logo

کد خبر : 22665
تاریخ خبر : 1396/02/10
فعالیت مراکز فله‌فروشی شیر خام در مازندران غیرقانونی است‌
رئيس انجمن صنايع غذايي و دارويي مازندران:

فعالیت مراکز فله‌فروشی شیر خام در مازندران غیرقانونی است‌

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران با اشاره به اینکه ۷۰ درصد از صنایع غذایی این استان را صنایع کوچک تشکیل می&zwnj;دهند، گفت: فعالیت مراکز فله&zwnj;فروشی شیرخام به صورت غیرقانونی و بهداشتی است.</span></p>

به گزارش مازند اصناف اسماعیل خاتمی مقدم عصر امروز در نشست مشترک اعضا هیئت مدیره انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران با بیان اینکه سهم غذا در هزینه خانوار شهری مازندران حدود 28 درصد و در خانوار روستایی 35 درصد است، اظهار داشت: کمتر از 35 درصد مواد اولیه اصلی صنایع تبدیلی غذایی مازندران از داخل استان تامین می‌شود.

وی افزود: پژوهش‌ها نشان می‌دهد تا پایان سال 94 از سوی دو مرکز سازمان صنعت، معدن وتجارت و جهاد کشاورزی در مجموع برای حدود 508 واحد غذایی پروانه بهره‌برداری صادر شده که در 10 گروه صنایع غذایی در سطح استان به طور نسبی فعال هستند.

خاتمی‌مقدم با بیان اینکه از میان 183 واحد فعال این صنعت 146 واحد از سازمان صنعت، معدن وتجارت و 37 واحد از سازمان جهاد کشاورزی پروانه بهره‌برداری گرفته‌اند، افزود: بخش عمده صنایع غذایی مازندران در 10 سال اخیر و بر پایه پشتیبانی از طرح‌های کوچک و زودبازده و با حمایت‌های یارانه‌ای شکل گرفته‌اند که با حذف یارانه‌ها از سال 89 و ناتوانی در رقابت، عموما ناکارآمد یا حذف شدند.

رئیس انجمن همگن غذایی و دارویی مازندران با اشاره به اینکه نزدیک به 70 درصد از واحدهای صنایع غذایی استان را صنایع کوچک تشکیل می‌دهند که با ظرفیت کمتر از 20 درصد فعال هستند، افزود: بر پایه همین پژوهش‌ها ظرفیت عملی نیروی شاغل مستقیم در صنایع غذایی مازندران حدود 20 هزار نفر است که با احتساب ضریب چهار برای اشتغال غیرمستقیم می‌توان گفت در مجموع این صنعت بیش از 100 هزار شغل را پوشش می‌دهد.

وی آمار متوسط تولید سالانه در ازای هر شغل مستقیم در کل صنعت غذایی استان را 187 تن، صنایع نوشیدنی 334 تن، صنایع تولید آرد 1005تن بیان کرد و گفت: برای صنایع روغن نیز 930 تن، صنایع فرآورده‌های گوشتی 230 تن، کشتارگاه طیور 63 تن، صنایع لبنی 96 تن، بوده است.

خاتمی‌مقدم با تاکید براینکه بررسی نشان می‌دهد که 37 درصد واحدهای فعال صنایع غذایی در دو شهر آمل و ساری متمرکز شده‌اندو سهم ظرفیت تولید و اشتغال این دو شهر نیز به ترتیب 68 و 73 درصد است، اظهار داشت: هزینه‌های تقریبی تولید صنایع غذایی شامل مواداولیه 60 تا 80 درصد ، بسته‌بندی 10 تا 20 درصد، حقوق و دستمزد پنج تا 10 درصد و سربار چهار تا هشت درصد است.

وی ادامه داد: هم اکنون سهم شهرک‌های صنعتی از تعداد واحدهای صنایع غذایی فعال استان 41 درصد و از ظرفیت عملی 18 درصد و اشتغال 25 درصد است.

رئیس انجمن همگن صنایع غذایی مازندران با بیان اینکه عملکرد دولت‌ها نشان می‌دهد که بیشترین پایداری و بالاترین ظرفیت تولید و اشتغال در دولت‌های پنجم و ششم و عکس آن در دولت‌های نهم و دهم اتفاق افتاده است، یادآور شد: در دولت یازدهم نیز در دوره دو ساله خود پنج درصد از واحدهای فعال و یک درصد از ظرفیت و اشتغال صنایع غذایی استان را تامین کرده است.

وی با اشاره به صنایع لبنی مازندران عنوان کرد: در این استان روزانه 2 هزار 500 تن شیر خام در مصرف صنایع لبنی داریم که 450 تن فقط در داخل استان جذب داریم و 2 هزار در خارج از مازندران جذب می‌شود.

خاتمی‌مقدم، مهم‌ترین چالش‌ صنایع لبنی روند روبه رشد پدیده فله فروشی و کمبود مواد اولیه اصلی یعنی شیر خام در داخل استان عنوان کرد و گفت: براساس مطالعه این استان سالیانه بیش از 500 میلیارد ریال صرف کرایه حمل شیر به داخل مازندران می‌کند.

وی با اشاره به اینکه کاهش شدید مصرف لبنیات به دلیل کوچک شدن سبد خانوار از دیگر چالش های صنایع لبنی است، خاطرنشان کرد: هم اکنون 700 مراکز فله فروشی در این استان به فعالیت می‌پردازند که حدود 75 درصد آن فاقد مجوز هستند.

مرجع: تسنیم