به گزارش مازند اصناف و به نقل از بنکر ، سایت کیتکو در مورد اثرات این توافق نوشته است:« این توافق نه تنها باعث خواهد شد که در پی افزایش عرضه نفت ایران، دست یابی به نفت بیشتری در بازارها میسر شود بلکه ریسک های ژئوپلیتیکی منطقه خاورمیانه را به شدت کاهش خواهد داد.
ایران و آمریکا در طی سی سال گذشته رابطه دیپلماتیک پر فراز و نشیبی را داشتند. در نتیجه در روز دوشنبه بازار طلا شاهد افزایش فروش طلاهای خریداری شده به هدف ذخیره سازی و سپر تورمی بود. از سوی دیگر باید به این نکته نیز اشاره کرد که به دلیل همزمانی تعطیلات رسمی آمریکا در روز پنج شنبه هفته جاری، فعالیت های معاملاتی و حجم آن ها در این هفته کاهش خواهد یافت.» البته پس از فروکش کردن تب اخبار ایران و آغاز به کار بازارهای آسیایی، بازار اندکی روند صعودی گرفت و تا کانال 1255 دلار صعود کرد. تا لحظه تدوین این خبر هر اونس طلای جهانی به قیمت 1251.40 در بازارهای جهانی معامله می شود.
به نظر می رسد که این روند تا انتهای روز کاری دوشنبه در بازارها ادامه یابد و طلا در همین محدوده فعلی باقی بماند. همچنین تحلیل های تکنیکال نیز نشان می دهد همچنان فرصت برای کاهش قیمت طلا وجود دارد. براین اساس اتحادیه طلا و صراف تهران به نقل از موسسه بین المللی شارپس پیکسلی عنوان کرده است که نگرانی نسبت به متوقف شدن سیاست های محرک پولی از سوی فدرال رزرو آمریکا است. بر اساس این گزارش نگرانی ها نسبت به متوقف شدن محرک پولی 85 میلیارد دلاری فدرال رزرو فشار زیادی را بر قیمت جهانی طلا وارد کرده است. تحلیل تکنیکال شارپس پیکسلی نشان می دهد که ناکامی طلا در رسیدن به سطح قیمتی 1251 دلاری موجب می شود تا قیمت این فلز گرانبها طی هفته جاری نیز کاهش یابد. احتمال متوقف شدن سیاست های محرک پولی فدرال رزرو نیز تاثیر زیادی بر افزایش فروش طلا در بازارهای جهانی داشته است. اگر قیمت طلا نتواند سطح حمایتی 1220 دلاری را حفظ کند به زودی قیمت طلا به کمتر از 1100 دلار در هر اونس کاهش خواهد یافت. قیمت جهانی طلا پس از رشد متوالی در 12 سال گذشته از ابتدای امسال تاکنون بیش از 26 درصد کاهش یافته است. گزارش نشریه بیزینس ویک هم نشان می دهد قیمت طلا طی هفته های آینده باید همچنان در مسیر نزولی باشد. نشریه بیزینس ویک در تحلیلی به بررسی علل اصلی افت شدید قیمت جهانی طلا در سال 2013 میلادی پرداخته است. قیمت طلا از ابتدای امسال تاکنون بیش از 26 درصد و نسبت به اوج آن در سال 2011 میلادی بیش از 35 درصد کاهش داشته است.به نظر می رسد مهمترین عامل موثر بر افت شدید قیمت طلا در ماه های اخیر کاهش نرخ تورم در اقتصاد جهانی است و این مساله تاثیر زیادی بر ادامه روند نزولی قیمت طلا داشته است. کاهش تورم در اقتصاد جهانی تقاضا برای خرید طلا را به شدت کاهش داده است. تازه ترین آمارهای منتشر شده توسط موسسه مالی جی پی مورگان نیز نشان می دهد که نرخ تورم در 30 کشور که مجموعا 90 درصد تولید اقتصادی جهان را در اختیار دارند رو به کاهش است. نرخ تورم اقتصاد جهانی در سال 2011 میلادی به بیش از 4 درصد رسیده و این رقم از آن زمان تاکنون روندی نزولی داشته است. نرخ تورم اقتصاد جهانی در ماه فوریه امسال تنها 2.5 درصد رشد داشته است.
خبر خوب
ادامه نزول قیمت طلا بهای سکه در بازار تهران را به شکل چشمگیری کاهش داده است. پیش بینی می شود این روند نزولی طی روزهای آینده نیز ادامه پیدا کند.
خبر بد
با ادامه کاهش قیمت طلا در بازارهای جهانی ارزش دارایی های ایران نیز همچنان کاهش می یابد. در دولت گذشته بخش مهمی از دارایی های ایران به طلا تبدیل شده بود.