند و آماری اعلام شده وزارت جهاد کشاورزی اشتباه است.

وی افزود: کمباین‌داران مازندران قبل از برداشت دستگاه خود را بررسی و تعمیر می‌کنند، این به غیر از معاینه فنی کارشناسان اتحادیه و سازمان جهاد کشاورزی است، به همین خاطر ریزش غلات در کمباین‌های مازندران از میانگین جهانی 4 درصد نیز کمتر است.

عضو ستاد برداشت شمال کشور گفت: چگونه مقدار ریزش کمباین‌های مازندران در شمال کشور با مقدار همان کمباین در جنوب کشور توسط وزارت خانه متفاوت اعلام می‌شود، این موضوع نشان می‌دهد آمارهای اعلامی درست نیست.

بابایی با اشاره به صادرات کمباین مازندران به دیگر استان‌های کشور، گفت: 600 تا 800 دستگاه از کمباین‌های مازندران در طول سال به 10 استان کشور اعزام می‌شوند.

http://www.bloghnews.com/images/docs/000290/n00290551-r-b-002.jpg


مدیرعامل اتحادیه کمباین‌داران مازندران در پاسخ به این پرسش که چه تمهیدی برای جلوگیری از انتقال آفت‌های گیاهی دیگر استان‌ها توسط کمباین‌های مازندران به مزارع استان در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: تمامی کمباین‌های اعزامی قبل از بازگشت و ورود به استان قرنطیه شده و شست‌وشو می‌شوند تا بیماری‌ها و بذر علف‌های هرز به مازندران وارد نشود، در همین راستا نیز همکاری مناسبی با پلیس راهور داریم.

بابایی نوسازی ناوگان کمباین مازندران را در سال 92 خوب توصیف کرد و گفت: بیش از 850 میلیارد تومان تسهیلات برای نوسازی کمباین‌های برداشت برنج با تسهیلات 15 درصد تخصیص یافت و آماده ارائه این تسهیلات به کمباین‌داران هستیم.

*کمباین‌های چینی برداشت برنج بی‌کیفیت هستند

وی 95 درصد کمباین‌های غلات استان را تولید داخل دانست و گفت: کمباین‌های وارداتی عمدتا کیفیت خوبی ندارند و ریزش غلات در آنها بسیار بالا است.

مدیرعامل اتحادیه کمباین‌داران مازندران عمده کمباین‌های برنج را وارداتی توصیف کرد و گفت: در حال حاضر 8 واردکننده این محصول به کشور به 20 واردکننده رسیده که از کیفیت خوبی برخوردار نیستند.

http://www.bloghnews.com/images/docs/000290/n00290551-r-b-000.jpg


بابایی عمده کمباین‌های برنج را ساخت چین دانست و گفت: این کمباین‌ها برای مزارع برنج چین طراحی شده و عملا در استان مازندران برای برداشت از کیفیت خوبی برخوردار نیستند.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه کمباین برنج ساخت داخل نداریم، 90 درصد نیاز کشور به این دستگاه‌ها از چین تامین می‌شود و باید به صورت مستمر معاینه و کنترل شوند تا ضایعات و ریزش آن‌ها به بیش از 3 درصد نرسد.

مدیرعامل اتحادیه کمباین‌داران مازندران با بیان اینکه در هر مکانی نیاز به دوره آموزشی باشد اتحادیه، کارشناسان مربوط را اعزام می‌کند، اظهار کرد: با حمایت سازمان جهاد کشاورزی مازندران در بحث آموزش مشکل خاصی نداریم و در نظارت بر فعالیت کمباین‌های نیز به صورت جدی ورود پیدا کرده‌ایم.

بابایی در پایان از کشاورزان خواست در بحث برداشت برنج توجه بیشتری داشته باشند و گفت: برداشت مکانیزه موجب کاهش ضایعات و هزینه‌های برداشت نسبت به برداشت سنتی خواهد شد و سود بهتر و بیشتری را نصیب آن‌ها خواهد کرد.